Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σχολιάζοντας τα θέματα του ΠΑΣ με το χέρι στην καρδιά

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά τον α' γύρο αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ας ξεκινήσουμε τη θεματολογία από το περασμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις.
Πολλοί λένε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρκαρε…. πούλμαν μπροστά από την εστία του Γιαννίκογλου στο περασμένο παιχνίδι. Να προσθέσουμε ότι αναγκάστηκε να κλειστεί πίσω ο ΠΑΣ λόγω της πίεσης που ασκούσαν οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να φώναζε ο Πετράκης να βγουν από τα καρέ και να πρεσάρουν ψηλά, αλλά δεν μπορούσαν. Ήθελαν να βγουν μπροστά, αλλά δεν μπορούσαν. Άλλωστε το πρόβλημα του ΠΑΣ από τη μέση και μπροστά ήταν ορατό και στα άλλα παιχνίδια με ομάδες του δικού του βεληνεκούς. Πόσω μάλλον με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες και να τελειώνει φάσεις, γι’ αυτό και έχει να κερδίσει από τις 28 Οκτωβρίου, ενάμιση και παραπάνω μήνα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑ

Πρόγραμμα φωτιά έχει μπροστά του ο ΠΑΣ και αν δεν συνέλθει θα έχει πρόβλημα. Για να κινδυνεύσει δεν τον βλέπουμε, αλλά θα έχει μια αγχωτική πορεία. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό Αστέρα Τρίπολης που έχει και  καλή παράδοση με νίκες στα Γιάννινα. Στη συνέχεια θα πάει στην Αθήνα να παίξει με την ΑΕΚ, θα υποδεχτεί τον πολύ καλό τον τελευταίο καιρό Ατρόμητο, θα πάει στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο που είναι «κακός δαίμονας» και θα κλείσει η εξάδα των αγώνων με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σε αυτά τα παιχνίδια θα κριθούν πολλά για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» αν τερματίσει από τη μέση και κάτω ή από τη μέση και πάνω.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΛΑ Ο Α’ ΓΥΡΟΣ

Δεν τελείωσε καλά για τον ΠΑΣ ο πρώτος γύρος, παρότι ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα με νίκη στην Τρίπολη και ισοπαλία στο Περιστέρι. Τον τελευταίο καιρό δείχνει ομάδα χωρίς νεύρο, ποιότητα, προβλέψιμη για τους αντιπάλους, που δεν μπορεί να κερδίσει ούτε μέσα στα Γιάννινα, που είναι από τις δυνατές έδρες. Είναι αλήθεια ότι στάθηκε και άτυχος σε κάποια παιχνίδια, αλλά γενικά δεν είναι σε καλό φεγγάρι, κάτι που παραδέχονται ο Πετράκης και οι παίκτες. Κάποιοι λένε ότι μπορεί μέχρι εκεί να φτάνουν οι δυνατότητες που έχει σαν ομάδα. Εμείς έχουμε άλλη άποψη. Πιστεύουμε ότι αν ενισχυθεί με 2-3 καλούς παίκτες τον Ιανουάριο μπορεί να βρει πάλι τον δρόμο του.

Η εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν προσφέρεται για κριτική, ούτε για εξαγωγή συμπερασμάτων. Οι διαφορές των δύο ομάδων είναι τεράστιες. Μη μπούμε και στα οικονομικά (μπάτζετ, συμβόλαια παικτών κλπ) γιατί εκεί θα χαθεί εντελώς η μπάλα. Με τα προβλήματα και τις απουσίες που είχε η Γιαννιώτικη ομάδα, δεν μπορούσε να κάνει παραπάνω πράγματα από αυτά που έκανε. Έστω και αν κλείστηκε στην άμυνα, αφού δεν είχε δυνάμεις για κάτι περισσότερο. Το ότι κράτησε μέχρι το 63’ ανέπαφη την εστία του, είναι σημείο άξιο αναφοράς. Στο Καραϊσκάκη από αυτό τον Ολυμπιακό δεν θα γλυτώσει καμία άλλη ομάδα. Τον ΠΑΣ να τον κρίνουν στα άλλα παιχνίδια και όχι σε αυτό με τον Ολυμπιακό.


ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Δεν του βγήκαν όπως θα ήθελε του ΠΑΣ και οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Αν εξαιρέσουμε τον Μανθάτη που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό και παίζει συνεχώς βασικός τον τελευταίο καιρό, δεν είδαμε κανένα άλλο παίκτη από τις μεταγραφές του καλοκαιριού που να έκαναν την διαφορά από τους παίκτες που προϋπήρχαν. Ο Γιαννίκογλου τώρα έπαιξε για πρώτη φορά. Ο Αποστολόπουλος μέχρι το ματς Κυπέλλου με τον Άρη δεν ήταν καν στην αποστολή. Ο Ροντρίγκες δεν ακούμπησε μπάλα σε επίσημα παιχνίδια αφού τον περισσότερο καιρό είναι τραυματίας και χτες έλυσε το συμβόλαιό του, οι Σολτάνι και Χαλκιαδάκης πότε είναι βασικοί και πότε στον πάγκο, ο Μπετρά τις περισσότερες φορές ήταν εκτός αποστολής και οι νεαροί Ζαχαρός, Ζώγκος ελάχιστες φορές ήταν στην 18άδα. Περισσότερο από όλους βοήθησε ο Μανθάτης και μετά οι Χαλκιαδάκης και Σολτάνι. Για να δούμε πως θα πάνε στη νέα χρονιά.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ Η ΟΜΑΔΑ

Δεν ξέρουμε αν το καλοκαίρι δεν περίσσευαν λεφτά για μεταγραφές, αλλά ο προγραμματισμός δεν βγήκε μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και η ομάδα δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές, όπου έπαιρνε αποτελέσματα, είχε δυνατό μέταλλο και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν τα περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις. Η ομάδα δείχνει κάποιες αδυναμίες τις οποίες ασφαλώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Πετράκης. Όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, ήδη ο Κρητικός τεχνικός ζήτησε από τον πρόεδρο Χριστοβασίλη ενισχύσεις. Πιστεύουμε να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση και να γίνουν οι ενδεδειγμένες κινήσεις. Εννοείται για μεταγραφές ουσίας και όχι απλώς για να φανεί ότι κάτι γίνεται.

Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ

Και κάτι από το Καραϊσκάκη. Ο Λεονάρντο Κούτρης υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τους παλιούς φίλους και συμπαίκτες του, ενώ με θέρμη χαιρέτησε τον Πετράκη που τον καθιέρωσε στον ΠΑΣ και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο. Ο ενάμιση χρόνος που έμεινα στα Γιάννινα ήταν καταλυτικός, καθώς ο Λεονάρντο έκανε γεμάτη χρονιά πέρσι, πήρε παιχνίδια στα πόδια του, με τη γνωστή συνέχεια και κατάληξη. Στον ΠΑΣ ήρθε τον Ιανουάριο του 2016 από τον Εργοτέλη, αλλά στο πρώτο εξάμηνο δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής. Όμως στο ματς με την Οντ στο Σκίεμ της Νορβηγίας, ο Πετράκης τον πέρασε αλλαγή στην παράταση και εκεί ο ελληνοβραζιλιάνος άσσος έκανε το θαύμα του. Πέτυχε το γκολ με το οποίο προκρίθηκε ο ΠΑΣ. Κέρδισε τον κόσμο αλλά και τη θέση στην ομάδα. Με συνέπεια να είναι σήμερα στον Ολυμπιακό και με ανοιχτούς δρόμους για το μέλλον.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΓΛΟΥ


Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών είναι ο 24χρονος τερματοφύλακας Σεραφείμ Γιαννίκογλου. Έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ στο ματς με τον Ολυμπιακό και είχε καλή παρουσία. Βέβαια σε 2-3 φάσεις έδειξε ότι του λείπουν παιχνίδια, αλλά έκανε καλές επεμβάσεις και έδειξε καλά στοιχεία. Ο Γιαννίκογλου γεννήθηκε στην Καβάλα στις 15 Μαρτίου 1993. Ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο στη Β’ Εθνική με την τοπική ομάδα έχοντας 23 συμμετοχές την σεζόν 2013-14. Στη συνέχεια πήγε για ένα εξάμηνο στον Φωκικό Άμφισσας για να μετακομίσει στο Καυτατζόγλειο όπου για 2,5 χρόνια ήταν αναπληρωματικός έχοντας μόνο 6 συμμετοχές με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα και 2 σε αγώνες Κυπέλλου. Ο ΠΑΣ είναι ένας σημαντικός σταθμός στην καριέρα του αλλά παράλληλα και ένα μεγάλο στοίχημα. Ο Πετράκης του έδωσε την πρώτη ευκαιρία στο Καραϊσκάκη και απομένει να δούμε την συνέχεια του έργου.