Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Συνεχίζει ο ΠΑΣ να χάνει βαθμούς και να αγνοεί τη νίκη

Ο Μπαστακός από μακριά κάνει το 0-1 βλέποντας και τον Πασχαλάκη εκτός θέσης


Για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΠΑΣ δεν έφτασε στη νίκη, δείχνοντας ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ και η έλλειψη βαθμολογικών κινήτρων είναι ένα γεγονός που τον επηρέασε αρνητικά. Αυτή την φορά έχασε 1-2 από τον Ηρακλή, σε ένα ματς που ο Γηραιός το πήρε με ελάχιστες φάσεις, μόνο και μόνο γιατί έπαιξε με πάθος, δύναμη και εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που είχε. Πήρε ένα χρυσό τρίποντο, που μπορεί να τον κρατήσει ακόμα και στην κατηγορία, σε μια έδρα που μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα. 

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ συνεχίζει να χάνει βαθμούς από ομάδες που είναι υποδεέστερες σε δυναμική από αυτόν, να κάνει άσχημες εμφανίσεις στα παιχνίδια με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, όπως στη Λιβαδειά και στη Βέροια,  να έχει 7 αγωνιστικές χωρίς νίκη και να πικραίνει τον κόσμο του. Δεν ξέρουμε αν φταίει η κούραση, ή αν φταίει η έλλειψη κινήτρων ή αν φταίει κάτι άλλο. Η ουσία είναι ότι υπάρχει μια φθίνουσα αγωνιστικά πορεία, ενώ από παιχνίδι σε παιχνίδι, χάνει όλο και περισσότερο κόσμο από το γήπεδο. Η σημερινή εικόνα στις εξέδρες ήταν απογοητευτική. Ήταν δεν ήταν 1500 φίλαθλοι, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Ηρακλής ευτύχησε να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε βάζοντας γκολ σε καίρια σημεία του αγώνα. Στο 11’ έκανε το 0-1, παγώνοντας το γήπεδο και στο 46’ έκανε το 0-2 με την πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ είχε κατοχή μπάλας, πίεση προς τα καρέ του Χουάντερσον, αλλά δεν τελείωνε καλά τις φάσεις. Στην επανάληψη από το 60’ και μετά ο Ηρακλής παρότι προηγούνταν με 0-2, πέρασε δύσκολες καταστάσεις, καθώς τον πίεσε ο ΠΑΣ, σε σημείο που να χτυπά η καρδιά του στο τέλος. 

Εκτός από το γκολ του Βιδάλ στο 84’, χάθηκαν δύο καταπληκτικές ευκαιρίες με Γιάκο, Κοροβέση, ενώ και οι κεφαλιές των Μιχαήλ και Μπέριου σε κάποιες φάσεις, άγγιξαν το γκολ. Βάσει της εικόνας του β’ ημιχρόνου και ειδικά του τελευταίου ημιώρου, ο ΠΑΣ με λίγη τύχη, θα μπορούσε να κάνει ακόμα και την ανατροπή. Δεν τα κατάφερε, έχασε, και επειδή το αποτέλεσμα είναι καταλύτης στο ποδόσφαιρο, η ήττα πάντα φέρνει πίκρα και απογοήτευση. Ειδικά όταν είναι μέσα στα Γιάννινα, από ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις και σε παιχνίδια που προκαλούν ενδιαφέρον και μερικές φορές θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!


ΤΑ ΓΚΟΛ

11’: Οι γηπεδούχοι έχασαν την μπάλα στο κέντρο και ο Μπαστακός, που πήρε την μπάλα από τον Μοντέιρο, σήκωσε το κεφάλι και εκτέλεσε με σουτάρα τον Πασχαλάκη από μακρινή απόσταση, αιφνιδιάζοντας τον πορτιέρο των γηπεδούχων που ήταν και εκτός θέσης.

46’: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπατσακός έκανε γυριστό μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο, αλλά έφθασε στον Δώνη που μέσα από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε με "κεραυνό" τον Πασχαλάκη. Τρίτο σερί γκολ για τον νεαρό μέσο μετά από αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό που έδωσε τη νίκη στον "Γηραιό", αλλά και εκείνο στο 3-0 με την Κέρκυρα. Μάλιστα, είδε και κίτρινη για τον πανηγυρισμό του.

84’: Πολύ ωραίο σουτ του Βιδάλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον και κατέληξε στα δίχτυα του.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

24’: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Ο Μπέριος με κεφαλιά -ύστερα από κόρνερ του Κοζορώνη- έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

37' Ο Γιάκος βγήκε φάτσα με τον Χουάντερσον, αλλά ορθώς υποδείχθηκε σε θέση.

42' Καλή στιγμή για τον Ηρακλή. Ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λεοζίνιο και η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

58': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ζάιρο συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Κούτρη, αλλά ο δεύτερος δεν μπόρεσε να εκτελέσει, αφού δεν είχε καλή πρώτη επαφή με την μπάλα, που έφθασε στον Γιάκο, που νικήθηκε από τον Χουάντερσον σε τετ-α-τετ. Πολύ καλή επέμβαση από τον Βραζιλιάνο πορτιέρο.

80': Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Κεφαλιά του Μιχαήλ, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

90+3' Τεράστια ευκαιρία ο ΠΑΣ. Κεφαλιά του Κοροβέση από την καρδιά της περιοχής και η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Βάτσιου (Δυτικής Αττικής). Καλοί και οι βοηθοί του Τουμπακάρης (Αθηνών), Δημητριάδης (Καστοριάς). Απλά ο 2ος κακώς ανέκοψε σε μια καίρια φάση τον Ζάιρο ως οφσάιντ ενώ δεν ήταν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22’ Γαρουφαλιάς, 49’ Γιάκος, 76’ Μπέριος – 43’ Σαραμαντάς, 47’ Δώνης, 49’ Λεοζίνιο, 78’ Καραγκούνης, 85’ Αγγελόπουλος, 94’ Γιαννίκογλου (για διαμαρτυρία από τον πάγκο του Ηρακλή)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 95’ Δώνης με 2η κίτρινη κάρτα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης(68’ Κοροβέσης 5), Ναδάλες (61’ Βιδάλ), Ακόστα, Γιάκος (71’ Μαμπουλού), Ζαϊρο.


ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Καραγκούνης, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Δώνης, Γροντής (67’ Αγγελόπουλος), Μοντέιρο (82’ Πασάς), Μπαστακός.