Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Γ. Πετράκης: Πιστεύω στο τέλος θα δικαιωθεί η προσπάθεια της ομάδας


Οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Σε ένα παιχνίδι που θέλαμε πάρα πολύ τους βαθμούς, έγινε πολύ σπουδαία προσπάθεια από τους παίκτες, που δημιούργησαν πολλές και καλές προϋποθέσεις, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε μαζική άμυνα. Δυστυχώς αυτές τις προϋποθέσεις, δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Η αντίπαλη ομάδα μία φορά μόνο κατόρθωσε να μας απειλήσει. Η προσπάθεια, η εικόνα και οι ευκαιρίες που κάναμε, μας αφήνουν πολύ μεγάλη πίκρα και το αποτέλεσμα είναι πολύ άδικο για την ομάδα μας. Όταν υπάρχει προσπάθεια και συνέπεια, πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε και τύχη που δεν είχαμε καθόλου. Απέμειναν ακόμη πέντε παιχνίδια και η τύχη θα αποδώσει δικαιοσύνη. Θα πρέπει η ομάδα να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο και πιστεύω ότι στο τέλος τα πράγματα θα είναι όπως τα θέλουμε».

Σε ερώτηση γιατί δεν έπαιξε ο ΠΑΣ χαμηλά τη μπάλα και ειδικά όταν έμεινε η ΑΕΛ με 10 παίκτες, απάντησε: «Όταν ο αντίπαλος είναι κλεισμένος μέσα στην περιοχή και παίζει με συμπαγή άμυνα, αν δεν χρησιμοποιείς τα πλάγια, δεν μπορείς να βρεις λύση σε άμυνα που παίζει πολύ κλειστά. Νομίζω ότι πηγαίνοντας τη μπάλα στον άξονα, ανοίγαμε τις προϋποθέσεις για να βγουν καλές πάσες μέσα στην περιοχή. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα που να δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες σε παιχνίδι με τη Λάρισα, που είναι ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά. Το ότι γίναμε επικίνδυνοι πολλές φορές, νομίζω ότι ο τρόπος που επιλέξαμε να επιτεθούμε ήταν ο πιο καλός. Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει μεγάλη πίεση στους παίκτες και θα πρέπει να ληφθεί και αυτό υπόψη στη συνολική εικόνα της ομάδας, που κατάφερε και έκανε σημαντικά πράγματα, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο».

Για το πόσο θα είναι το όριο παραμονής ανέφερε: «Ξέρω ότι είναι ακόμη πέντε παιχνίδια. Δεν μου αρέσει να λέω πόσο θα είναι η παραμονή. Η ομάδα δείχνει ότι οπουδήποτε μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα. Ένα παιχνίδι είναι να κερδίσουμε και να πλησιάσουμε σε αυτούς που είναι πάνω από εμάς. Η ομάδα έχει υποχρέωση να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, με αυτό τον τρόπο και πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί το δίκαιο». 

Για το αν η φημολογία της αναδιάρθρωσης επηρεάζει την ομάδα: «Εγώ δεν λαμβάνω καθόλου υπόψη μου αυτό. Υπάρχει ένα δεδομένο που έχει λεχθεί από καιρό. Εμείς θέλουμε να πάμε πιο πάνω και δεν περιμένουμε κάτι θα γίνει που θα βοηθήσει την ομάδα. Νομίζω ότι όλοι οι προπονητές το ίδιο σκέφτονται».