Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Σούπερ αφιέρωμα στον Θρίαμβο Σερβιανών που κατέκτησε το νταμπλ




Ο Θρίαμβος Σερβιανών στο ματς που «κλείδωσε» στην άνοδο στη Γ’ Εθνική. Όρθιοι από αριστερά: Κυρικλίδης, Ριστάνης, Τζίμας, Βραχνός, Κομπίλας. Καθιστοί: Τσιαφίτσας, Αλεξίου, Γιάκος, Ρέψης, Διαμαντόπουλος, Μπάλας.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, ο Θρίαμβος Σερβιανών εξασφάλισε τον τίτλο της Α’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Ηπείρου και το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Το καθοριστικό παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής που έκρινε και μαθηματικά τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν, έγινε στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ, όπου ο Θρίαμβος με γκολ στις καθυστερήσεις του Μουζακίτη, κέρδισε 3-2 το αξιόμαχο συγκρότημα του Κένταυρου Μουσιωτίτσας και φόρεσε το στεφάνι του πρωταθλητή. Λίγο καιρό πριν, είχε κατακτήσει και το Κύπελλο της ΕΠΣΗΠ, κερδίζοντας στον τελικό που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και τον Αγροτικό Αστέρα Παρακάλαμου με σκορ 2-0. Μάλιστα ξεκίνησε καλά και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, αποκλείοντας τους «Φιλέλληνες» Πέτα Άρτας (2-0) και τώρα την άλλη Τετάρτη θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον Αμφίλοχο Αμφιλοχίας, για να δώσει και άλλη συνέχεια σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι. Η κατάκτηση του νταμπλ σε μια από τις μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας, όπως είναι η ΕΠΣΗΠ, από ομάδα ενός χωριού, δεν είναι μικρή επιτυχία. Είναι πραγματικός θρίαμβος, όπως είναι και το όνομα του συλλόγου! 

Νταμπλ στα Γιάννινα, έχουν κατακτήσει λίγες ομάδες, ίσως και κάτω από δέκα στον αριθμό. Γι’ αυτό η επιτυχία είναι τεράστια για τα Σερβιανά, που για πρώτη φορά στα χρονικά θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Πριν δεν είχαν παίξει ούτε καν στη Δ’ Εθνική ή στο παλιό περιφερειακό πρωτάθλημα. Όμως τα τελευταία χρόνια έκαναν έντονη την παρουσία τους στο γιαννιώτικο ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ Κατηγορία. Βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που τράβηξαν μπροστά και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Παλιότερα χρόνια, ο Θρίαμβος ήταν στις μικρότερες κατηγορίες, χωρίς να μπορεί το κάτι παραπάνω. Αλλά τα τελευταία χρόνια, έκανε τεράστια άλματα, άλλαξε επίπεδα και τώρα δικαίως γιορτάζει και νιώθει περηφάνια για την άνοδο στη Γ’ Εθνική με κατάκτηση του νταμπλ, γεγονότα που θα αποτελέσουν χρυσές σελίδες στην ιστορία του. 


Παίκτες, προπονητής, διοίκηση του Θρίαμβου πανηγυρίζουν για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Η κατάκτηση του τίτλου, ήταν κάτι το αναμενόμενο για τον Θρίαμβο. Από την αρχή της σεζόν είχε τεθεί επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, διατήρησε μέχρι τέλος την πρωτιά με σημαντικές επιδόσεις στους αγωνιστικούς χώρους και δεν επέτρεψε καμία άλλη ομάδα να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του. Κύριος ανταγωνιστής για την πρώτη θέση ήταν ο Α. Ο. Ανατολής, αλλά δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Τον τελευταίο καιρό η ομάδα των Ποντίων έδειξε σημαία κόπωσης και έτσι η πρωτιά για τα Σερβιανά ήταν μια φυσική συνέπεια της αξιόλογης πορείας τους, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Νάσση και προπονητή τον Αλέκο Τάτση. Καίτοι τον Ιανουάριο αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κώστας Θανάσης, που πήγε στην Ανατολή, οι νταμπλούχοι δεν πάτησαν φρένο, ούτε καν κατέβασαν ταχύτητες. Συνέχισαν τον καλπασμό για τη Γ’ Εθνική, κάτι που κατάφεραν πρόσφατα, τρεις αγωνιστικές πριν από το πέσιμο της αυλαίας. 

Η καταπληκτική πορεία των πρωταθλητών, απεικονίζεται από τα στοιχεία της βαθμολογίας και της αγωνιστικής συμπεριφοράς τους. Στις 27 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σημείωσαν 24 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με συντελεστή τερμάτων 74-20. Εντός έδρας είναι αήττητοι με 12 νίκες, 1 ισοπαλία και 41-8 τέρματα. Εκτός έδρας έφεραν 12 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με 33-12 τέρματα. Η μοναδική ήττα που υπέστησαν ήταν με 1-0 στο γήπεδο Παρακάλαμου από τον τοπικό Αγροτικό Αστέρα στις 28/1/2018. Δύο μήνες μετά, στον τελικό Κυπέλλου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», πήραν τη ρεβάνς για αυτή την ήττα, καθώς κέρδισαν 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα και σήκωσαν το Κύπελλο. Η ανωτερότητα του Θρίαμβου από τις υπόλοιπες ομάδες, δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Έγιναν καλές επιλογές ποδοσφαιριστών, υπήρξε οικογενειακό κλίμα, ο Αλέκος Τάτσης είναι από τους αξιόλογους προπονητές του χώρου και έκανε καλή δουλειά, ενώ και οι διοικούντες ήταν πάντα κοντά στην ομάδα, όπως και ο κόσμος του χωριού. Όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις της επιτυχίας.


Πολύτιμη ήταν η προσφορά του τεχνικού διευθυντή Πέτρου Τζίμα


Η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος στη Γ’ Εθνική θα γιορταστούν σε ειδική εκδήλωση στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν που θα γίνει στο χωριό Σερβιανά, που είναι η βάση και η έδρα της ομάδας. Στα αποδυτήρια, μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μουσιωτίτσα, άνοιξαν οι σαμπάνιες της ανόδου, έτσι για το καλό. Οι παίκτες, ο προπονητής Αλέκος Τάτσης, ο πρόεδρος Παναγιώτης Νάσσης, οι διοικούντες, ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Τζίμας, ο φροντιστής Νίκος Κόκκορης, πανηγύρισαν το νταμπλ, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι. Δεν ξέχασαν και έναν δικό τους άνθρωπο, τον παλιό πρόεδρο Άγγελο Κωστή, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών. Σε αυτόν αφιέρωσαν την άνοδο και πάντα θα τον θυμούνται. Μάλιστα υπήρχε στον πάγκο και στα αποδυτήρια, φανέλα της ομάδας με το σύνθημα «Άγγελε ψυχάρα, για πάντα Σερβιανάρα», τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντα. 

