Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δύσκολο ματς, αλλά ο ΠΑΣ μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα

Και σήμερα δεν θα λείψουν οι μονομαχίες Λίλα και Σιώπη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Καλό ποδαρικό για το 2017 θέλει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα που θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 15.00 στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με μετάδοση από το κανάλι NOVA 2.
Είναι ματς από την 1η αγωνιστική που δεν είχε γίνει τότε λόγω διακοπής του πρωταθλήματος και γίνεται τώρα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Όπως το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα γίνουν οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΣ πέρυσι ξεκίνησε νικηφόρα την αυλαία του 2016 με νίκη 2-0 επί της Βέροιας στα Γιάννινα. Σήμερα στην αγωνιστική πρεμιέρα του 2017 θέλει επίσης ένα καλό ξεκίνημα, ένα καλό ποδαρικό για τη συνέχεια. Είναι όμως σε επίγνωση των κυανόλευκων ότι έχουν δύσκολη αποστολή καθώς ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα έχοντας και το αβαντάζ της έδρας. Αυτό όμως σε τίποτα δεν μειώνει την αισιοδοξία και φιλοδοξίες των Ηπειρωτών που θα προσπαθήσουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε μια δύσκολη έδρα, που μπορεί παλιά να ήταν απρόσιτη για τους κυανόλευκους των Ιωαννίνων, αλλά τα τελευταία χρόνια πέρασαν δύο φορές νικηφόρα από εκεί. Επειδή όπως λένε κάθε ματς είναι διαφορετικό και σε κάθε χρονιά υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, οι κυανόλευκοι έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον στη σημερινή αναμέτρηση. Από το βράδυ θα αρχίσουν να σκέπτονται το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα. 

Χθες το πρωί έγινε η τελευταία προπόνηση στα Γιάννινα όπου ο Γιάννης Πετράκης έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες. Η αποστολή αναχώρησε αεροπορικώς το μεσημέρι για Αθήνα. Ο ΠΑΣ πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Χριστουγέννων είχε φέρει ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Σήμερα θα υπάρξουν δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς κάτω από τα γκολπόστ αντί του Περιστερίδη θα παίξει ο Πασχαλάκης και στην άμυνα αντί του τραυματία Μπέριου θα παίξει ο Σκόνδρας. Πλην του Μπέριου εκτός αποστολής έμεινε και ο Κόντε που υποφέρει από τενοντίτιδα. Και οι δύο κάνουν προσπάθειες σε καθημερινή βάση για να προλάβουν το ματς της Τούμπας την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, αν και αυτό θεωρείται δύσκολο. 

Με το γνωστό σύστημα 3-5-2 θα παραταχθεί ο ΠΑΣ το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη. Δηλαδή με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα άκρα στην περιφέρεια ως μπακ χαφ θα είναι οι Μπουκουβάλας (δεξιά), Κούτρης (αριστερά), αμυντικό χαφ ο Λίλα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Κοζορώνης, Ακόστα και στην επίθεση Ζάιρο και Μαμπουλού. Στην αποστολή είναι και οι Βιδάλ, Περιστερίδης, Καρανίκας, Γιάκος, Ναδάλες, Δώνης, Γαρουφαλιάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΣΚΟΥΛΑΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Εμμανουήλ Σκουλάς του συνδέσμου Θεσσαλίας (Βόλου). Βοηθοί του θα είναι οι Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιάς). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Μιχαήλ Καλαθενός (Ρόδου).  Ο Σκουλάς έχει διευθύνει ακόμα ένα παιχνίδι Σούπερ Λίγκα (Ηρακλής – Πλατανιάς 1-1) και τώρα θα διευθύνει το 2ο παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία. Στην φετινή αγωνιστική σεζόν έχει διευθύνει άλλα 3 ματς κυπέλλου και 3 ματς Γ’ Εθνικής. Είναι στους πίνακες Β’ Εθνικής από το 2011. Πρώτη φορά θα διευθύνει και αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα, όχι μόνο στη Σούπερ Λίγκα αλλά και σε μικρότερες κατηγορίες.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ο Πανιώνιος είναι στην 4η θέση με 21 βαθμούς σε 12 παιχνίδια. Έχει συνολικά 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και συντελεστή τερμάτων 16-10. Στη Νέα Σμύρνη έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες. Εκτός έδρας έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Αναλυτικά εντός έδρας κέρδισε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, έχασε 1-2 από τη Βέροια, έχασε 0-2 από τον Ολυμπιακό, κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό, κέρδισε 1-0 την Κέρκυρα. Εκτός έδρας κέρδισε 0-2 στην Ξάνθη, κέρδισε 1-2 τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, έφερε ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχασε 2-0 στη Λάρισα από την ΑΕΛ, έφερε ισοπαλία 1-1 στα Περιβόλια με τον Πλατανιά, κέρδισε 1-4 μέσα στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό. 

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο γκολκίπερ Ανδρέας Γιαννιώτης με 1146 λεπτά και πρώτος σκόρερ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με 4 γκολ. Πρόεδρος είναι ο γιατρός Χρήστος Δάρρας και προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο τελευταίος είναι γνωστός στους Γιαννιώτες φιλάθλους αφού αποκτήθηκε «πακέτο» με τον Ζντένκο Μουφ το καλοκαίρι του 1993 από ομάδα της Σερβίας και αγωνίσθηκε στον ΠΑΣ τη σεζόν 1993-94. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Καλαμάτα, Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής όπως και στο κύπελλο ο ΠΑΣ έχει αγωνισθεί 24 φορές στη Νέα Σμύρνη και σήμερα δίνει το 25ο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Η προϊστορία καταγράφει 16 νίκες του Πανιωνίου, 6 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ. 

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Με τα παιχνίδια Πανιώνιος – ΠΑΣ, Πλατανιάς – Παναθηναϊκός ολοκληρώνονται οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής. Χθες νωρίς το μεσημέρι στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Ατρόμητο. Στο 5’ ο Κόντος το 1-0 στο 9’ ο Λε Ταλέκ το 1-1. Λίγο μετά στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και ο Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Επίσης στη Λάρισα η τοπική ΑΕΛ πέτυχε σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί της Βέροιας. Τα γκολ: 45’ Κάλβο 0-1, 54’ Γκαχιέχο 1-1, 82’ Ναζλίδης με πέναλτι 2-1. Στο 59’ αποβλήθηκε ο Ντοντό της Λάρισας με 2η κίτρινη. Το βράδυ στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με σκορ 2-1.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρακλής – Ξάνθη 0-1
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-1
Κέρκυρα – Ατρόμητος 1-1
ΑΕΚ – Παναιτωλικός 0-0
Λάρισα – Βέροια 2-1
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου
15.00 Πανιώνιος – ΠΑΣ NS2
19.30 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός NS1

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγώνες)
Ολυμπιακός 34
--------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 25
Παναθηναϊκός* 22
ΑΕΚ 21
Πανιώνιος* 21
------------------------------------------
ΠΑΟΚ 20
ΠΑΣ Γιάννινα* 18
Ατρόμητος 18
Παναιτωλικός 16
Πλατανιάς* 14
Κέρκυρα 13
Λάρισα 13
Αστέρας Τρίπολης 12
Λεβαδειακός 12
---------------------------------------------
Βέροια 8
Ηρακλής 7
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.
*ΠΑΣ, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Παναθηναϊκός έχουν αγώνα λιγότερο