Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Στασιμότητα στα μεταγραφικά, εντατικές οι προπονήσεις

Ο Μάρκος Βελλίδης εξακολουθεί να είναι η μοναδική μεταγραφή μέχρι τώρα του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Προχτές το απόγευμα έγινε στο Καρπενήσι η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ, στο προπονητικό κέντρο του ξενοδοχείου AVARIS που διαμένει η ομάδα. Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε χθες, θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες με διπλές κατά κανόνα προπονήσεις, ρίχνοντας βάρος στη φυσική κατάσταση των παικτών αλλά και στην τακτική.
Το ερχόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένο το φιλικό με τη Λάρισα, όπου θα φανούν τα πρώτα δείγματα από τον ΠΑΣ της νέας σεζόν. Ενδεικτικά βέβαια, γιατί ακόμα δεν έγιναν οι μεταγραφές που είχε υποσχεθεί προ δύο εβδομάδων ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Αποκτήθηκε μόνο ο Βελλίδης και αναμένονται οι υπόλοιποι. Το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣ θα φανεί όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, καλυφθούν τα κενά και κλείσει το ρόστερ. Ο Πετράκης από τις δοκιμές που έκανε, πήρε στο Καρπενήσι τον Μπερτρά από την ομάδα νέων της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και τον Σερβελάκη από την ομάδα νέων Κ20 του Παναθηναϊκού. Στον πρώτο είδε καλά στοιχεία, ανεξάρτητα αν δεν έδειξε πολλά πράγματα στις προπονήσεις γιατί του λείπει η φυσική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος είναι σε ηλικία που μπορεί να δείξει καλύτερα πράγματα μέσα από τη δουλειά.

Έκοψε τους Οικονόμου από την δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης, Μπούτιβα και τον Λίτσκα της Καβάλας. Με τον Οικονόμου μπορεί να επανέλθει πάλι ο ΠΑΣ αν διευθετήσει τις εκκρεμότητες που έχει με τη Γερμανική ομάδα και μείνει ελεύθερος, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι 30/6/2018. Από τους έξι παίκτες της ομάδας νέων, πήρε μόνο τους Παπαϊωάννου, Λιάπη, Λιάσο, Παπαδόπουλο Κώστα. Οι παίκτες που ακολουθούν το πρόγραμμα προετοιμασίας είναι οι Μιχαήλ, Γιάκος, Πασχαλάκης, Βοδάλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Σκόνδρας, Κόντε, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Μαυροπάνος, Περιστερίδης, Ντόλοβατς, Βιδάλ, Μαμπουλού, οι ερασιτέχνες Ζιώγκος, Λιάσος, Λιάπης, Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου και οι υπό δομή Μπερτρά, Σερβιλάκης.


ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αναμένεται να αποκτηθούν ακόμα 4-5 παίκτες. Πιθανόν να περιμένουν να ξεκαθαρίσουν τα ρόστερ σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ για να δουν ποιοι παίκτες θα είναι εκτός πλάνων για να έρθουν δανεικοί στα Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός οφείλει παίκτη στον ΠΑΣ βάση της συμφωνίας από τη μεταγραφή του Κούτρη, αφού δεν θέλησε τελικά ο Τσιμίκας να έρθει στα Γιάννινα. Από τον ΠΑΟΚ περιμένουν τι θα γίνει με τον Ζάιρο για να τον ζητήσουν πάλι δανεικό.

Στο κανονικό πρόγραμμα μπήκε και ο Θέμης Τζημόπουλος που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη προπονήσεις, λόγω μίνι διακοπών που έκανε μετά τις υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας. Ξεκίνησε στην αρχή χαλαρά και χθες μπήκε και στο δίτερμα της ομάδας που έγινε το απόγευμα. Στην αποστολή είναι και οι Περιστερίδης, Μαμπουλού που κάνουν ατομικό πρόγραμμα.