Τώρα που «κλείδωσε» και μαθηματικά η κατάκτηση του τίτλου, η ομάδα χωρίς πίεση και άγχος, θα τελειώσει όπως πρέπει τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και την άλλη Τετάρτη (25/4) που θα υποδεχτεί τον Αμφίλοχο, θα προσπαθήσει να προκριθεί στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά και αφορά την οργάνωση της ομάδας για να έχει αξιοπρεπή παρουσία στη Γ’ Εθνική. Ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις, για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή Αλέκο Τάτση. Αφού τελειώσει το θέμα αυτό, θα μπει μπροστά ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Οι άνθρωποι του Θρίαμβου μπήκαν πλέον σε βαθιά νερά και θα πρέπει να κολυμπήσουν. Πρώτο θέμα άμεσης προτεραιότητας είναι η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο Σερβιανών, για να αγωνιστεί εκεί η ομάδα και στη Γ’ Εθνική. Αν χάσει τη φυσική έδρας της, θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι από τη δυναμικότητα, γιατί στα Σερβιανά θα έχει περισσότερο κόσμο από ότι αν παίξει σε γήπεδο των Ιωαννίνων. Και σε τέτοια πρωταθλήματα, οι έδρες παίζουν σημαντικό ρόλο για ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή. Πόσω μάλλον όταν είναι και νεοφώτιστες, όπως καλή ώρα τώρα ο Θρίαμβος Σερβιανών. Αυτό είναι σημαντικό ζήτημα που θα το χειριστεί η διοίκηση σε συνεργασία με τον Δήμο Δωδώνης (εκεί ανήκουν τα Σερβιανά) και τις υπόλοιπες τοπικές αρχές. Για το γηπεδικό ο πρόεδρος Παναγιώτης Νάσσης δήλωσε στον «Η.Α» ότι δεν μπορεί άλλο η ομάδα να είναι γυρίζει ζητιανεύοντας σε άλλα γήπεδα και πρέπει να γίνει το δικό της, που έχει έναν υπέροχο αγωνιστικό χώρο με χόρτο. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.



Π. ΝΑΣΣΗΣ: ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος του Θρίαμβου Σερβιανών Παναγιώτης Νάσσης (ΦΩΤΟ) δήλωσε για τη νέα εποχή που ξεπροβάλει μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Να μη λέμε μεγάλες κουβέντες, αλλά να παραμείνουμε όλοι προσγειωμένοι. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με αρκετούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό και στη Γ’ Εθνική. Να μη τρέφουμε αυταπάτες, είναι δύσκολα τα πράγματα, δύσκολες οι εποχές, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να ετοιμάσουμε την ομάδα για τη Γ’ Εθνική. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το χωριό βοηθά την ομάδα, δεν έχουμε κανένα παράπονο, αλλά τώρα μπαίνουμε σε άλλα επίπεδα. Άλλα δεδομένα έχει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και άλλα η Γ’ Εθνική. Το φορτίο τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα πορευτούμε με σοβαρότητα και με αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Τώρα πρέπει να χαρούμε τις επιτυχίες της ομάδας, που οφείλονται στις μεγάλες προσπάθειες των παικτών, του προπονητή και της διοίκησης. Όλα μας πήγαν καλά, έτσι να μας πάνε και στη συνέχεια».


ΑΛ ΤΑΤΣΗΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ

Ο προπονητής του Θρίαμβου Αλέκος Τάτσης (ΦΩΤΟ) δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η άνοδος στη Γ’ Εθνική, είναι μια τεράστια δικαίωση για τα παιδιά και ένα μεγάλο στοίχημα για τον εαυτό μου. Είναι μεγάλες στιγμές για μένα στο ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας μου και εύχομαι να ζήσω και άλλες τέτοιες στο μέλλον. Η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην ομοιογένεια των αποδυτηρίων. Είμαστε μια οικογένεια με τους παίκτες, από την αρχή της σεζόν. Είναι καλοί χαρακτήρες και το καλό κλίμα των αποδυτηρίων βγαίνει και στο γήπεδο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, με πίεση και σε κάθε προπόνηση είχα πάνω από 20 παίκτες, Αυτό είναι το δεύτερο κλειδί της επιτυχίας, μετά το πρώτο που είναι το οικογενειακό κλίμα. Δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Δικαιώσαμε και εμείς σαν ομάδα, όσους μας πίστεψαν, μας αγάπησαν και μας στήριξαν». Για την επόμενη ημέρα που ξεπροβάλει ο πετυχημένος κόουτς σημείωσε: «Έγινε μια πρώτη συζήτηση από την πλευρά μου με τη διοίκηση, αφού η άνοδος ήταν αναμενόμενη. Θα κοιτάξουμε τον επόμενο καιρό να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά. Η διοίκηση θα με καλέσει κάποια στιγμή να μιλήσουμε για τη νέα σεζόν και να δώσουμε τα χέρια».

