Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Στο Καρπενήσι και φέτος η προετοιμασία του ΠΑΣ

Όπως στα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος η προετοιμασία του ΠΑΣ θα γίνει στο Καπερνήσι

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Στο Καρπενήσι θα κάνει και φέτος προετοιμασία ο ΠΑΣ Γιάννινα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Η καλή δουλειά και οι θαυμάσιες συνθήκες των προηγούμενων ετών οδήγησαν και φέτος τους Γιαννιώτες στην απόφαση να συνεχίσουν τη δουλειά τους στο ίδιο αθλητικό κέντρο και στο ίδιο ξενοδοχείο. Απομένει να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες στις αρχές Ιουλίου που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα βρεθεί εκεί για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Το καλοκαίρι του 2013 η προετοιμασία έγινε στην Ευρυτανία υπό την επίβλεψη του Σάββα Παντελίδη και τις επόμενες τρεις φορές με τον Γιάννη Πετράκη. 

Φέτος δεν υπάρχουν επιπρόσθετες υποχρεώσεις, με συμμετοχή στα πλέι οφ, όπως προηγούμενα χρόνια. Συνεπώς τα της προετοιμασίας θα καθοριστούν με ηρεμία και χωρίς πίεση χρόνου μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα. Τότε θα συζητήσουν ο Πετράκης και οι συνεργάτες του με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη το θέμα ανανέωσης της συνεργασίας των για την επόμενη σεζόν. Όπως ακριβώς έγινε και τα τρία προηγούμενα χρόνια που είναι ο Κρητικός τεχνικός στην τεχνική ηγεσία του «Άγιαξ». Τελείωνε το πρωτάθλημα και συζητούσε με τον πρόεδρο για την επόμενη χρονιά. Αυτό θα τηρηθεί και φέτος. 

Ό,τι γράφεται και λέγεται περί Πετράκη και ΠΑΣ στην παρούσα χρονική περίοδο δεν έχει καμία βάση. Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα αυτό ανέφερε: «Να τελειώσει το πρωτάθλημα πρώτα, δεν βοηθάει την ομάδα αυτή η συζήτηση τώρα. Τη διάθεση, την αγάπη, τον σεβασμό και την αφοσίωση τα έχω αποδείξει. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα τα πούμε. Η αγάπη, αφοσίωση και ο σεβασμός αποδείχθηκαν με πράξεις από μένα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλο σχόλιο». 

Εκτιμάται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν προς την κατεύθυνση να συνεχιστεί η πετυχημένη συνεργασία τους. Κάτι που να δείχνει άλλη εκδοχή δεν φάνηκε από τις δύο πλευρές. Πέρα από αυτό, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έχει να χειριστεί και το θέμα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Λόγω της βελτίωσης του καιρού το πρόβλημα αυτό δεν φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια, αλλά παραμένει πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί ενόψει της νέας σεζόν. Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει νέος γύρος επαφών και συνεργασίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Σούπερ Λίγκα, την Περιφέρεια Ηπείρου, τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, ώστε να υπάρξει ο ανάλογος συντονισμός για να ξεκινήσουν νωρίς τα έργα. Υπάρχει η διαβεβαίωση και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ότι θα βρεθεί λύση για το στάδιο «Ζωσιμάδες» και στο νέο πρωτάθλημα θα είναι καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι χθες η προπόνηση έγινε στο γήπεδο της Ανατολής που έχει πλαστικό χόρτο. Απόντες ήταν οι τραυματίες Τζημόπουλος, Κόντε και Σκόνδρας. Για σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση στις 11.00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Ακολούθως οι παίκτες θα έχουν άδεια μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Για το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή του Θωμά, τα προβλήματα του Πετράκη έχουν να κάνουν με τις απουσίες των τιμωρημένων Λίλα, Ζάιρο, Ακόστα και των τραυματιών Κόντε, Τζημόπουλου. Από τη Δευτέρα θα καταστρώσει τα πλάνα για να καλύψει τις απουσίες και να βρει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα σταθεί με αξιώσεις στο δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό.