Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εντατικές προπονήσεις αλλά και βραβεύσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

Μπέριος, Βελλίδης με τον Τόλη Παπαδημητρίου στο ΠΕΑΚΙ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα… ξεχασμένο βραβείο από την 12η αγωνιστική δόθηκε χθες στον Λεονάρδο Κούτρη του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στο ματς με τον Ολυμπιακό που είχε γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2016, οι δημοσιογράφοι τον ψήφισαν ως MVP της αναμέτρησης.
Είναι βραβείο που αθλοθετεί χορηγός της γιαννιώτικης ομάδας (Hall of brands) και ψηφίζονται μόνο παίκτες του ΠΑΣ. Χθες το βραβείο επέδωσε ο Τάσος Πήλιουρας ως εκπρόσωπος του ΙΚΤΕΟ Ιωαννίνων «Autovision».

Ο Λεονάρντο Κούτρης που καθιερώθηκε για πολλά παιχνίδια στην βασική ενδεκάδα ως αριστερός μπακ χαφ, παίρνοντας την θέση του Νταβίντ Ναδάλες τόνισε κατά την βράβευσή του ότι τα τελευταία 10 παιχνίδια είναι δέκα τελικοί για τον ΠΑΣ σκοπεύοντας να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Έχουμε δέκα αγωνιστικές μέχρι το τέλος, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, θα δούμε που είμαστε. Μακάρι να πετύχουμε το στόχο και να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μακάρι να είμαστε στην πεντάδα. Έχουμε την αντοχή λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από τον κ. Αλεξίου και όλο το τεχνικό τιμ, έχουμε τις οδηγίες του κόουτς να μην παρατάμε ούτε μια φάση, να παλεύουμε όλες τις φάσεις και έχουμε πάρει πολλούς βαθμούς στο τελευταίο δευτερόλεπτο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Θα παλέψουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος». 

Για το ματς με τον Πλατανιά που έληξε με σκορ 3-3 ενώ ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί 0-2 ανέφερε: «Θεωρώ ότι ήτανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για όσους το παρακολούθησαν, στο τέλος μας άφησε μια πικρή γεύση διότι ναι μεν προηγηθήκαμε με 0-2 σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, δεν το κρατήσαμε, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουμε και στο τέλος  χάσαμε τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδια κι γι’ αυτό είμαστε λίγο στεναχωρημένοι γιατί θα ήταν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο αυτό». 

Στιγμιότυπο από την χθεσινή βράβευση του Κούτρη


Ο Λεονάρντο αποκτήθηκε πέρσι τον Ιανουάριο από τον Εργοτέλη με υπόδειξη του Γιάννη Πετράκη. Και καθιερώθηκε ως μπακ χαφ καλύπτοντας όλο τον χώρο από αριστερά. Ο ίδιος δηλώνει γι’ αυτό: «Ξεκίνημα ως εξτρέμ  με τον κ. Πετράκη στον Εργοτέλη. Εδώ πέρα βρέθηκα στο καινούργιο σύστημα που χρησιμοποίησε η ομάδα το 3-5-2 ως μπακ-χαφ που είναι πιο βολική θέση γιατί έχεις και άμυνα και επίθεση, αλλά θεωρώ πως μπορώ να παίξω και τις δυο θέσεις πολύ εύκολα και όπου με χρησιμοποιήσει ο προπονητής θα κάνω αυτό που μπορώ. Πρώτα απ’ όλα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της διότι μέσα απ’ αυτό θα βοηθηθώ και εγώ και ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα. Στα Γιάννινα ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, όλα τα παιδιά με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή να μπω στο κλίμα και αυτό μου βγαίνει και στο παιχνίδι και θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι και αυτό που θέλω είναι να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι για την ομάδα». 

ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ

Οι βραβεύσεις θα συνεχισθούν στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σε εκκρεμότητα είναι η βράβευση του Αλέξη Μιχαήλ ως MVP του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ χθες στον μεγάλο διαγωνισμό της διοργανώτριας αρχής ο Ισπανός φορ Πέδρο Κόντε με το 3ο γκολ που σημείωσε στο ματς με τον Πλατανιά και ισοφάρισε 3-3 πήρε το βραβείο Best goal της 20ης αγωνιστικής. Η βράβευση του Κόντε θα γίνει σήμερα στις 18.00 στο ΠΕΑΚΙ.

ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΛΙΔΗΣ


Με την ομάδα προπονείται και ο Μάρκος Βελλίδης μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο διεθνής γκολκίπερ έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μετά από έναν χρόνο παραμονής στην Τούμπα και για να μη μείνει ανενεργός κάνει προπονήσεις στα Γιάννινα, δεδομένου ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με την ομάδα και ειδικά με τους πρώην συμπαίκτες του. Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα επιστροφής του στον ΠΑΣ, δεδομένου ότι υπάρχουν οι Πασχαλάκης και Περιστερίδης που δεν θέλει κανείς να τους «κάψει». Τώρα το τι επιφυλάσσει το μέλλον και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το καλοκαίρι, κανείς δεν γνωρίζει.