Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μέσα στην εβδομάδα τελειώνει το σίριαλ με Πετράκη

Μέχρι τέλος της εβδομάδος ο Χριστοβασίλης θα έχει κλείσει το θέμα προπονητή

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Όπως αναμενόταν, το Σαββατοκύριακο πέρασε χωρίς ειδήσεις από το «στρατόπεδο» του ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο υπάρχει πλήρη ησυχία, αφού από την Τρίτη σταμάτησαν οι προπονήσεις και όλοι είναι σε άδεια. Εκτιμάται όμως ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις πρωτίστως στο θέμα προπονητή. Από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έκανε καμία επίσημη ανακοίνωση, το θέμα της παραμονής του Γιάννη Πετράκη είναι ανοιχτό, ασχέτως αν πηγές της ομάδας αναφέρουν ότι υπάρχει προφορική συμφωνία και θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο Κρητικός τεχνικός παραμένει στα Γιάννινα και εντός των ημερών θα πάει στην Κρήτη για διακοπές. Το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την υπογραφή του συμβολαίου και μετά να φύγει για διακοπές. Τουλάχιστον αυτές οι εκτιμήσεις γίνονται από κύκλους της ΠΑΕ. Τώρα αν υπάρχει κάτι άλλο, αν υπάρχει διαφωνία στα οικονομικά ή σε άλλα ζητήματα θα φανεί προσεχώς. 

Το σήριαλ με τον Πετράκη θα τραβήξει λίγο ακόμα, καθώς θα υπάρξει νέος γύρος συζητήσεων. Είναι πολύ πιθανόν φεύγοντας ο Πετράκης για την Κρήτη όπου θα κάνει τις διακοπές του να συναντηθεί εντός των ημερών στην Αθήνα με τον Χριστοβασίλη για να πάρει τέλος το θέμα αυτό που άρχισε να κουράζει και τον φίλαθλο κόσμο με πολλά ερωτηματικά για κάθε πλευρά. Ο Κρητικός τεχνικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων για το θέμα αυτό δήλωσε: «Ήδη έγινε μια πρώτη συνάντηση και θα μιλήσω με τον πρόεδρο και τις επόμενες ημέρες. Ότι με αφορά πάντα το κοινοποιώ εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να το κοινοποιήσουν τρίτοι. Θα κάνω μια κουβέντα με τον πρόεδρο και τις επόμενες μέρες για να πούμε τα υπόλοιπα. Η αγάπη μου για την ομάδα είναι δεδομένη, η εκτίμησή μου για τους κατοίκους της πόλης απεριόριστη. Νομίζω ότι το έχω καταθέσει πάρα πολλές φορές αυτό και δεν χρειάζεται να γίνομαι κουραστικός». Τα λεγόμενα Πετράκη δεν δείχνουν άνθρωπο που θέλει να φύγει αλλά να μείνει. 

Όσο για τη σεζόν που έφυγε, όπου ο ΠΑΣ παρότι στις τελευταίες 9 αγωνιστικές δεν σημείωσε νίκη και τερμάτισε ένατος στην βαθμολογία, ο έμπειρος τεχνικός έδωσε τις δικές του εξηγήσεις χαρακτηρίζοντας αυτή πολύ σημαντική: «Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να υπηρετήσει αυτό που έδειξε στην αρχή. Ξεκινήσαμε προετοιμασία νωρίς τον Ιούνιο και σαν ομάδα είμαστε χωρίς τέτοιες εμπειρίες και παραστάσεις. Η ομάδα πέτυχε πολλά σημαντικά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι και η φετινή χρονιά είναι πολύ σπουδαία σε όλα τα επίπεδα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις κάπου και πολύ πιο δύσκολο να κρατηθείς εκεί. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να κάνεις μισό βήμα πιο πάνω. Για μένα είναι σημαντικό ότι η ομάδα σώθηκε από τον πρώτο γύρο, ήταν μέσα στους στόχους στα δύο τρίτα του πρωταθλήματος και κάποια στιγμή για λόγους που είναι πολλοί, έκανε «κοιλιά», αλλά αυτή για εμένα δικαιολογείται με βάση τα δεδομένα που είχαμε. Το ότι πήγαμε Ευρώπη, σωθήκαμε από τον πρώτο γύρο και είμαστε ανταγωνιστικοί, χαρακτηρίζει για μένα αυτή τη χρονιά όχι απλώς καλή, αλλά πάρα πολύ καλή».


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Από τη στιγμή που επισήμως δεν έκλεισε το θέμα «προπονητής», δεν υπάρχουν εξελίξεις και στα μεταγραφικά ζητήματα. Υπάρχει από καιρό καταστρωμένο πλάνο για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και είναι προαποφασισμένο ότι θα αποκτηθούν 4-5 έμπειροι παίκτες όπως και νεαροί ταλαντούχοι, ενώ θα παραχωρηθούν και παίκτες εφόσον υπάρξουν καλά οικονομικά ανταλλάγματα για την ομάδα. Ποιοι θα αποκτηθούν, είναι άγνωστο. Ποιοι θα παραχωρηθούν θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα έρθουν στα γραφεία της ΠΑΕ. Είναι γνωστό ότι για τον Κούτρη υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και είναι θέμα των ερυθρόλευκων πότε θα ανακοινώσουν τη μεταγραφή του.

