Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσιάστηκε και στην Αθήνα το βιβλίο του Φώντα Χήτα

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Φώντα Χήτα


ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ο αθλητικός συντάκτης Φώντας Χήτας παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Στη σκιά του ήλιου – το Ανήλιο της Πίνδου» στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.


Για τον καλό συνάδελφο μίλησαν, ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Ηλίας Προβόπουλος,  ο Αποστόλης Μπίσας, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσοβιτών Αθήνας και Διευθυντής της Ουρολογικής κλινικής στο Σισμανόγλειο, ο Σωτήρης Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και ο δημοσιογράφος συγγραφέας Αλέκος Παπαδόπουλος ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορακής. Την αγάπη του Φώντα προς τον τόπο του και τίμησαν πολλοί και εκλεκτοί συνάδελφοι, συμπατριώτες του που ζουν στην Αθήνα αλλά και αρκετοί που ήρθαν από το Ανήλιο και το Μέτσοβο ειδικά για την παρουσίαση.

Ο συγγραφέας Φώντας Χήτας που με τόσο κόπο και μεράκι έγραψε το βιβλίο που κρατά στα χέρια του



Στις σελίδες του βιβλίου ο Φώντας πιάνει το νήμα της ιστορίας του Ανήλιου από τους απώτατους χρόνους μέχρι σήμερα και με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και τα ντοκουμέντα ανασυνθέτει την βλάχικη κοινωνία του σε διάφορες ιδιαίτερες ιστορικές περιόδους. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ενδελεχής έρευνά του πάνω στις πηγές, οι βιβλιογραφικές αναφορές που κάνει και η προσεκτική χρήση των φωτογραφιών που κοσμούν την έκδοση. Όλα αυτά συνθέτουν έναν ολοζώντανο πίνακα του Ανήλιου και ένα προσκλητήριο επιφανών και αφανών που πέρασαν ανά τους αιώνες ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους ευεργέτες και τα κληροδοτήματα καθώς και στις παραδόσεις της περιοχής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επτάλοφος» (Αρδηττού 12 – 16, τηλέφωνο 2109217513 & 2109237033 και το βρίσκεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. 
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ gianninasports.gr Η πρώτη παρουσίαση του αξιόλογου βιβλίου έγινε το καλοκαίρι στο Ανήλιο, τόπο καταγωγής του Φώντα Χήτα. Διαβάστε και το σχετικό ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