Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Νίκη και με ΟΦΗ θέλει ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"


Το γκολ του Κριζμάν με τον Λεβαδειακό ήταν το καλύτερη της 11ης αγωνιστικής (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα στις 7.30 το βράδυ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ, καθώς θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Η μετάδοση θα γίνει από το συνδρομητικό κανάλι NOVA 1. Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη, για να απομακρυνθεί από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού και να αισθάνεται πιο άνετος στη συνέχεια. 

Για τον λόγο αυτό ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό, θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση των 3 πολύτιμων βαθμών. Για να υπάρξει συνέχεια των επιτυχιών, αφού είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή η νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού. Και ειδικά στα παιχνίδια με ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό και έχουν τον ίδιο στόχο, οι νίκες έχουν μεγαλύτερη σημασία. Οι πωλήσεις των εισιτηρίων από τα γραφεία της ΠΑΕ πήγαν καλά τις προηγούμενες ημέρες και αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η ΠΑΕ συνιστά σε όλους να υπάρξει καλή ατμόσφαιρα και συμπεριφορά στο γήπεδο, έχοντας στο χτεσινό δελτίο Τύπου και το λογότυπο: «Όλοι μαζί μια οικογένεια στους Ζωσιμάδες. Προστατεύουμε την ομάδα μας και το σπίτι μας». 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα υπάρξουν και από την πλευρά της αστυνομίας με προελέγχους περιμετρικά από το γήπεδο και ότι άλλο απαιτείται από την πλευρά της. Οι πωλήσεις εισιτηρίων θα γίνονται σήμερα μόνο από τα εκδοτήρια του σταδίου. Οι τιμές είναι 10 ευρώ για τις θύρες της μεγάλης σκεπαστής και 5 ευρώ της μικρής σκεπαστής. 

Χθες το πρωί έγινε η τελευταία προπόνηση, όπου ο Γιάννης Πετράκης έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες, να είναι προσεκτικοί, να έχουν δεμένες τις γραμμές και με καθαρή σκέψη και υπομονή στο παιχνίδι  να βρουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Το ευχάριστο για τον έμπειρο τεχνικό προέκυψε στη χτεσινή προπόνηση, όπου προπονήθηκε και ο Κριζμάν χωρίς να νιώσει τις ενοχλήσεις που είχε προχθές στον προσαγωγό. Η κατάσταση του Κροάτη επιθετικού δεν είναι τόσο σοβαρή όσο εκτιμήθηκε προχθές και υπάρχουν ελπίδες να αγωνιστεί. Για παν ενδεχόμενο στην αποστολή είναι 19 παίκτες. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Κριζμάν είπε στον Πετράκη ότι αισθάνεται καλά και αν εκτιμηθεί και από το ιατρικό τημ ότι μπορεί να παίξει θα ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα. 

Είναι το πρόσωπο των ημερών για τα δύο γκολ που σημείωσε επί του Λεβαδειακού και μάλιστα το 2ο που σημείωσε με ψαλιδάκι ψηφίστηκε ως το καλύτερο της περασμένης αγωνιστικής στον διαγωνισμό Best Goal. Αν ο Κριζμάν δεν αγωνιστεί, αντικαταστάτης του θα είναι ο Κλάους Αθανασιάδης. Εντάξει είναι ο Αποστολόπουλος που είχε ένα αιμάτωμα στο κουτουπιέ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λεό , Περιστερίδης, Παπαϊωάννου, Βιδάλ, Ντόλοβατς, οι ανέτοιμοι Κάστρο, Κακούμπα, για λόγους τακτικής οι Λουκίνας, Κούζικ και οι νεαροί Λιάσος, Βενετικίδης, Γώγος, Παπαδόπουλος που θα αγωνιστούν με την ομάδα νέων Κ19.

Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με 4-3-3 έχοντας γκολκίπερ τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο (δεξιά), Μπουκουβάλα (αριστερά), Τζημόπουλο, Μιχαήλ (στόπερ), αμυντικό χαφ τον Λίλα, στο κέντρο τους Γιάκο, Νικολιά και στην επίθεση Κριζμάν (Αθανασιάδης), Παμλίδης, Ξύδας. Στην αποστολή είναι και οι Νεόφυτος Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Νάουμετς, Μυστακίδης, Σιόντης.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Λάμπρου του συνδέσμου Ευβοίας με βοηθούς τους Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας), Γιαννίκο (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων) και παρατηρητής διαιτησίας ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας). Ο Λάμπρου φέτος τοποθετήθηκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας και ήταν ρέφερι και στο ματς της 3ης αγωνιστικής Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ 1-2.  Μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομά του προκλήθηκε φέτος για τη διαιτησία του στο παιχνίδι Ξάνθη – Λάρισα 1-0 που προκάλεσε μπαράζ δηλώσεων και καταγγελιών από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ

Από χθες είναι στα Γιάννινα ο ΟΦΗ και μάλιστα ολοκλήρωσε την προετοιμασία με προπόνηση στο γήπεδο της Προοδευτικής Περάματος, υπό την επίβλεψη του προπονητή Νίκου Παπαδόπουλου. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κουτσιανικούλης, Αραβίδης, Ντίνας, Νέιρα και Μπολάκης. Τη 18άδα του ΟΦΗ απαρτίζουν οι: Στρέζος, Σωτηρίου, Παπάζογλου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Δεληγιαννίδης, Νάστος Παπαστεριανός, Οικονόμου, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Πλατέλλας, Σάσι, Βουό.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΦΗ

Όσον αφορά την προϊστορία, στα 23 προηγούμενα παιχνίδια για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής με γηπεδούχο τον ΠΑΣ, καταγράφονται 10 νίκες του «Άγιαξ», 10 ισοπαλίες και 3 νίκες του ΟΦΗ. Ένα ματς τη σαιζόν 1977-78 έγινε στην Πρέβεζα γιατί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τοποθετούνταν χορτοτάπητας. Ο ΠΑΣ έχει να χάσει στα Γιάννινα 17 χρόνια, αφού η τελευταία νίκη των Κρητικών ήταν τη σεζόν 2000-01, Ιανουάριο μήνα. Στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ έχει ισάριθμες νίκες.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 αύριο Κυριακή ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ. Το παιχνίδι θα γίνει στις 10 το πρωί στο αθλητικό Κέτρο EPIRUS SPORT με διαιτητή τον Λεωνίδα Τζόβα (Ηπείρου).
-Για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι θα γίνει στις 12.45 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο LOLAS με διαιτητή τον Γεώργιο Μελτζανίδη (Ημαθίας).
-Για το πρωτάθλημα Κ15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση θα γίνει μεσημέρι στις 13.45 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο LOLAS με διαιτητή τον Γιώργο Παπαδόπουλο (Μακεδονίας).