Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Σχέση ζωής συνδέει την Πρέβεζα με τον μεγάλο άσσο Κώστα Νεστορίδη

Ο τεράστιος Κώστας Νεστορίδης θα τιμηθεί αύριο Σάββατο στην Πρέβεζα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το γήπεδο ποδοσφαίρου της Νέας Σινώπης του άλλοτε δήμου Ζαλόγγου θα πάρει το όνομα του μεγάλου άσσου της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας Κώστα Νεστορίδη. Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει πέρσι ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης κατά την επίσκεψη των βετεράνων της ΑΕΚ στην περιοχή και θα υλοποιηθεί φέτος με κάθε επισημότητα αύριο Σάββατο 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κάτοικοι της Νέας Σινώπης στις 2.00 το μεσημέρι στην πλατεία θα υποδεχθούν την αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ, που θα πάει για 5η συνεχόμενη χρονιά στο χωριό τους. Στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει στο γήπεδο η εκδήλωση για την μετονομασία του σε «Κώστας Νεστορίδης» και θα ακολουθήσει φιλικό παιχνίδι των βετεράνων της ΑΕΚ και της Νέας Σινώπης. 

Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο θρυλικός «Νέστορας» που θα κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα του φιλικού, ενώ έχει προσκληθεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο μεγάλος άσσος της Ένωσης θα τιμηθεί και από τον Δήμο Πρέβεζας που θα εκπροσωπηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και τον φίλαθλο δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη. Το βράδυ στο όμορφο προσφυγικό χωριό θα γίνει γλέντι, όπως και πέρσι, όπου θα χορέψουν και χορευτικά συγκροτήματα από ποντιακούς συλλόγους της περιοχής. 

Πολλοί αναρωτιούνται τι συνδέει τον Νεστορίδη με την Πρέβεζα και ειδικά με τη Νέα Σινώπη. Τον συνδέει σχέση ζωής σε δύσκολα χρόνια της παιδικής ηλικίας του. Όπως εξιστορεί ο ίδιος στο βιβλίο «ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ο μάγος της μπάλας» που έγραψε ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός και κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις «Άγκυρα», στα προσφυγικά χωριά της Πρέβεζας πήγαιναν αυτός και μέλη της οικογένειάς του στα δύσκολα χρόνια της κατοχής, όπου δούλευαν το καλοκαίρι και εξασφάλιζαν για το χειμώνα το ψωμί της επιβίωσης στο φτωχικό που ζούσαν στην Καλλιθέα. Στην Πρέβεζα, κάποια στιγμή που βοσκούσε τα πρόβατα είδε τους Ιταλούς στρατιώτες να παίζουν ποδόσφαιρο. «Καθόμουν και τους έβλεπα –περιγράφει στο βιβλίο- και όταν έβγαινε η μπάλα έξω, εγώ τους την κλοτσούσα πίσω. Με κοιτάζανε οι Ιταλοί και μου φωνάζανε: “Ε, συ, πίκολο, έλα εδώ”. Πήγα λοιπόν και έπαιζα μπάλα μαζί τους. “Εσύ είναι καλός”, μου λέγανε “θα σε πάρουμε στην Ιταλία”. “Καλά”, έλεγα εγώ μέσα μου, “όταν θα φύγω από εδώ τρέξτε να με βρείτε”. Όσο μέναμε εκεί, εγώ παράταγα τα πρόβατα και έπαιζα μαζί τους μπάλα». Οι βετεράνοι της ΑΕΚ επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια την Ένωση με πρωτοβουλία του Συνδέσμου φιλάθλων ΑΕΚ της Νέας Σινώπης. Είναι το χωριό, από το οποίο κατάγεται και ο Λάμπρος Γεωργιάδης. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