Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Δύσκολο ματς αλλά ο ΠΑΣ μπορεί να κερδίσει με σύμμαχο και την παράδοση


Στα Πηγάδια της Ξάνθης το 2016 ο ΠΑΣ είχε πανηγυρίσει την έξοδο στην Ευρώπη (φωτο)


Στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα θα παίξει αύριο Δευτέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Το ματς θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα, για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να δώσει χαρά στον κόσμο που πικράθηκε από την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό. Τη νίκη θα επιδιώξει και η Ξάνθη για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο προς την 5η θέση και μάλιστα προέρχεται από νίκη 1-2 μέσα στη Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού.

Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, όσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται ένα ματς, τόσο εύκολο μπορεί να φανεί στην πράξη και αντίστροφα. Συνεπώς στην μεθαυριανή αναμέτρηση δεν μετρά μόνο το πώς είναι η αντίπαλη ομάδα, αλλά θα μετρήσει το πώς θα παραταχθεί εκεί ο ΠΑΣ και αν θα είναι σε καλό φεγγάρι. Αν οι κυανόλευκοι αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, μπορούν άνετα να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν παίκτες, έμπειροι και νέοι, που μπορούν να δώσουν στην ομάδα τη δυναμική που πρέπει. Αν όμως η ομάδα δεν συνέλθει, κάνοντας το ίδιο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τα πράγματα θα είναι πάλι δύσκολα. 

Ο Γιάννης Πετράκης θα κάνει ενδεχομένως κάποιες αλλαγές, για να φρεσκάρει την ομάδα και να τη δώσει μεγαλύτερη δυναμική, βελτιώνοντας τα λάθη των προηγούμενων αγώνων. Και επίσης όλοι περιμένουν να βγάλουν οι παίκτες εγωισμό και πάθος, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Ο καλός ΠΑΣ είναι ικανός για όλα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ


Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας με βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας), Μαρία Δέτση (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Μανούχος φέτος μπήκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας και για πρώτη φορά θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σήμερα με απογευματινή προπόνηση στα Πηγάδια θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία της Ξάνθης υπό την επίβλεψη του Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στους παίκτες για τις δυσκολίες του αγώνα, λέγοντας ότι ο ΠΑΣ θα παλέψει για θετικό αποτέλεσμα, ενώ έδειξε και βίντεο από αγώνες της γιαννιώτικης ομάδας.

ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΑΣ

Καλή παράδοση έχει στα παιχνίδια μέσα στην Ξάνθη ο ΠΑΣ. Σε 14 παιχνίδια που έγιναν στην ακριτική πόλη για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής, σημειώθηκαν 4 νίκες της Ξάνθης, 5 ισοπαλίες και 5 νίκες του ΠΑΣ. Σε επίπεδο αγώνων Α’ Εθνικής καταγράφονται 3 νίκες της Ξάνθης, 4 ισοπαλίες και 4 νίκες των Ηπειρωτών.