Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Προέχει να βγει η ομάδα από την κρίση και όχι πως έφτασε σ' αυτή


Ο ΠΑΣ πρέπει να στηριχτεί και οι ευθύνες για λάθη να μετατεθούν αργότερα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πριν από δύο χρόνια, τέτοιον καιρό, ο ΠΑΣ φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας. Σε μια χρονιά, που γιόρταζε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και είχε χρωματιστεί με έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Μάλιστα η ΕΡΤ είχε κάνει ολόκληρο ντοκιμαντέρ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που τον παρομοίαζε ως η…. Λέστερ της Ελλάδος. 

Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά, έφτασε στα σημερινά επίπεδα να κάνει….ντέρμπι το ματς με τη Λαμία και να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Άλλαξαν ασφαλώς πολλά, ασχέτως αν είναι η ίδια διοίκηση και ο ίδιος προπονητής. Από εκείνη την ομάδα του 2016, σήμερα δεν είναι στο ρόστερ σημαντικοί παίκτες, όπως οι Πασχαλάκης, Κούτρης, Κόντε, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Ζάιρο, Ακόστα. Μη πούμε και τους Μαμπουλού (όταν δεν είχε προβλήματα), Μπέριο, Κοροβέση, Δώνη, Κοζορώνη ασχέτως αν δεν τους είχε βασικούς ο Πετράκης.

Οι απουσίες αυτές, δεν αναπληρώθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα σημερινά επίπεδα.  Και επιπλέον να προστεθεί, ότι το φετινό πρωτάθλημα φαίνεται πιο δύσκολο από τη μέση και κάτω σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, γιατί πέφτουν τέσσερις ομάδες (3 απευθείας, 1 θα δώσει μπαράζ) ενώ μέχρι πέρσι έπεφταν δύο. Ακόμα οι μικρομεσαίες ομάδες είναι τώρα πιο ισχυρές σε σχέση με άλλα χρόνια, που οι αδύναμες, σήκωναν λευκή πετσέτα από τα Χριστούγεννα. Γνωστά πράγματα αυτά, τα αναλύσαμε και την περασμένη Τρίτη. 

Στην παρούσα φάση προέχει, όχι το πώς έφτασε η ομάδα σε αυτή την κρίση, αλλά πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα, τι πρέπει να γίνει για να μη κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Αφού γίνει αυτό, υπάρχει καιρός μετά για καταλογισμό ευθυνών και τι έφταιξε για αυτή την κατιούσα πορεία. Τώρα επιβάλλεται στήριξη του ΠΑΣ, ως ιδέα και ομάδα όλων των Γιαννιωτών. 

Έρχονται δύο κρίσιμα καθοριστικά εντός έδρας παιχνίδια, με Λεβαδειακό, ΟΦΗ, που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. Με δύο νίκες θα γίνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Βέβαια μέχρι το τέλος όλα θα είναι στο κόκκινο με πίεση και αγωνία, αφού κάθε ματς θα είναι καθοριστικό, αλλά τώρα είναι μια οριακή κατάσταση, όπου οι νίκες στα δύο αυτά ματς θα αλλάξουν την ψυχολογία και πολλά πράγματα προς το καλύτερο.