Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τα μάτια στο Καραϊσκάκη, η σκέψη στον προγραμματισμό της νέας σεζόν

Άρχισαν στον ΠΑΣ οι πρώτες σκέψεις για τη νέα σεζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τον Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη την Κυριακή του Θωμά για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Λόγω των απουσιών θα υπάρξουν αρκετές διαφοροποιήσεις στο σχήμα που είχε η ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές πριν από το Πάσχα, αφού υπάρχουν απουσίες βασικών παικτών. Οι Γιαννιώτες θέλουν στο Καραϊσκάκη να παρουσιάσουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους και ό,τι μπορέσουν να πετύχουν, με τη σκέψη, μπάλα είναι, όλα μπορούν να γίνουν.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, με πρώτο θέμα στην ατζέντα, την παραμονή του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του για τη νέα σεζόν. Ωστόσο κάποιες σκέψεις για τα μεταγραφικά υπάρχουν, όπως επίσης υπάρχει και μια καλή προεργασία για παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους για το καλοκαίρι. 

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ενίσχυση της ομάδας, τόσο με ταλαντούχους και εξελίξιμους παίκτες από μικρότερες κατηγορίες, όσο και με κάποιους έμπειρους παίκτες από την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό. Θα υπάρξει και αποχώρηση παικτών, καθώς οι Ζάιρο και Κοροβέσης είναι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ, ενώ κατά καιρούς υπήρξαν σενάρια για ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων ομάδων για τους Πασχαλάκη, Κόντε και Κούτρη. Αν στη συνέχεια υπάρξουν επίσημα μεταγραφικές προτάσεις για παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, δεν θα υπάρξει αντίρρηση για παραχώρηση, αν ικανοποιηθούν οι δύο πλευρές οικονομικά. Όπως έγινε στο παρελθόν με τους Κολοβέτσιο (ΑΕΚ), Ντε Βινσέντι (Ολυμπιακό), Οικονόμου (Κάλλιαρι), Βελλίδη, Χαρίση, Κοροβέση (ΠΑΟΚ). 

Παράλληλα θα υπάρξει και ενίσχυση για να μη μείνει ακάλυπτη η ομάδα στη νέα σεζόν, όπως έγινε και πριν, όταν αποχώρησαν οι παραπάνω παίκτες. Το αξιοσημείωτο σε αυτή την ιστορία, είναι ότι ενώ η ομάδα παραχώρησε τους καλύτερους παίκτες με μεταγραφή, για να εξυγιανθεί και να βελτιώσει τα οικονομικά της, αυτό δεν φάνηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο ΠΑΣ και στην Ευρώπη βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αλλά και στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας είχε καλή και αξιοπρεπή παρουσία. Αυτή την πετυχημένη συνταγή θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τόσο για τη νέα σεζόν όσο και για τα επόμενα χρόνια.