Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Λίγο έλειψε να πάρει το διπλό στη Νέα Σμύρνη ο "Άγιαξ"

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν το γκολ της ισοφάρισης του Γιάκου (ΦΩΤΟ onsports.gr)


Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο ΠΑΣ καθώς έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.
Για να κλείσει και η 2η φάση του Κυπέλλου απομένουν για τον ΠΑΣ τα παιχνίδια με Παναιγιάλειο στα Γιάννινα και Άρη στο γήπεδο Χαριλάου. Παρά τις ελλείψεις και το φρεσκάρισμα που έκανε στην ομάδα ο Πετράκης προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους που δεν είναι βασικοί, ο «Άγιαξ» στάθηκε καλά στο β’ ημίχρονο, όπου στην κυριολεξία πάτησε τον Πανιώνιο και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να κάνει ανατροπή του σκορ και να πάρει τη νίκη. Εκτός από το δοκάρι του Γιάκου είχε και άλλες καλές φάσεις με απειλητικές διαθέσεις στην εστία του Αστρά. Βέβαια για να ξυπνήσει ο ΠΑΣ χρειάστηκε να χαραμιστεί ένα ολόκληρο ημίχρονο, αφού στο διάστημα αυτό το πάνω χέρι είχε ο Πανιώνιος που ήταν καλύτερος.

ΤΑ ΓΚΟΛ

21’: Στο χώρο του κέντρου ο Ταπόκο κάνει τάκλιν στον Λίλα και η μπάλα πάει στον Χατζησαφί που ξεκινά αντεπίθεση, πριν προλάβει να του κάνει το φάουλ ο Λίλα, δίνει τη μπάλα στον Σπιριντόνοβιτς που μπαίνει στην περιοχή και με αριστερό διαγώνιο σουτ κάνει το 1-0.

84’ Ο ΠΑΣ ισοφαρίζει 1-1 με τον Γιάκο. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Βιδάλ, η μπάλα με καμάρα πήγε στα καρέ των γηπεδούχων, έπιασε την πρώτη κεφαλιά ο Μαυροπάνος, η μπάλα πήγε πιο δεξιά που ήταν ο Γιάκος που ψύχραιμε με πλασέ την πέρασε κάτω από τα πόδια του Αστρά και την έστειλε στα δίχτυα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

62’: Σε μια φάση διαρκείας ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Γυριστό σουτ του Βιδάλ από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σε κόρνερ ο Αστράς. Το κόρνερ από αριστερά εκτέλεσε ο Βιδάλ, ο Μαυροπάνος έπιασε κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Γιάκο που σε απόσταση 2 μέτρων από την εστία σούταρε ψηλά στο οριζόντιο δοκάρι του Πανιώνιου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του Τζιοβάρα (Φθιώτιδας) που δεν του ξέφυγαν φάσεις και είχε τον έλεγχοι του αγώνα. Χωρίς σοβαρά λάθη και οι επόπτες Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Σαραμαντάς (35’), 83’ Κάργας – Λίλα (21’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αστράς, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Κάργας, Σαραμαντάς (65’ Λάμπρου), Ταπόκο (77’ Γεσίλ), Κόρμπος, Σαββίδης (65’ Πινιώτης), Σπιριντόνοβιτς, Χατζισαφί, Μασούρας.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας,, Μπέριος, Μαυροπάνος, Αποστολόπουλος, Ναδάλες (9’ λ.τρ. Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (46’ Γιάκος), Βιδάλ, Μανθάτης, Μπετρά (60’ Σολτάνι).