Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τα προβλήματα του ΠΑΣ, το σαφάρι για κυνηγό και άλλα ενδιαφέροντα

Πλην των τιμωρημένων δεν παίζει και ο Μιχαήλ (φωτο) στο Φάληρο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το χθεσινό ρεπό, από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Είναι προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση στο γήπεδο Ανατολής που έχει συνθετικό τάπητα, αφού με τις βροχές υπάρχουν λασπόνερα στο ΠΕΑΚΙ. Οι πρωινές προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο που θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και η ομάδα στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για Αθήνα. 


Ο Γιάννης Πετράκης και οι παίκτες θα ψάξουν να βρουν τι φταίει και η ομάδα τους ενώ δημιουργεί φάσεις, ευκαιρίες, έχει δυστοκία στο σκοράρισμα και δεν μπορεί εύκολα να φτάσει στη νίκη. Έτσι με τις συνεχιζόμενες ισοπαλίες έμεινε πίσω όσον αφορά τη διεκδίκηση της 5ης θέσης, που είναι το όνειρο των φιλάθλων του για νέα έξοδο στην Ευρώπη. 

Οι σκέψεις από σήμερα θα είναι στο δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου ο ΠΑΣ θα παίξει χωρίς άγχος και ό,τι ήθελε προκύψει. Τη συνταγή αυτή ακολουθεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σε όλα τα εκτός έδρας ματς με μεγάλες ομάδες, με τον Πετράκη να έχει πει πολλές φορές ότι στο ποδόσφαιρο κανένας δεν είναι ανίκητος. Ωστόσο στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχουν πολλά προβλήματα από τιμωρίες και τραυματισμούς και με δυσκολία να έχει 18άδα παίρνοντας και νεαρούς ποδοσφαιριστές. 

Τιμωρημένοι είναι οι Καρανίκας, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς, Σολτάνι. Στο απουσιολόγιο προστίθενται και οι τραυματίες Νικολιάς, Μιχαήλ, ίσως και ο Ναδάλες. Ο Νικολιάς είναι από καιρό εκτός και μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει προπονήσεις. Ο Μιχαήλ που δεν έχασε παιχνίδι μέχρι τώρα, αισθάνθηκε τράβηγμα στον δικέφαλο στο περασμένο παιχνίδι με τη Λαμία και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Σκόνδρα. Αρχικά υπήρχαν ελπίδες να παίξει αλλά με τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι δεν θα προλάβει όχι μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και αυτό με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά για το Κύπελλο την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Με πρόβλημα τελείωσε και ο Ναδάλες το ματς με τη Λαμία, έχοντας ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Δεν θα κάνει αυτές τις μέρες προπονήσεις και υπάρχει φόβος να μη αγωνιστεί ούτε αυτός στο Καραϊσκάκη. 

Με όλες αυτές τις απουσίες ο Πετράκης αναγκαστικά θα ανακατέψει την τράπουλα για να βρει λύσεις. Ο νέος προσανατολισμός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα με Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ, με Σκόνδρα, Μαυροπάνο, Μπέριο στην άμυνα, με Αποστολόπουλο, Μπουκουβάλα στην περιφέρεια, τον Λίλα αμυντικό χαφ, τους Μανθάτη, Γιάκο στο κέντρο και Κόντε, Χαλκιαδάκη στην επίθεση. Αυτοί οι παίκτες φέρονται επικρατέστεροι για να συγκροτήσουν την ενδεκάδα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, χωρίς να αποκλείονται κάποιες άλλες κινήσεις από τον Πετράκη. Περισσότερα θα φανούν από τις σκέψεις του Κρητικού τεχνικού στις προπονήσεις που ξεκινούν από σήμερα.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΟΖΟΡΩΝΗ

Εκτός από το αγωνιστικό υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα σε εξέλιξη. Έκλεισαν οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν με τον Τσάβες από παλιά προσφυγή που έκανε φεύγοντας πρόπερσι από τον ΠΑΣ, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Κοζορώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμβιβαστική λύση με τον Κοζορώνη για να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του και να αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε.

ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ 22-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Χτες ανακοινώθηκε στους παίκτες και το πρόγραμμα των Χριστουγέννων. Από 22 Δεκεμβρίου, την επομένη του αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, θα έχουν άδεια μέχρι 28 Δεκεμβρίου που είναι προγραμματισμένη προπόνηση και θα πρέπει άπαντες να έχουν επιστρέψει. Πρωτοχρονιά θα κάνουν όλοι μαζί στα Γιάννινα.

ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, όπως τονίσαμε και στον «Η.Α» του περασμένου Σαββάτου, έγιναν συζητήσεις του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Πετράκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο  για να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας εκεί που θα προτείνει ο προπονητής. Μεταξύ άλλων θα κινηθεί και για επιθετικό. Τέλος έντονα φημολογείται, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Ροντρίγκες που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα από το καλοκαίρι και τελευταία στάθηκε και άτυχος με τραυματισμούς που είχε.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΝΤΟΥΝΙΑ


Τη μνήμη του παλιού άσσου του Πανιωνίου και του ΠΑΣ Μίμη Ντουνιά τίμησαν χτες βετεράνοι παίκτες ομάδων της Αθήνας. Έχουν την καλή συνήθεια κάθε Τρίτη να συγκεντρώνονται σε καφετέρια και να πίνουν όλοι μαζί καφέ, ενθυμούμενοι τα γήπεδα και όσα πέρασαν στους αγωνιστικούς χώρους. Στη συγκέντρωση της προηγούμενης Τρίτης ήταν και ο Μίμης Ντουνιάς ανάμεσά τους. Μία μέρα μετά έφυγε από τη ζωή, εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Στη χτεσινή συγκέντρωση όλοι μαζί οι βετεράνοι παίκτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φίλου τους που έφυγε για πάντα και από την περασμένη Παρασκευή αναπαύεται στο Κοιμητήριο του Παλιού Φαλήρου, όπου έγινε η ταφή του.