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΔΡΑ: Το χωριό Σερβιανά απέχει 14 χιλιόμετρα από τα Γιάννινα και ανήκει στον Δήμο Δωδώνης. Με την απογραφή του 2011 βρέθηκε να έχει 210 κατοίκους, ωστόσο ο μόνιμος πληθυσμός φθάνει στις 400 ψυχές. Κατά μία εκδοχή, το όνομα Σερβιανά προέρχεται από τη λέξη σεργιάνι. Θεωρείται από τους παλιότερους οικισμούς της Ηπείρου. Πριν από δύο χρόνια, στο παλιό γήπεδο τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας τελευταίας γενιάς και έτσι έπαψε ο Θρίαμβος να είναι ξεσπιτωμένος. Όμως για να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη φυσική έδρα του, θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα, αποδυτήρια κλπ.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ομάδα ιδρύθηκε το 1984 με την ονομασία «Αθλητικός Σύλλογος Σερβιανών – Ο Θρίαμβος». Σήμα του είναι ο πυρσός με αναμμένη τη δάδα. Για πρώτη φορά ανέβηκε στην Α’ κατηγορία τη σεζόν 2012-13 και φέτος για πρώτη φορά κατέκτησε πρωτάθλημα, Κύπελλο και άνοδο στη Γ’ Εθνική.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Πρόεδρος είναι ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Νάσσης, που υπήρξε και ποδοσφαιριστής του Θρίαμβου. Στις υπόλοιπες θέσεις είναι: Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γαβριήλ, γενικός αρχηγός Χρήστος Κατερίνης, ταμίας Σταύρος Νάσσης, γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Γκαραβέλας, βοηθός γραμματέα Απόστολος Κωστής, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ευάγγελος Πεππές, μέλη Αντώνιος και Αλκιβιάδης Πεππές. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στην τεχνική ηγεσία είναι ο Αλέκος Τάτσης, πρώην ποδοσφαιριστής ΠΑΣ Γιάννινα, Προοδευτικής και Ολυμπιακού Πειραιώς. Γεννήθηκε στις 28/8/1979 στα Γιάννινα από αθλητική οικογένεια. Την πόρτα του Θρύλου πέρασε το καλοκαίρι του 2003 μαζί με τον Τάσο Πάντο που ήταν συμπαίκτες στην ομάδα του Κορυδαλλού. Στο Λιμάνι έμεινε για ένα χρόνο με 6 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα, 4 συμμετοχές και 1 γκολ στο Κύπελλο και 3 ολιγόλεπτες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ, Γιουβέντους. Γνώρισε στους ερυθρόλευκους σημαντικούς συμπαίκτες όπως οι Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Νινιάδης και άλλοι, με προπονητή τον Όλεγκ Προτάσοφ. Μετά τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών στις ομάδες Προοδευτική, Παναχαϊκή, Εθνικό Πειραιώς, Βύζαντα Μεγάρων, Δόξα Κρανούλας. Είναι από τους αξιόλογους προπονητές στα Γιάννινα. Προηγούμενη ομάδα του ήταν ο Κένταυρος Μουσιωτίτσας. 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Το υπεύθυνο αυτό πόστο που παραπέμπει σε λειτουργία ομάδας με επαγγελματικά πρότυπα, είναι ο Πέτρος Τζίμας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο, με θητεία ως προπονητής σε πολλές ομάδες των Ιωαννίνων και παλιότερα του Έβρου.



