Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Άνετη νίκη 5-0 με αρχισκόρερ τον Γιάννη Λουκίνα


Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Γιάννης Λουκίνας (φωτο) που έκανε ντεμπούτο στο σημερινό παιχνίδι 


Άνετα ο ΠΑΣ κέρδισε 5-0 τη Θύελλα Καμαρίου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Για να μη μπλέξει σε σενάρια με τριπλή ισοβαθμία αν χάσει στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή και κερδίσει ο Ατρόμητος τη Θύελλα, θέλει έναν πόντο για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Αλλά και τριπλή ισοβαθμία να υπάρξει μετρούν τα γκολ στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, οπότε για να προκριθεί ο Ηρακλής θέλει νίκη με αστρονομικό σκορ σε βάρος του ΠΑΣ, γιατί τον βαραίνει το 1-6 από τον Ατρόμητο.

Το σημερινό ματς δεν αντέχει σε κριτική. Ο ΠΑΣ ήταν σαφώς ανώτερος, κέρδισε άνετα και αποτυπώθηκε στο γήπεδο η διαφορά των 2 κατηγοριών που χωρίζει τις ομάδες. Λίγες φορές απειλήθηκε η εστία του Μιχαήλ και οι φάσεις στα καρέ των φιλοξενουμένων ήταν πολλές.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο Γιάννης Λουκίνας που έκανε ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι και σημείωσε τα 4 από τα πέντε γκολ. Το άλλο γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Σκόνδρας. 

Η Θύελλα Καμαρίου έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της με ομάδα Α’ Εθνικής. Έπαιξε καθαρά, ανοιχτά, χωρίς σκοπιμότητες και τηρουμένων των αναλογιών, για τη Γ’ Εθνική είναι μια πολλή καλή ομάδα. 

Μόλις στο 2’ έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Λουκίνα σε σέντρα από αριστερά του Κακούμπα.Στο 31’ έγινε το 2-0, όταν εκτέλεσε κόρνερ ο Κούζικ, έχασε τη μπάλα από τα χέρια του ο γκολκίπερ Τσουκαλάς και ο Λουκίνας την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 41’ ο Λουκίνας με κοντινό σουτ έκανε το 3-0. 

Στην επανάληψη, στο 68’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ ο Σκόνδρας με κεφαλιά έκανε το 4-0 και στο 71’ με κεφαλιά του Λουκίνα σε γέμισμα του Γιάκου διαμορφώθηκε το τελικό σκορ σε 5-0.
Ο ΠΑΣ στο 58’ είχε και δοκάρι σε συρτό σουτ του Βιδάλ.


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Ευαγγέλου (Αττικής), που ήταν καλός. Είχε βοηθούς τους Καρατζίκα (Αθηνών), Καρσιώτη (Κορινθίας). Έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γατσέλο για μαρκάρισμα στον Βιδάλ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μιχαήλ Ν., Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Κάστρο, Αποστολόπουλος (60’ Αθανασιάδης), Βιδάλ, Γιάκος (72’ Νάουμετς), Κούζικ, Λουκίνας, Παμλίδης (65’ Ξύδας).

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ: Τσουκαλάς, Λιγνός (65’ Βλαβιανός), Γελαδάρης, Μαντούσης (54’ Δαβίλας), Ρέτζο, Φίλων, Γιάννης, Σιμιτσής (63’ Γατσέλος), Ζενελάρι, Αρβανίτης, Μαυρομάτης.