Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Νίκος Λιάκος: Τώρα η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων




Ο Νίκος Λιάκος (που διακρίνεται δεξιά με τον Νόντα Μπόλο σε αγώνα παλαιμάχων) ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει τον ΠΑΣ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ψυχραιμία και στήριξη από τον κόσμο χρειάζεται αυτή την εποχή ο ΠΑΣ Γιάννινα, τόνισε ο παλιός διεθνής άσσος της ομάδας Νίκος Λιάκος, μιλώντας σε εκπομπή φιλάθλων (Γιώργος Ρίζος, Βαγγέλης Λέτσιος) του ραδιοφωνικού σταθμού studio E 103.
Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες και ειδικά στο πρόσωπο και την αξία του προπονητή Γιάννη Πετράκη, όπως και την αισιοδοξία, ότι η ομάδα θα ανακάμψει στη συνέχεια. Για τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα, ο Νίκος Λιάκος τόνισε: «Συμβαίνουν αυτά, χρειάζεται ψυχραιμία και στήριξη από τον κόσμο. Ειδικά σε αυτή τη δεδομένη στιγμή πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα. Και τη στήριξη του κόσμου πρέπει να την αισθανθούν οι ποδοσφαιριστές». 

Όσο για την πορεία του ΠΑΣ και την έξοδο από τη θέση που είναι σήμερα, ανέφερε: «Ότι είναι δύσκολα τα πράγματα το ξέρουμε. Αλλά αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια ήταν σε υψηλά επίπεδα και έχει δώσει πολλά. Έδωσε πολλές χαρές στον κόσμο της. Η φυγή ποδοσφαιριστών κάθε χρόνο αποσυντονίζει την κάθε ομάδα, αυτό έγινε και στον ΠΑΣ. Αλλά υπάρχει διοίκηση και ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, τον οποίο δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε. Προφανώς στον ΠΑΣ να μη έγινε καλός σχεδιασμός το καλοκαίρι, αλλά εγώ πιστεύω πολύ στον Γιάννη Πετράκη, στην ομάδα και πιστεύω ότι θα πάει καλά στη συνέχεια. Απλά χρειάζεται υπομονή απ’ όλους και στήριξη των παικτών». 

Για τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές ηγέτες. Και αυτό συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες, όχι μόνο στις επαρχιακές. Ταλέντα υπάρχουν, αλλά κάπου χάνονται όταν φτάνουν σε μια ηλικία από 14 έως 16 ετών». 

Ενθυμούμενος την καριέρα του στον ΠΑΣ και γυρνώντας τον χρόνο πίσω ανέφερε: «Η μεταγραφή μου στον ΠΑΣ έγινε το 1974 από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Εγώ πήγαινα ακόμη σχολείο. Με είδε ο Γιώργος Σιόντης σε σχολικούς αγώνες και με πρότεινε στον ΠΑΣ. Έτσι έγινε η μεταγραφή μου και την τελευταία τάξη του Γυμνασίου την έβγαλα στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου και τα Γιάννινα η δεύτερη πατρίδα μου. Ήρθα στον ΠΑΣ σε ηλικία 18 ετών και έφυγα σε ηλικία 34 ετών όπου τελείωσε και η επαγγελματική καριέρα μου. Έλειψα κάποια χρόνια που πήγα με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Και εγώ κέρδισα πολλά από τον ΠΑΣ, αλλά έφυγα με μεταγραφή το 1984 στον ΠΑΟΚ, έχοντας η ομάδα οικονομικά οφέλη. Άρα κάτι προσέφερα και εγώ στην ομάδα». 

Σε ερώτηση αν έχει παράπονο από τον ΠΑΣ τόνισε: «Κανένα απολύτως παράπονο. Με έχουν τιμήσει και η ΠΑΕ αλλά και οι βετεράνοι». Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Λιάκος μένει μόνιμα στην Ηγουμενίτσα, αγωνίζεται με την ομάδα βετεράνων του ΠΑΣ και είναι γενικός αρχηγός στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας.



Με απουσίες ξεκίνησαν οι προπονήσεις

Με προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη, μετά το διήμερο ρεπό. Απουσίασαν οι διεθνείς Λίλα, Τσικάρσκι, οι τραυματίες Λεό, Περιστερίδης, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Νικολιάς, Βιδάλ, Κάστρο, Μυστακίδης, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης. Οι έξι τελευταίοι θα επανέλθουν σταδιακά στις προπονήσεις και θα τους έχει ο Πετράκης στη διάθεσή του στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που θα γίνει στα Γιάννινα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Ο Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες να ηρεμήσουν, να δουλέψουν με καθαρό όλες αυτές τις ημέρες και να είναι βέβαιοι ότι έχουν τις ικανότητες να επιστρέψουν στις επιτυχίες.