Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Νίκη γοήτρου και ουσίας θέλει σήμερα ο ΠΑΣ


Στιγμιότυπο από παλιότερη αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αν και ο ΠΑΣ είναι σχεδόν και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού για να αποκλειστεί πρέπει να χάσει με σκορ από 4 γκολ και άνω, εντούτοις θα επιδιώξει τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο στάδιο (ώρα 19.30 COSMPOTEsport 1).
Θα παραταχθεί με νέο πρόσωπο, καθώς ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είναι βασικοί στο πρωτάθλημα, όπως οι Κούζικ, Μυστακίδης, Κάστρο, Σκόνδρας, Τσικάρσκι, Λουκίνας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Νεόφυτος Μιχαήλ, Βιδάλ, Ντόλοβατς, Ξύδας και άλλοι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Βελλίδης που δεν αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο λόγω τιμωρίας, όπως και οι Νικολιάς, Τζημόπουλος που έχουν κάρτες και δηλώθηκαν να μη αγωνιστούν στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τραυματίας είναι ο Άντι Λίλα από το ματς με τον Πανιώνιο με θλάση και είναι δύσκολο να προλάβει και το τελευταίο παιχνίδι του έτους στην Τούμπα. Ο ΠΑΣ στη μέχρι τώρα πορεία του στο Κύπελλο, στη φάση των ομίλων, κέρδισε 2-1 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και 5-0 στα Γιάννινα τη Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης.

ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, για τον ΠΑΣ είναι ματς τυπικής διαδικασίας, αφού για να αποκλειστεί θα πρέπει να χάσει με 4 γκολ διαφορά από τον Ηρακλή, κάτι που φαντάζει απίθανο. Ακόμη και με ήττα αλλά με λιγότερα από 4 γκολ πάλι προκρίνεται η Γιαννιώτικη ομάδα. Ο ΠΑΣ έχει 6 βαθμούς και από 3 οι Ηρακλής και Ατρόμητος. Αν υποτεθεί ότι κερδίσει ο Ηρακλής τον ΠΑΣ και ο Ατρόμητος εκτός έδρας τη Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με 6 βαθμούς. 
Στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ. Πρώτα μετρούν τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των ισοβαθμούντων ομάδων και στη συνέχεια η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ πάλι των ισοβαθμούντων ομάδων. Η διαφορά τερμάτων της κάθε ομάδας στα μεταξύ τους παιχνίδια (Ατρόμητος – ΠΑΣ 1-2, Ηρακλής – Ατρόμητος 1-6) είναι: ΠΑΣ 2-1, Ατρόμητος 7-3 και Ηρακλής 1-6. Η διαφορά τερμάτων τώρα είναι +4 για τον Ατρόμητο, +1 για τον ΠΑΣ και -5 για τον Ηρακλή. Ο Γηραιός προκρίνεται μόνο με νίκη από 4 γκολ και άνω. Αν υποτεθεί ότι κερδίσει με 4-0 τον ΠΑΣ, τότε η διαφορά τερμάτων γίνεται +4 για τον Ατρόμητο, -1 για τον Ηρακλή και -3 για τον ΠΑΣ. Με νίκη 3-0 του Ηρακλή οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τερμάτων -2 η κάθε μία και στην περίπτωση αυτή μετρούν τα γκολ απ’ όλους τους αγώνες, οπότε περνά ο ΠΑΣ γιατί έχει την αβάντα του 5-0 με τη Θύελλα Καμαρίου.