Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΠΑΣ και Κόντε παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις

Όλα δείχνουν ότι αντί για την Τούμπα, ο Πέδρο Κόντε οδεύει για Σαουδική Αραβία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η πώληση του Πέδρο Κόντε εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο θέμα στα μεταγραφικά του ΠΑΣ Γιάννινα.
Πρώτον για να εκλείψει αυτή η εκκρεμότητα και να βρει η ομάδα τον αντικαταστάτη του και δεύτερον με τα χρήματα της μεταγραφής να κινηθεί πιο άνετα για να κλείσει και τους υπόλοιπους παίκτες που ενδιαφέρουν. Το ενδιαφέρον που επέδειξε η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, (για άλλους η Αλ Νασρ και για άλλους άλλη ομάδα) δημιούργησε νέα δεδομένα, καθώς φέρεται αποφασισμένη να πληρώσει τη ρήτρα των 900.000 ευρώ που πρέπει να πάρει ο ΠΑΣ και να καλύψει και τις απαιτήσεις του Ισπανού παίκτη. Κατά πόσο θα υλοποιηθούν όλα αυτά, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως το ενδιαφέρον των Αράβων επιβεβαιώνονται και από κύκλους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και από τη δική τους πλευρά, καθώς ο Ουρουγουανός προπονητής της Αλ Νασρ Ντάνιες Καρένιο, φέρεται να δήλωσε στο sport24.gr τα εξής: «Είναι γεγονός μας ενδιαφέρει, θέλουμε τον Κόντε. Αλλά περιμένω να δω την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Περιμένω νέα από τη διοίκηση για τον παίκτη». Απομένει όλα αυτά να φανούν στην πράξη. Αν οι Άραβες καλύψουν το ποσό της ρήτρας, ο ΠΑΣ δεν έχει περαιτέρω λόγο στην υπόθεση και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη θέληση του Κόντε. 

Ενδιαφέρον υπάρχει και από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά με λιγότερα χρήματα από τη ρήτρα Στην Κύπρο γράφτηκε ότι υφίσταται το ενδιαφέρον για τον Κόντε, αλλά οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ σε καμία περίπτωση δεν προτίθενται να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού, για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα. Μέχρι πρότινος το πάνω χέρι είχε ο ΠΑΟΚ και μάλιστα θα μπορούσε να κλείσει τη μεταγραφή με λιγότερα χρήματα από τη ρήτρα, καθώς υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Όμως η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε και όπως φαίνεται κάθε μέρα λιγοστεύουν και περισσότερο οι πιθανότητες να πάει ο Ισπανός στην Τούμπα. Είτε γιατί, όπως λέγεται στη Θεσσαλονίκη, ο Λουτσέσκου είχε πρώτη επιλογή τον Πούκι και όχι τον Κόντε, είτε γιατί κρίθηκαν υπερβολικές οι οικονομικές απαιτήσεις του Ισπανού φορ. Ο ΠΑΣ δεν έχει καμία ηθική δέσμευση έναντι του ΠΑΟΚ, αφού ήταν επιλογή του Δικέφαλου να μη κλείσει έγκαιρα τη μεταγραφή. Οι κυανόλευκοι των Ιωαννίνων θα κοιτάξουν τα συμφέροντά τους, επιλέγοντας την καλύτερη πρόταση, σε συνδυασμό πάντα και με τις επιλογές του ποδοσφαιριστή. 

