Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά κατέρρευσε στην επανάληψη


Έχασε με σκορ 3-0 στα Πηγάδια από την Ξάνθη ο ΠΑΣ Γιάννινα


Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε στα Πηγάδια της Ξάνθης από την τοπική ομάδα ο ΠΑΣ, από δύο γκολ του Γέντρισεκ και ένα του Ντουρίτσκοβιτς. Η ακριτική ομάδα έχει σημαντικές ελπίδες για την κατάληψη της 5ης θέσης, ενώ ο ΠΑΣ συνεχίζει τις ανεπιτυχείς εμφανίσεις, καθώς υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα. Η κατάρρευση της Γιαννιώτικης ομάδας ήρθε στην επανάληψη όταν η Ξάνθη είχαν καθολική επικράτηση στον αγωνιστικό χώρο. 

Το παιχνίδι στην αρχή έδειχνε άλλα πράγματα σε σχέση με αυτά που σημειώθηκαν στο δεύτερο μισό του. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΣ ήταν δυνατός και επικίνδυνος, φτάνοντας τρεις φορές μια ανάσα από το γκολ. Στο 11’ όταν πλασέ του Κόντε απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Σβάρνας, στο 15’ όταν αστόχησε από καλή θέση ο Καρανίκας και στο 18’ ένα μακρινό σουτ του Λίλα έφυγε μόλις άουτ. Ειδικά στις δύο πρώτες φάσεις ο «Άγιαξ» θα μπορούσε να προηγηθεί με σκορ 0-2 και να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα του αγώνα. Όμως φάνηκε να μη έχει τύχη αλλά και οι εκτελεστικές ικανότητες των παικτών του αυτή την περίοδο να είναι σε καταστολή. 

Μετά το 25’, αφού η Ξάνθη γλίτωσε τα χειρότερα από τις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΣ, άρχισε σταδιακά να βρίσκει τα πατήματά της. Ωστόσο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν φοβισμένη και στο 33’ γλίτωσε για μια ακόμα φορά από παραβίαση της εστίας της όταν ο Λίλα αστόχησε από κοντά.

Όμως στην επανάληψη κατέρρευσε στην κυριολεξία ο ΠΑΣ και η Ξάνθη είχε καθολική υπεροχή. Σε αυτό βοήθησαν τα δύο γρήγορα γκολ, στο 50’ του Ντουρίτσκοβιτς και στο 56’ του Γέντρισεκ που έφεραν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Ήταν δύο γκολ που προήλθαν όχι από οργανωμένες επιθέσεις των ακριτών, αλλά από τις εκτελεστικές ικανότητες των σκόρερ. Από εκεί και μετά, σταδιακά ο ΠΑΣ άρχισε να υποτάσσεται στην κακή του μοίρα, σε αντίθεση με την Ξάνθη που έκανε ουσιαστικά ότι ήθελε στο γήπεδο. Πέτυχε τρίτο γκολ στο 72’ με τον Γέντρισεκ, είχε δοκάρι στο 81’ με τον Λουσέρο και κάθε επίθεση ήταν επικίνδυνη. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο ΠΑΣ δεν στάθηκε καμία φορά απειλητικός, με εξαίρεση κάποια άστοχα σουτ έξω από την περιοχή. Ο καλός ΠΑΣ του α’ μέρους, ήταν αξιολύπητος στο δεύτερο 45λεπτο. Ασφαλώς και η Ξάνθη κέρδισε δίκαια και με τη συνολικότερη εικόνα της έδειξε ότι μπορεί να βγει και στην Ευρώπη.


Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νεοφυτιάδη (Κορινθίας) σε ένα καθαρό παιχνίδι που είχε μεν κάποιες σκληρές κόντρες, αλλά ήταν αθλητικό, με καλή συμπεριφορά γενικώς των παικτών.

ΤΟ ΓΚΟΛ

50’: Ο Ντουρίτσκοβιτς με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Βελλίδη για το 1-0.
56’: Ο Γέντρισεκ λίγα μέτρα από θέση μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, βλέποντας τον Βελλίδη να είναι έξω από τα γκολπόστ με ξαφνικό σουτ σε τροχιά καμάρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
72’: Σουτ φάουλ του Τριάδη από μακριά, απέκρουσε προσωρινά ο Βελλίδης, η μπάλα πήγε στον Γέντρισεκ που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

81': Ο Λουσέρο σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη με σουτ, για να ακολουθήσει σουτ του Ντουρίτσκοβιτς και η μπάλα άουτ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11': Τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Κόντε πλασάρει από κοντά, ο Ζίβκοβιτς διώχνει με το πόδι, για να διώξει εν συνεχεία και ο Σβάρνας πάνω στη γραμμή.
15': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, λάθος του Σιλά, ο Μανθάτης κάνει το γύρισμα από δεξιά στον Καρανίκα, ο οποίος θα πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα φεύγει άουτ.
18': Μακρινό σουτ του Λίλα μετά από λάθος του Ζίβκοβιτς, άουτ.
25': Ο Ντουρίτσκοβιτς κάνει τη συρτή σέντρα από δεξιά, ο Γέντρισεκ δεν μπορεί να κάνει την προβολή, ο Βελλίδης μπλοκάρει.
30': Ντουρίτσκοβιτς και Γέντρισεκ συνεργάζονται ωραία, η μπάλα καταλήγει στον Τριάδη, που δεν θα κάνει καλό πλασέ εντός περιοχής.
33': Άλλη μία σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Λίλα να πλασάρει από κοντά και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
79': Ο Κάστρο κάνει το πλασέ στην κίνηση, μπλοκάρει ο Βελλίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νεοφυτιάδης (Κορινθίας). Βοηθοί του οι Καρσιώτης (Κορινθίας), Χατζηνάκος (Δράμας). Τέταρτος ο Φωτιάδης (Καστοριάς). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Ντουρίτσκοβιτς (52’) – Τζημόπουλος (62’), Τσικάρσκι (70’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ: Zίβκοβιτς, Σβάρνας, Φλίσκας, Λισγάρας (21’ λ. τρ. Φασίδης), Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46’ Κάστρο), Τριάδης (73’ Λουσέρο), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας (57’ Χαλκιαδάκης), Τσικάρσκι, Λίλα, Καρανίκας (53’ Νικολιάς), Τζημόπουλος, Μανθάτης, Κόντε, Γιάκος (68’ Χέλκβιστ).