Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πρωτοφανής δραστηριότητα στη δεκαετία του Χριστοβασίλη


Τόσο μεγάλη δραστηριότητα μήνα Μάιο πρώτη φορά συμβαίνει στα χρόνια του Χριστοβασίλη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Για πρώτη φορά στα 10 χρόνια που είναι πρόεδρος στον ΠΑΣ ο Γιώργος Χριστοβασίλης, συνέβη να έχουν γίνει 5 ανανεώσεις συμβολαίων και 4 μεταγραφές, πριν ακόμα βγει ο Μάιος. Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, που οι μεταγραφές και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ ξεκινούσε από την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου και μετά. 


Αυτό δείχνει, ότι στο κυανόλευκο στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι να κάνουν νωρίς τον προγραμματισμό και αρχές Ιουλίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία, να είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας, για να ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Και επίσης οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις ξεκίνησαν νωρίς, για να πειστεί και ο Γιάννης Πετράκης, ότι θα υλοποιηθούν όσα ζήτησε ως προαπαιτούμενα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συν το γεγονός επίσης, ότι φέτος συνέπεσε να λήγουν πολλά συμβόλαια μαζί, η ομάδα προέρχεται από μια σεζόν που δεν ήταν μέτρια αγωνιστικά και ήταν επιτακτική ανάγκη η ανανέωση του ρόστερ. 

Όσον αφορά το ξεκαθάρισμα του περσινού ρόστερ, με την ανανέωση συμβολαίων που έκαναν οι Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος και την αποχώρηση για διαφόρους λόγους των Γιαννίκογλου, Καρανίκα, Γαρουφαλιά, Μανθάτη, Χέλκβιστ, Μπετρά, Σολτάνι, ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες. Μένει μόνο η εκκρεμότητα με τον αρχηγό Αλέξη Μιχαήλ, που από καιρό του έγινε η πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου, αλλά ακόμα δεν υπήρξε συμφωνία, καίτοι σε κάποια φάση διαφάνηκε ότι τα είχαν βρει και υπήρξε προφορική συμφωνία. Επειδή αν δεν πέσουν μεταγραφές, δεν υπάρχει και συμφωνία, το θέμα είναι ανοιχτό. 

Όπως επίσης είναι ανοιχτό είναι και το θέμα με τον Πέδρο Κόντε, περιμένοντας πρόταση από τον ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα για την παραχώρησή του. Με τον Δικέφαλο έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις τόσο από τον Χριστοβασίλη όσο και από τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, χωρίς ακόμα να έρθει στα Γιάννινα επίσημη πρόταση. Συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό, αφού άλλες φορές φαίνεται να κλείνει η μεταγραφή και άλλες όχι και ότι ο Λουτσέσκου δεν καίγεται και ιδιαίτερα για την περίπτωση του Ισπανού επιθετικού. Ίσως χρειαστεί οι Γιαννιώτες να περιμένουν περισσότερο για την περίπτωση Κόντε, που έκανε πέρσι και φέτος καταπληκτικές εμφανίσεις, γιατί ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες ομάδες Ελλάδος και εξωτερικού. 

Στο μεταγραφικό μέτωπο, μετά την απόκτηση των επιθετικών Λεό, Παμλίδη, Λουκίνα και του μέσου Σιόντη, θα ακολουθήσει και το… κυρίως πιάτο. Δηλαδή θα γίνουν άλλες 3-4 πολύ καλές μεταγραφές σημαντικών παικτών, που θα ενισχύσουν την ομάδα εκεί που έχει αδυναμίες. Εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις παικτών, χωρίς όμως να βιάζονται για να πάρουν αποφάσεις, θέλοντας οι επιλογές να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο και να είναι οι καλύτερες δυνατές για την ομάδα. 

Χθες η ΠΑΕ ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα προετοιμασίας, που θα ακολουθηθεί το καλοκαίρι. Προφανώς το πρόγραμμα καταρτίστηκε, στη διήμερη συνάντηση που έγινε αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα του Γιάννη Πετράκη με τους Γιώργο και Παναγιώτη Χριστοβασίλη και Δημήτρη Νιαρχάκο. Τα ερωτηματικά που βασανίζουν και τον φίλαθλο κόσμο στην περίπτωση αυτή, είναι γιατί το θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό και δεν βγαίνει ανακοίνωση για συνέχιση της συνεργασίας; ενώ ο Κρητικός τεχνικός συμμετέχει στον σχεδιασμό της νέας σεζόν; Ίσως αυτό γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι παίκτες θα ξεκινήσουν ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά από 30 Ιουνίου και από 2 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στα Γιάννινα. Το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στο Καρπενήσι για 6η συνεχόμενη χρονιά, από 15 έως 27 Ιουλίου. 

ΧΩΡΙΣ ΛΙΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Δύο φιλικά παιχνίδια θα δώσει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αλβανίας. Το ένα είναι στις 29 Μαΐου στη Ζυρίχη με το Κόσοβο, ενώ το δεύτερο θα διεξαχθεί στο Evian (Γαλλία) στις 3 Ιουνίου με αντίπαλο την Εθνική Ουκρανίας. Από τις κλήσεις του Κριστιάν Πανούτσι απουσιάζει για πρώτη φορά ο Άντι Λίλα. Η Εθνική ομάδα της γειτονικής μας χώρας πρόκειται να συγκεντρωθεί στη Ζυρίχη το Σάββατο 26 Μαΐου για να προετοιμαστεί για τα δύο αυτά φιλικά παιχνίδια.

ΖΑΙΡΙ: ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

Θυμάστε τον Μαροκινό Ζαουάντ Ζαϊρί; Είναι από τις ακριβότερες αλλά με λιγότερη προσφορά μεταγραφές, που έγιναν στη δεκαετία του Χριστοβασίλη στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Άγγελος Αναστασιάδης, τον Δεκέμβριο του 2012, έδιωξε από την ομάδα τον Ζαϊρί, γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι σπουδαίο. Μαζί του έδιωξε και τους Μπουζίντ και Κεϊτά. Με τις απομακρύνσεις αυτές, πήρε ανάσες η ομάδα και τη σεζόν 2011-12 έσωσε την κατηγορία. Ο Ζαϊρί, σε χθεσινή συνέντευξη στο gazzetta.gr, τόνισε ότι σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίσθηκε (Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Ζάκυνθο) πέρασε καλά, αλλά από τα Γιάννινα δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις, σημειώνοντας τα εξής: «Δεν είχα κάποια δύσκολη στιγμή. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, κάποιες φορές παίζεις καλά, κάποιες άλλες όχι. Για μένα όλες είναι καλές αναμνήσεις, ίσως στα Γιάννινα να μην ήταν τόσο καλά αλλά κι αυτό ήταν μια εμπειρία. Και στη Ζάκυνθο πέρασα καλά, υπήρχαν καλοί άνθρωποι».