Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Τι τρέχει με Κόντε και πως πάει ο μεταγραφικός σχεδιασμός


Θα είναι έκπληξη αν δεν πάει στον ΠΑΟΚ ο Πέδρο Κόντε

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι πληροφορίες που μεταδώσαμε τις τελευταίες μέρες στον «Η.Α», ότι ο Πέδρο Κόντε πλησιάζει όλο και περισσότερο στην Τούμπα, επιβεβαιώνονται και από τη Θεσσαλονίκη.
Τα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, συγκλίνουν στην άποψη, ότι ο Δικέφαλος δεν μπορεί άλλο να περιμένει την απάντηση του Τέεμου Πούκι που είναι ο βασικός στόχος του και ενόψει της πρώτης συγκέντρωσης της Τετάρτης, θα στραφεί στο κλείσιμο της μεταγραφής του Κόντε από τον ΠΑΣ. Συνεπώς αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη και αυτές τις μέρες ενδέχεται να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση με τον Ισπανό επιθετικό και τον ΠΑΟΚ, που είναι ανοιχτή εδώ και καιρό.

Αν τελικά ο Λουτσέσκου αποφασίσει για τον Κόντε, η μεταγραφή θα κλείσει άμεσα, γιατί υπάρχει από μέρες το πλαίσιο της συμφωνίας, μετά από συνομιλία των δύο προέδρων Γιώργου Χριστοβασίλη και Ιβάν Σαββίδη. Με την παραχώρηση του Κόντε ο ΠΑΣ θα κινηθεί άμεσα για απόκτηση σέντερ φορ. Υπάρχει από μέρες η προεργασία και ο «αντι-Κόντε» θα είναι από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης κάνει ολιγοήμερες διακοπές, αλλά είναι επαφή με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του, τόσο για τον Κόντε όσο και για τα υπόλοιπα μεταγραφικά. 

Στην Ιταλία ακόμη γράφουν ότι δεν έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για να πάρει ο ΠΑΣ δανεικό από τη Λάτσιο τον νεαρό αριστερό αμυντικό Λορέντζο Φιλιπίνι. Ωστόσο, πηγές που είναι κοντά στην ομάδα αναφέρουν ότι είναι δύσκολο ο ΠΑΣ να πάρει δανεικό παίκτη από το εξωτερικό, καθώς στα πλάνα είναι να αποφύγουν όσο γίνεται τους δανεικούς παίκτες. Μπορεί να υπάρξει εξαίρεση, αν πάει ο Κόντε στον ΠΑΟΚ, να υπάρξει δανεισμός 1-2 παικτών, αλλά να μπορούν άμεσα να βοηθήσουν και σε θέσεις που θα συμφωνήσει ο Πετράκης στην κατεύθυνση αυτή.

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ

Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε και το 5ο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Θα είναι με τον ΝΠΣ Βόλου, την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 18.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Τα άλλα τέσσερα φιλικά είναι στο Καρπενήσι με Λάρισα (17/7), Λαμία (20/7), Λεβαδειακό (26/7) και στο Αγρίνιο με Παναιτωλικό (4/8). Όπως είναι γνωστό, η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 30 Ιουνίου και το πρόγραμμα προπονήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Ο ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ήρεμα πέρασε και αυτό το Σαββατοκύριακο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να υπάρχει στα σκαριά κάποια νέα μεταγραφή. Νεώτερα θα υπάρξουν από τα μέσα αυτής της εβδομάδας και μετά, αφού θα μπούμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και ενόψει της πρώτης συγκέντρωσης για τη νέα σεζόν, ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα. Πολλά ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ, αλλά ο Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του που είναι επιφορτισμένοι με το κομμάτι αυτό, κινούνται με απόλυτη μυστικότητα και τίποτα δεν έχει διαρρεύσει. Απομένει η απόκτηση ενός ακόμα πλάγιου επιθετικού, δύο κεντρικών χαφ και ενός ακόμα αριστερού αμυντικού. Όπως γράφουμε και παραπάνω, αν φύγει ο Κόντε για τον ΠΑΟΚ, που είναι και το πιθανότερο, θα αποκτηθεί και σέντερ φορ. Ίσως πάρει και τρίτο γκολκίπερ, για να είναι στην ιεραρχία μετά από Βελλίδη, Περιστερίδη. Μπορεί να ρίξουν στα βαθιά τον 17χρονο Βενετικίδη από την ομάδα νέων και να μπει αυτός στην παραπάνω ιεραρχία. Είναι ένα θέμα που δεν επείγει. Θα εξαρτηθεί και πως θα πάει η ομάδα στα πρώτα φιλικά που θα γίνουν στο Καρπενήσι. Οι παίκτες έχουν από προχθές ειδοποιηθεί αν είναι στις 29 Ιουνίου στα Γιάννινα, αφού από την επομένη ημέρα θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά, ενώ η πρώτη προπόνηση θα γίνει 2 Ιουλίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αντιπροσωπεία του συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα (παράρτημα Αθηνών), επισκέφθηκε το αθλητικό κέντρο που προπονούνται οι ακαδημίες της ομάδας στην Αθήνα και μοίρασαν μπλουζάκια και δώρα στα παιδιά. Σε ανακοίνωσή τους οι φίλαθλοι επισημαίνουν και τα εξής: «Ο Σ.Φ Π.Α.Σ. Γιάννινα είναι δίπλα στους νέους αθλητές που φορούν την φανέλα με τον ταύρο στο στήθος και τους εύχεται καλή πρόοδο. Ενας καλός αθλητής είναι ο αθλητής που σέβεται τον εαυτό του, σέβεται τους αντιπάλους του, τηρεί το fair play και ακούει τους προπονητές του».

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΖΩΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Μετά τον Λάμπρο Ζαχαρό και ο Βασίλης Ζώγκος αποτελεί παρελθόν για φέτος από τον ΠΑΣ. Με τη διαφορά ότι ο Ζαχαρός έμεινε ελεύθερος, αλλά ο Ζώγκος δόθηκε δανεικός σε ομάδα Γ’ Εθνικής της Ιταλίας (Αλεσάντρια) , όπου αν ικανοποιήσει, μπορεί να τον αποκτήσουν οι Ιταλοί από τον ΠΑΣ, έχοντας το δικαίωμα της οψιόν αγοράς. Ο 19χρονος Ζώγκος είχε αποκτηθεί πέρσι από τον Ήφαιστο Αγίου Ιεροθέου, αλλά δεν είχε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα που πέρασε. Η ομάδα U.S. Alessandria Calcio 1912 εδρεύει στην πόλη Αλεξάνδρεια, επαρχίας Πιεμόντε, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας. Η ομάδα Αλεσάντρια αγωνίζεται στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος Serie C, αντίστοιχο με αυτό της Γ’ Εθνικής της Ελλάδος, χωρίς ασφαλώς να υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση των δύο διοργανώσεων. Στον όμιλο αυτό (υπάρχουν άλλοι δύο) αγωνίζονται γνωστές ομάδες που παλιότερα έφτασαν και στην Α’ κατηγορία (Serie A), όπως είναι Πιατσέντζα, Σιένα, Λιβόρνο.  Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Στην ομάδα της U.S. Alessandria Calcio 1912 της Γ’ Εθνικής Ιταλίας θα πάει ο ποδοσφαιριστής μας Βασίλης Ζώγκος. Ο Ζώγκος θα δοθεί δανεικός για 1 χρόνο στην ομάδα της Ιταλίας, με option αγοράς από αυτούς. Καλή επιτυχία Βασίλη στην ομάδα που θα είσαι και ευχόμαστε να προσφέρεις τα μέγιστα».