Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Η πρώτη επιτυχία στην Ευρώπη και η... ανάσταση του Κούτρη! (video)

Έτσι περιέγραψε ο "Ηπειρωτικός Αγών" την πρώτη μεγάλη πρόκριση στην  Ευρώπη του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σαν σήμερα (21-7-2016) ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέγραψε την πρώτη μεγάλη επιτυχία στις λίγες ευρωπαϊκές σελίδες της ιστορίας του, καθώς απέκλεισε μέσα στο Σκίεν της Νορβηγίας την τοπική Οντ και πέρασε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε από την Ολλανδική Άλκμααρ. Στο πρώτο ματς που είχε γίνει στις 14 Ιουλίου 2016 στα Γιάννινα, ο «Άγιαξ» κέρδισε 3-0 τους Νορβηγούς με γκολ που σημείωσαν οι Μιχαήλ, Ναδάλες και Ακόστα. Μία εβδομάδα αργότερα στο επαναληπτικό παιχνίδι στο Σκίεν οι Νορβηγοί κέρδισαν 3-0 με γκολ των Νορντγκβέλε, Μπέντλεϊ, Ρουντ. 


Φωτορεπορτάζ και ...τρίτο ημίχρονο από το Σκίεν της Νορβηγίας


Το ματς πήγε στην παράταση όπου ο ΠΑΣ μείωσε το σκορ στο 98’ με τον Κούτρη (είχε αντικαταστήσει στο 65’ τον Φερφελή) σε 3-1 και εξασφάλισε την πρόκριση. Με το γκολ αυτό και το δοκάρι που είχε, ο Λεονάρντο Κούτρης που μέχρι τότε ήταν αναπληρωματικός, αναδείχθηκε σε μορφή του αγώνα. Από το ματς αυτό και μετά ο Κούτρης έγινε βασικός, με συνέπεια να μεταγραφεί φέτος στον Ολυμπιακό και να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα. Πάνω από 300 φίλαθλοι του ΠΑΣ βρέθηκαν στο Σκίεν και είχαν πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση του «Άγιαξ» πέρσι τέτοια μέρα. 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώνης (95’ Δώνης), Καρανίκας, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (78’ Μαμπουλού), Φερφελής (65’ Κούτρης).

ΟΝΤ (Νταγκ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόνγκαρντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Σαμούελσεν (62’ Μπεργκ), Γιένσεν (100’ Νίλσεν), Νορντγκβέλε (83’ Μεσούντι), Μπέντλεϊ, Γιόχανσεν, Ζεκνινί. 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Οντ - ΠΑΣ Γιάννινα