 Αναμένονται και οι προτάσεις από το εξωτερικό για τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη, όπως διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους της ομάδας ο μάνατζέρ του. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά είναι ακόμα νωρίς, δεδομένου ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα. Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ έφυγε σε διακοπές για να μη πάει χαμένος ο χρόνος και όποια εξέλιξη υπάρξει θα ενημερωθεί για τα περαιτέρω. 

Τέλος, χθες έγινε γνωστό από επίσημες πηγές ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης του τεχνικού διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκου που σε καθημερινή βάση είναι στα γραφεία της ΠΑΣ και εκτελεί τα καθήκοντά του. Υπάρχει δε συνεχής ενημέρωση του Χριστοβασίλη για ό,τι προκύπτει, αφού ο πρόεδρος για επιχειρηματικούς λόγους απουσίασε στο εξωτερικό. Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο να έρθει στα Γιάννινα για το θέμα επισκευής του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες».


ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης αφού ολοκληρώσει κάποια επαγγελματικά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό θα έρθει στην πόλη της Ηπείρου, γιατί είναι και το θέμα γηπέδου που «καίει». Πρέπει να συντομευθούν οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις και να υπογραφεί η σύμβαση για να αρχίσουν τα έργα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο Χριστοβασίλης θεωρεί ως ένα προσωπικό στοίχημα την υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσε, ότι τη νέα σεζόν ο αγωνιστικός χώρος του γιαννιώτικου γηπέδου θα είναι από τους καλύτερους στη Σούπερ Λίγκα. Αρκεί βέβαια να συνδράμουν και οι φορείς της πολιτείας, γιατί το γήπεδο είναι κρατικό, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πρέπει να υπάρξει συνεργασία μαζί της. Κοντεύει να βγει μήνας από τότε που τελείωσε το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες για το γήπεδο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μη το πάρουν αψήφιστα. Αν το γήπεδο μείνει στα ίδια χάλια, δεν αποκλείεται η Σούπερ Λίγκα να μη επιτρέψει να γίνουν αγώνες στα Γιάννινα και να τρέχει ο ΠΑΣ ως γηπεδούχος σε άλλες πόλεις.

ΓΙΑΚΟΣ: ΛΟΓΩ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Και οι παίκτες του ΠΑΣ, που καταπονήθηκαν πάρα πολύ τη σεζόν που πέρασε με αυτόν τον κακό αγωνιστικό χώρο, θεωρούν το έργο αυτό μεγάλης σημασίας. Ο Ευριπίδης Γιάκος σε δηλώσεις του στο Campion.gr δήλωσε σχετικά: «Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξει ο πρόεδρος, που ενδιαφέρεται, γιατί σε πολλά ματς η ομάδα έπαιξε καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός έδρας. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτεί και το "Ζωσιμάδες" αλλά και το Πανηπειρωτικό, γιατί τα γήπεδα που κάνουμε προπόνηση είναι ακατάλληλα και ήδη είχαμε ένα σοβαρό τραυματισμό, του Κώστα Περιστερίδη». Όσο για τους στόχους του ΠΑΣ στη νέα σεζόν δήλωσε: «Στόχος θα είναι κάθε χρόνο να κυνηγάμε την έξοδο στην Ευρώπη. Ο ΠΑΣ έχει αλλάξει επίπεδο και το βλέπουμε αυτό και στην αντιμετώπιση που έχει από τις άλλες ομάδες. Κάθε χρόνο θα πρέπει να βάζουμε και πιο ψηλά τον πήχη και να καταφέρνουμε με σκληρή δουλειά να βγάζουμε την ομάδα στην Ευρώπη».

ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣ


Για τα μεταγραφικά μπορεί να μη υπάρχουν εξελίξεις, αφού δεν έκλεισε το θέμα προπονητή, αλλά η ΠΑΕ χθες ανακοίνωσε ότι θα γίνουν δοκιμές νεαρών παικτών που οι επιλεγέντες θα ενταχθούν στις ομάδες νέων. Δεν αποκλείεται όμως, αν υπάρξει κάποια εξαιρετική περίπτωση να γίνει επαγγελματίας, όπως έγινε προ τριετίας με τον Αντώνη Ηλιάδη. Οι δοκιμές θα γίνουν από τον προπονητή της ομάδας νέων Κ-20 Χρήστο Αγγέλη, ενώ πιθανόν να βρεθεί και ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής Γιώργος Γεωργουλόπουλος. Από την ΠΑΕ ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει όλους όσους ενδιαφέρονται ότι το διήμερο 27 και 28.05.2017 θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές προπονήσεις νεαρών ποδοσφαιριστών με χρονολογία γέννησης 1998 και 1999 με σκοπό την ένταξη τους στο δυναμικό της Κ-20. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη γραμματεία της ΠΑΕ μέχρι και την Παρασκευή 26.05 και ώρα 15:00 είτε τηλεφωνικά (2651070340) είτε μέσω email (info@pasgiannina.gr). Απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες: ηλικία - θέση - ομάδα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν μαζί τους αθλητική περιβολή».