Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Εν αναμονή μεταγραφών και αποχώρησης Μπέριου


Όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει ο Μπέριος από τον ΠΑΣ και θα συνεχίσει στο εξωτερικό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από 5,5 χρόνια στα Γιάννινα και στον ΠΑΣ, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο αμυντικός Θοδωρής Μπέριος. Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ το τέλος της συνεργασίας και η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου. Η πρωτοβουλία για το διαζύγιο ανήκει στον ποδοσφαιριστή, που δεν είχε από πέρσι καλές σχέσεις με τον Πετράκη, έχοντας στο πρωτάθλημα 9 συμμετοχές, εκ των οποίων τις 6 βασικός. Έξι γεμάτα παιχνίδια έκανε μόνο στο Κύπελλο. Έτσι από μόνος του ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να αποχωρήσει, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ομάδα. Έτσι πριν από την Παρασκευή, που θα αρχίσουν τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις, θα έχει αποχωρήσει. 

Ο Μπέριος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο 2012, με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη, καθώς είχε μείνει ελεύθερος από την Ζενίτ Τσάσλαβ, ομάδα Β’ Εθνικής της Τσεχίας. Στα 5,5 χρόνια που φορούσε τη φανέλα του ΠΑΣ είχε 86 συμμετοχές με 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 20 συμμετοχές στο Κύπελλο και 4 συμμετοχές πάλι με τον «Άγιαξ» στο Γιουρόπα Λιγκ. Φέρεται να εξετάζει κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, εν/ώ το φετινό καλοκαίρι χόρεψε και τον χορό του Ησαία με την εκλεκτή της καρδιάς του. Τον Νοέμβριο 2016 είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι 30-6-2020, αλλά το ταξίδι αυτό δεν φτάνει στο τέλος του. 

Από σήμερα αναμένονται οι πρώτες επιστροφές των παικτών του ΠΑΣ από τις διακοπές, καθώς την Παρασκευή θα αρχίσουν τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις. Αύριο φτάνει στην Αθήνα ο Ουκρανός Ορεστ Κούζικ και την Τετάρτη με Πέμπτη θα είναι στα Γιάννινα. Έχει ειδοποιηθεί και ο Κόντε να είναι κανονικά στα Γιάννινα, εφόσον μέχρι τότε δεν έχει κλείσει και ανακοινωθεί η μεταγραφή του σε ενδιαφερόμενη ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Αν καθυστερήσει η μεταγραφή, θα ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, περιμένοντας τις περαιτέρω εξελίξεις. Από πηγές της τοπικής ομάδας προκύπτει, ότι οι επαφές με τους Άραβες είναι σε καλό δρόμο. 

Το ενδιαφέρον των φιλάθλων γίνεται τώρα μεγαλύτερο, όχι μόνο γιατί ξεκινά η προετοιμασία και από τα μέσα Ιουλίου αρχίζει και ο κύκλος των φιλικών αγώνων, αλλά γιατί αναμένονται και μεταγραφικές ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες που βγαίνουν από την ομάδα, λένε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν δύο με τρεις μεταγραφές από το εξωτερικό, ήτοι σέντερ φορ, αριστερό αμυντικό και χαφ. Ίσως μέχρι τότε να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια διαρκείας, οπότε είναι καλό το τάιμινγκ και για μεταγραφικές ανακοινώσεις. 


ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Με 23 παίκτες στο ρόστερ θα ξεκινήσει η προετοιμασία, συν τους παίκτες που θα έρθουν μέχρι τότε. Με τα νυν δεδομένα, τερματοφύλακες είναι οι Βελλίδης, Περιστερίδης, Βενετικίδης. Κεντρικοί αμυντικοί Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ και ο Μπέριος που είναι υπό αποχώρηση. Αριστερός μπακ είναι μόνο ο Τσικάρσκι και από δεξιά οι Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Λίλα, Σιόντης, στο κέντρο οι Γιάκος, Νικολιάς, Βιδάλ, Λιάσος, Ντόλοβατς, Γώγος, Κ. Παπαδόπουλος και στην επίθεση Κόντε (μέχρι να φύγει), Λεό, Κούζικ, Λουκίνας, Μπετρά. Ουσιαστικά ο Πετράκης θα δουλέψει με 27-28 παίκτες, μαζί με τους νεαρούς που θα παίζουν και στο πρωτάθλημα νέων. Αν γίνουν οι τρεις μεταγραφές των ξένων παικτών, κατά 80% θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της νέας σεζόν. Στο υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού ο ΠΑΣ θα κινηθεί στο μεταγραφικό πεδίο μόνο αν υπάρξει κάποια αξιόλογη περίπτωση, αλλά και να βρει «λαβράκια» με νέους παίκτες για τις ομάδες νέων ώστε να είναι πάντα γεμάτη η δεξαμενή.

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ΠΑΣ Γιάννινα, όσον αφορά τη φιλοσοφία και λειτουργία του τα τελευταία χρόνια, είναι η αξιοποίηση ταλέντων και η προώθησή τους στην ομάδα. Και αυτό έχει επιφέρει σημαντικά οφέλη σ΄αυτή, καθώς πολλές φορές γέμισαν τα ταμεία της από πωλήσεις παικτών σε μεγαλύτερες ομάδες, με αποκορύφωμα τη μεταγραφή του Μαυροπάνου τον περασμένο Ιανουάριο στην Άρσεναλ. 

Από τον κανόνα αυτό δεν θα ξεφύγουν και φέτος. Μπορεί να έγιναν και θα γίνουν σημαντικές μεταγραφές για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του ρόστερ, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Πετράκης θα δει και τους νέους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα και με την πρώτη ευκαιρία θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Παίκτες που θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα ή χρόνο συμμετοχής για να βάλουν βάσεις για τα επόμενα χρόνια, είναι ο Ντόλοβατς που είναι στην ομάδα από το 2016, ο διεθνής με την εθνική Νέων Γώγος, ο 17χρονος γκολκίπερ Βενετικίδης που αποκτήθηκε πέρσι από τη Βέροια και οι Κ. Παπαδόπουλος και Λιάσος που βγήκαν από τα σπλάχνα της ομάδας και έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο επαγγελματίες. Είναι οι νέοι παίκτες που θα αξιολογηθούν από τον Πετράκη και ανάλογα με την πορεία της ομάδας θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. 

Όλοι ασφαλώς δεν μπορούν να γίνουν βασικοί, αλλά θα τους δοθούν ευκαιρίες να δείξουν την αξία τους. Ένας από τους λόγους που στον ΠΑΣ έκλεισαν 9 μέχρι τώρα φιλικά, δεν αφορά μόνο το μοντάρισμα της ομάδας, αλλά να αποτελέσουν τεστ για νέους παίκτες και άλλους που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής πέρσι, όπως και για τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος, για να τους δει καλύτερα ο κόουτς.