Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες διακοπές αλλά και μεταγραφικός σχεδιασμός


Το ερχόμενο Σάββατο 29/12 θα ξεκινήσουν πάλι οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Γιάννης Μυστακίδης αποχαιρέτησε το περασμένο Σάββατο τους συμπαίκτες και το προπονητικό τιμ στο ΠΕΑΚΙ και αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Απομένει η ανακοίνωση για το τυπικό τέλος της συνεργασίας, που ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου υπό μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Μακεδόνας επιθετικός είχε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκ των οποίων σε πέντε παιχνίδια ξεκίνησε με τη βασική ενδεκάδα και στη  εξέλιξη των αγώνων του έγινε αλλαγή. Τελευταία φάνηκε να είναι εκτός πλάνων του Πετράκη. Τελευταίο ματς που ξεκίνησε βασικός ήταν με τη Λαμία στις 4 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια έπαιξε 23 λεπτά με τον ΟΦΗ και 3 με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν στον πάγκο και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή ήταν εκτός αποστολής, αφού ήδη είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αποχώρησής του. 

Ο δανεισμός του Μυστακίδη συνέπεσε την ίδια ημέρα που η Αραβική ομάδα Μπανίγιας «έσπασε» το συμβόλαιο του Πέδρο Κόντε με την πληρωμή της ρήτρας. Υπήρξε θετική αποδοχή της μεταγραφής για να ενισχυθεί η επίθεση. Όμως οι εξελίξεις στην πορεία δεν ήταν αυτές που θα ήθελε η ομάδα αλλά και ο ποδοσφαιριστής. Έτσι οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε διαζύγιο. Και χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι παίκτες του ΠΑΣ αντάλλαξαν ευχές με τον Γιάννη Μυστακίδη που αποχώρησε από την τοπική ομάδα. Προηγουμένως είχε αποχωρήσει ο Κακούμπα, ενώ άλλοι 3-4 παίκτες μπορεί να περάσουν την πόρτα της εξόδου με συναινετικές λύσεις των συμβολαίων. Το περίεργο είναι ότι αποχωρούν παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να κάνουν την διαφορά και στην πορεία αυτό δεν βγήκε στην πράξη για διαφόρους λόγους. Από εκεί και μετά θα φανεί τις επόμενες μέρες ποιοι άλλοι παίκτες θα ακολουθήσουν την πόρτα της εξόδου του ΠΑΣ Γιάννινα, λύνοντας κοινή συναινέσει τα συμβόλαιά τους.  

Στα μεταγραφικά, ο σχεδιασμός είναι αυτός που αναφέραμε και το Σάββατο από τον «ΗΑ»: Η απόκτηση αριστερού μπακ, μέσου και μεσοεπιθετικού. Πλάνα που ενδεχομένως να αλλάξουν στην πορεία αν βρεθούν στη μεταγραφική αγορά αξιόλογες περιπτώσεις παικτών και σε άλλες θέσεις. Αλλά ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι για τις τρεις θέσεις που προαναφέραμε. Πιθανόν οι 3-4 μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι με παίκτες από το εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα δεν είναι ελεύθεροι παίκτες που να έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλει ο ΠΑΣ. Οι μεταγραφές που θα γίνουν να εμπλουτίσουν το ρόστερ για να έχει ο Πετράκης περισσότερες επιλογές. Πέραν ατού τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Η μάχη της παραμονής θα γίνει από τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στην ομάδα και οι νέοι παίκτες απλώς θα βοηθήσουν. Αυτός ο συλλογισμός βγαίνει και μέσα από την ομάδα, καθώς στις μεταγραφές οργιάζει και η φαντασία περιμένοντας άλλα πράγματα με την αλλαγή πολλών προσώπων. Οι κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα είναι στοχευμένες για ενίσχυση της ομάδας σε κάποιες καίριες θέσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα χαλάσουν οι ισορροπίες ή το οικοδόμημα που ήδη υπάρχει.


ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Εκτός από τον Σέρβο Πάντελιτς που είναι μεσοεπιθετικός, σύμφωνα με το gazzetta στη λίστα υπάρχει και ο 25χρονος Σουηδός Σίμον Στραντ που είναι αριστερός αμυντικός, με θητεία και στη Τζουγκάρντεν. Όσο θα περνούν οι μέρες, η λίστα θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Γίνεται προσπάθεια να κλείσουν νωρίς οι συμφωνίες με παίκτες που ενδιαφέρουν για να έχουν και τον ανάλογο χρόνο προσαρμογής, καθώς ο Πετράκης δύσκολα χρησιμοποιεί παίκτες άμεσα, αν δεν περάσει ένα διάστημα προσαρμογής αλλά και…. εξετάσεων αυτών στις προπονήσεις ότι αξίζουν να πάρουν φανέλα βασικών.

ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Το πρωί της Κυριακής μέσα σε ομίχλη που θύμιζε Λονδίνο, έγινε η τελευταία προ Χριστουγέννων προπόνηση του ΠΑΣ και στη συνέχεια οι παίκτες έφυγαν μα άδεια για τους τόπους καταγωγής των. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στο ΠΕΑΚΙ. Άλλη άδεια δεν θα δοθεί στους παίκτες, παρά μόνο μία ημέρα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Στον Ιανουάριο υπάρχει βαρύ αγωνιστικό φορτίο, με κρίσιμα παιχνίδια και χρειάζεται όλοι να είναι σε επαγρύπνηση. Πριν φύγουν οι παίκτες, δέχθηκαν ευχές αλλά και συστάσεις να προσέξουν πάρα πολύ αυτές τις ημέρες για να μη υπάρξουν προβλήματα προσαρμογής στη συνέχεια. Το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι είναι με την ΑΕΚ στα Γιάννινα για την 16η αγωνιστική, αλλά ενδέχεται νωρίτερα να γίνει το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για τη φάση των «16». Μπορεί ο βασικός στόχος να είναι η παραμονή στην Κατηγορία για τους «κυανόλευκους» των Ιωαννίνων, αλλά και στο Κύπελλο να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διάκριση. Πιστεύουν ότι μπορούν να αποκλείσουν τον Πανιώνιο και να περάσουν στην προημιτελική φάση.

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της, καθώς έφυγε από τη ζωή ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Μπαλαούρας που ήταν στο τιμ της ομάδας. «Θα μείνεις για πάντα ζωντανός στην καρδιά και στη σκέψη μας φίλε Γιάννη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής. Θερμά συλλυπητήρια και από τον «Η.Α» στην οικογένεια του εκλιπόντος.