Ο πρώτος σκόρερ Κώστας Θανάσης που αποχώρησε στα τέλη Ιανουαρίου από τον Θρίαμβο


ΣΚΟΡΕΡ: Πρώτος σκόρερ είναι ο 26χρονος επιθετικός Κώστας Θανάσης με 17 γκολ. Αποχώρησε από τον Θρίαμβο μετά τον αγώνα στον Παρακάλαμο με τον Αγροτικό Αστέρα, όπου αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Βαγγέλη Ριστάνη. Από τότε αγωνίζεται στον Α. Ο. Ανατολής. Ο Θανάσης είναι από τους κορυφαίους σέντερ φορ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα Γιάννινα. Οι υπόλοιποι σκόρερ του Θρίαμβου είναι: Τσιαφίτσας 11 γκολ, Ηλίας 7, Αλεξίου 5, Διαμαντόπουλος 5, Παράσχης 5, Ρέψης 4, Πάκος 3, Βύζας 3, Μπάλλας 2, Γιάκος 2, Μαλάμος 1, Ριστάνης 1, Μουζακίτης 1. Το μοναδικό γκολ του Μουζακίτη είναι και το πολυτιμότερο, καθώς σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μουσιωτίτσα που σφράγισε τη νίκη και την υπόθεση άνοδο στη Γ’ Εθνική.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Κάπτεν την ομάδας είναι ο Κώστας Διαμαντόπουλος που είχε μεταγραφεί πέρσι από τους Αμπελόκηπους. Γεννήθηκε στα Γιάννινα στις 9/12/1992 και στη διετία 2014-16 αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, έχοντας 53 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής. Φέτος είναι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίσθηκε σε 25 παιχνίδια χωρίς να του γίνει αλλαγή και χωρίς να καθίσει ποτέ στον πάγκο. Δεν αγωνίστηκε μόνο στο παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους, γιατί είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα στο προηγούμενο ματς με την Α. Ε. Χουλιαράδων

ΡΟΣΤΕΡ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Πρώτος σε χρόνο συμμετοχών είναι ο τερματοφύλακας Αλέξιος Κυρικλίδης. Αναλυτικά οι συμμετοχές των παικτών (στην παρένθεση ο πρώτος αριθμός δείχνει τα ματς που ξεκίνησε ο κάθε παίκτης βασικός και ο δεύτερος τον αριθμό των ματς που πέρασε ως αλλαγή): Αλέξιος Κυρικλίδης 26 (26-0) συμμετοχές, Κωνσταντίνος Κομπίλας 26 (25-1), Μιχαήλ Ηλίας 26 (24-2), Σωτήριος Μπάλλας 25 (25-0), Παναγιώτης Τζίμας 25 (23-2), Κώστας Διαμαντόπουλος 25 (25-0), Βάϊος Αλεξίου 24 (16-8), Βάϊος Τσιαφίτσας 23 (22-1), Χαράλαμπος Πάκος 19 (15-4), Κωνσταντίνος Θανάσης 18 (17-1), Παναγιώτης Βραχνός 17 (14-3), Δημήτριος Σκούφης 15 (12-3), Αστέριος Βύζας 15 (3-12), Δημήτριος Γιάκος 12 (11-1), Χρήστος Ρέψης 11 (10-1), Δημήτριος Μαλάμος 8 (1-7), Νικόλαος Μουζακίτης 8 (5-3), Βασίλειος Αναγνωστόπουλος 7 (0-7), Ευάγγελος Ριστάνης 7 (2-5), Βασίλειος Παράσχης 7 (7-0), Αναστάσιος Σκλιβανίτης 6 (1-5), Αλέξανδρος Ναούμης 5 (1-4), Αλέξανδρος Μπάφας 3 (1-2), Βασίλειος Νάσσης 2 (0-2), Γεώργιος Γούλας 1 (0-1), Κωνσταντίνος Καρατζένης 1 (0-1), Βασίλειος Τσιάλλιος 1 (0-1), Νικόλαος Κουκοδήμος 1 (0-1), Ευάγγελος Κλείτσας 1 (0-1).