Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Όπου να 'ναι φτάνει και η ώρα του Κλάους Αθανασιάδη


Ο Στέφανος Αθανασιάδης σε μια άσκηση κατά την προπόνηση του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το καλό κλίμα που υπήρχε πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και να μη επηρεαστούν από την ήττα του περασμένου Σαββάτου, προσπαθούν να διατηρήσουν και πάλι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενόψει και του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο που θα γίνει την Κυριακή στο Περιστέρι.
Ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει βαρύτητα τις επόμενες ημέρες και στον ψυχολογικό τομέα για να πάνε οι παίκτες του στο Περιστέρι χωρίς προβλήματα και με καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο. Όπως έκαναν και μια εβδομάδα πριν, στον αγώνα Κυπέλλου, τον οποίο κέρδισαν με σκορ 1-2, βάζοντας βάσεις πρόκρισης.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει σήμερα με απογευματινή προπόνηση, μετά το χτεσινό ρεπό για ξεκούραση. Πάντως στο ταξίδι της επιστροφής από Αθήνα στα Γιάννινα, ο Πετράκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς παίκτες, ζητώντας να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να αφοσιωθούν στο παιχνίδι της Κυριακής. Λέγοντας επίσης ότι το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο θα είναι διαφορετικό από αυτό που έγινε για το Κύπελλο την προηγούμενη Τρίτη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Με προβλήματα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Περιστερίου. Συγκεκριμένα απουσίασαν οι Κριζμάν, Λεό που είναι τραυματίες και ο Αποστολόπουλος που έλειπε με άδεια. Ο τελευταίος και να ήταν στην προπόνηση θα ακολουθούσε πρόβλημα αποθεραπείας από το τράβηγμα που ένιωσε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, με συνέπεια να μείνει εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα ο Γιάκος ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση και γυμνάστηκε κανονικά, όπως και ο Παμλίδης. Ο τελευταίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος προετοιμασίας και τα φιλικά και θα χρειαστεί χρόνος για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, ώστε να τον υπολογίζει ο Πετράκης. 

Όσον αφορά τους παίκτες που είχαν τραυματισμούς στα τελευταία παιχνίδια, βάζοντας πρόβλημα και στον Πετράκη, είναι με τους Κριζμάν και Λεό που ήταν στη βασική ενδεκάδα. Ο Λεό θα αργήσει αρκετά να επιστρέψει, γιατί έπαθε εκ νέου θλάση που θέλει χρόνο αποκατάστασης. Πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάει η αποθεραπεία του. Ο Κριζμάν αποχώρησε με ενοχλήσεις στη γάμπα από το ματς με τον Παναθηναϊκό και κάνει προσπάθεια σήμερα ή αύριο να προπονηθεί και να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ;

Ο Πετράκης θα ψάξει για λύσεις στην επίθεση μετά τον τραυματισμό του Λεό. Θεωρείται βέβαια η επιστροφή στην ενδεκάδα του Μυστακίδη. Αν ο Κριζμάν είναι απολύτως καλά, τότε θα αποτελέσει δίδυμο με τον Μυστακίδη. Αν όμως δεν προπονηθεί ο Κροάτης επιθετικός, άμεση προτεραιότητα έχει ο Ξύδας ή ο Αθανασιάδης για να ξεκινήσει από την αρχή, εφόσον βέβαια είναι σε επίπεδα φυσικής κατάστασης που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Ο Ξύδας έβγαλε όλη την προετοιμασία και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα τα πήγε καλά. 

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και υπάρχουν πολλές λύσεις, μέσα από ένα πλούσιο ρόστερ, για να καλυφθούν οι απουσίες και να βγει αξιόμαχη ενδεκάδα που θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει ενδεχόμενο ο Κακούμπα να παίξει αντί του Τσικάρσκι που δεν τα πήγε καλά στο ΟΑΚΑ, αφού όλες οι επιθέσεις του Παναθηναϊκού έγιναν από τη δική του πλευρά. Από χθες ο Πετράκης ξεκίνησε πρωινές προπονήσεις και αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αφού κρύωσε ο καιρός στα Γιάννινα και θα αρχίσουν τα χειμερινά ωράρια.