Το βέβαιο είναι, ότι στη μεταγραφική αγορά είναι σε περίοπτη θέση του όνομα του Ισπανού άσσου, με τις δύο εξαιρετικές χρονιές που έκανε στα Γιάννινα, καθώς διεκδίκησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ παίζοντας σε μια ομάδα που δεν είναι την ανάλογη ποιότητα. Πέρα από το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ και της Αλ Νασρ, δεν αποκλείεται στη διεκδίκηση του Κόντε να μπουν και άλλες ομάδες. Ο ποδοσφαιριστής κάνει διακοπές στην πατρίδα του, έχοντας τον μάνατζερ στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις. Την άλλη εβδομάδα αναμένεται στα Γιάννινα και αν μέχρι τότε δεν γίνει η μεταγραφή, θα ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία με τον ΠΑΣ και ότι προκύψει στην πορεία. Στο υπόλοιπο μεταγραφικό πεδίο, ούτε χθες υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Τρία φιλικά έκλεισε το τελευταίο διήμερο ο ΠΑΣ, με Παναιτωλικό, Παναχαϊκή και Τρίκαλα στα Γιάννινα, για την καλύτερη προετοιμασία του ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα έχουν κλειστεί εννέα φιλικά παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία πρώτα θα γίνουν στο Καρπενήσι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:
Τρίτη 17/7/2018 ΠΑΣ – Λάρισα γήπεδο Καρπενησίου.
Παρασκευή 20/7/2018 ΠΑΣ – Λαμία γήπεδο Καρπενησίου.
Πέμπτη 26/7/2018 ΠΑΣ – Λεβαδειακός γήπεδο Καρπενησίου.
Σάββατο 4/8/2018 Παναιτωλικός – ΠΑΣ (γήπεδο Αγρινίου ώρα 18.00).
Τετάρτη 8/8/2018 ΠΑΣ – Παναιτωλικός (εθνικό στάδιο Ζωσιμάδες).
Σάββατο 11/8/2018 ΠΑΣ – Παναχαϊκή (στάδιο Ζωσιμάδες, ώρα 18.00).
Κυριακή 12/8/2018 ΠΑΣ – Τρίκαλα (στάδιο Ζωσιμάδες).
Παρασκευή 17/8/2018 ΠΑΣ – Ν. Π. Σ. Βόλου (στάδιο Ζωσιμάδες, ώρα 18.00).
Σάββατο 18/8/2018 Άρης – ΠΑΣ (γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης ώρα 20.00).


ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Ο ΚΟΥΖΙΚ

Ανυπομονεί να έρθει στα Γιάννινα ο Κούζικ
Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε πολλά μέτωπα, δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. Οι παίκτες ειδοποιήθηκαν στις 30 Ιουνίου ξεκινούν οι ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά και οφείλουν όλοι να είναι στα Γιάννινα. Ο Ουκρανός επιθετικός Ορέστ Κούζικ θα έρθει Δευτέρα στα Γιάννινα για να τακτοποιηθεί και για τη διαμονή του. Σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την μεταγραφή του στον ΠΑΣ, συνεχώς προσπαθεί να μάθει περισσότερα πράγματα για την ομάδα και τα Γιάννινα και πως ανυπομονεί να έρθει στη νέα ομάδα του. Ο Κούζικ πήρε μια γεύση από Ελλάδα, όταν έκανε προ 15 ημερών ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, για να υπογράψει το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ, συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του Μιχαίλοφ Μετρεβέλι. Ο «Άγιαξ» του δίνει την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του, καθώς για πρώτη φορά θα παίξει σε ομάδα εκτός συνόρων Ουκρανίας. Είναι 23 ετών και μπορεί να έχει εξέλιξη.

Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Χθες συμπληρώθηκαν ακριβώς δύο μήνες, από τότε που ξεκίνησε ο σχεδιασμός του ΠΑΣ με ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφών. Η πρώτη ανακοίνωση ήταν στις 19 Απριλίου, με την παραμονή στην ομάδα για άλλα δύο χρόνια του Απόστολου Σκόνδρα. Σε αυτό το δίμηνο ο απολογισμός είναι: Ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Περιστερίδης, Νικολιάς. Αποκτήθηκαν οι Σιόντης, Παμλίδης από ΑΟΚ Κέρκυρα, Λεό από Κισσαμικό Χανίων, Λουκίνας από Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας και Κούζικ από ομάδα Α’ κατηγορίας της Ουκρανίας. Αποχώρησαν οι Καρανίκας (Λάρισα), Γαρουφαλιάς (Ατρόμητο), Χαλκιαδάκης (προσφυγή), Χέλκβιστ (πήγε σε ομάδα της Σουηδίας), Σολτάνι, Γιαννίκογλου, Ζαχαρός (ελεύθερος), Ζώγκος (δανεικός στην ιταλική ομάδα Αλεσάντρια), Μανθάτης (επέστρεψε στον Ολυμπιακό). Ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του Γιάννη Ταουσάνη (βοηθός), Βασίλη Αλεξίου. Αποχώρησε ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Τσελιόπουλος που θα πάει στον Αστέρα Τρίπολης και στη θέση του προσλήφθηκε ο Γιάννης Πλαβούκος.