Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Γκρέμισε το "άβατο" της Νέας Σμύρνης ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια

Δύο νίκες μέσα στη Νέα Σμύρνη έχει στην τελευταία πενταετία ο ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί που παλιά δεν είχε κερδίσει ποτέ.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με καθημερινές προπονήσεις συνεχίζεται στον ΠΑΣ η μίνι προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του ώστε η ομάδα να είναι σε καλή κατάσταση ενόψει των δύσκολων αγώνων του Ιανουαρίου.
Επί του παρόντος η σκέψη είναι στο ματς με τον Πανιώνιο για την 1η αγωνιστική που θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη. Όπως τόνισε ο Κρητικός τεχνικός βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά και σε καμία περίπτωση δεν τους πτοεί το γεγονός ότι μέσα στον Γενάρη θα δώσουν 4 παιχνίδια εκτός έδρας (Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ατρόμητο), δύο εντός (Πανιώνιο, ΠΑΟΚ) συν τα δύο παιχνίδια με Πλατανιά για το κύπελλο. «Γι’ αυτό δουλεύουμε εντατικά για να αντέξουμε στα δύσκολα» φέρεται να είπε στους παίκτες ο Πετράκης, ζητώντας απ’ αυτούς πλήρη αφοσίωση στα καθήκοντά τους.

Αυτές τις μέρες περισσότερο το βάρος πέφτει σε ασκήσεις που έχουν σχέση με τη φυσική κυρίως κατάσταση, για να μη υπάρξει κάμψη λόγω των εορταστικών ημερών, χωρίς να λείπει το κομμάτι της τακτικής με δίτερμα μικρής διάρκειας σε μεγάλους και μικρούς χώρους σε καθημερινή βάση. Τα πλάνα για το ματς με τον Πανιώνιο καταστρώνονται ασφαλώς από τώρα, αλλά εξειδικευμένες ασκήσεις τακτικής που θα έχουν σχέση και με τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, θα γίνουν από τη Δευτέρα. 

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ υπάρχει αισιοδοξία, καλό κλίμα και διάθεση για τη συνέχεια. Όλοι εκτιμούν τις μεγάλες δυσκολίες που έχει το ματς στη Νέα Σμύρνη, καθώς στις δημόσιες τοποθετήσεις που έκαναν παίκτες σε διάφορα ΜΜΕ τόνισαν ότι ο Πανιώνιος διαθέτει μια καλή και ποιοτική ομάδα, πράγμα που πιστοποιεί και η υψηλή βαθμολογική θέση του. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί φόβο ή άλλες αναστολές στους κυανόλευκους. Τουναντίον τους κάνει περισσότερο αποφασιστικούς να τα δώσουν όλα και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, καθώς το ματς αυτό έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όσον αφορά την διεκδίκηση των θέσεων του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στα πλέι οφ. Ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έσπασε την κακή παράδοση που είχε στη Νέα Σμύρνη, καθώς τη σεζόν 2011-12 με προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο κέρδισε για πρώτη φορά τον Πανιώνιο 0-1 με γκολ του Μπράνα Ίλιτς και μετέπειτα τη σεζόν 2014-15 με προπονητή τον Γιάννη Πετράκη πάλι κέρδισε ο ΠΑΣ 0-1 με γκολ του Νόε Ακόστα. Συνεπώς οι Ηπειρώτες γκρέμισαν ένα «άβατο» που είχαν στο δρόμο για την επιτυχία στο γήπεδο του Πανιωνίου. 

Η γενικότερη προϊστορία των 21 αγώνων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής και Σούπερ Λίγκα που έγιναν από το 1974 μέχρι τώρα, ο Πανιώνιος έχει 13 νίκες, 2 νίκες ο ΠΑΣ και 6 ματς έληξαν ισόπαλα. Στις τελευταίες 5 αγωνιστικές σεζόν καταγράφονται 2 νίκες των γηπεδούχων, 2 των Ηπειρωτών και 1 ισοπαλία. Ο Πετράκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με ερωτηματικό για τον Πέδρο Κόντε που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις από τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί, κάνοντας ατομικό πρόγραμμα. Χθες στο δίτερμα χτύπησε στο πόδι και ο Μπέριος και αποχώρησε από την προπόνηση με υποψίες για διάστρεμμα. Το αν είναι σοβαρό ή όχι το πρόβλημα θα φανεί σήμερα. 

Από προχθές προπονείται με τον ΠΑΣ και ο 18χρονος αμυντικός Θωμάς Γκάρας που ήταν μέχρι πρότινος στην Ιταλία και στην ομάδα νέων της Πάδοβα. Θα προπονηθεί και τις επόμενες μέρες για να τον δει καλύτερα ο Πετράκης. Παρόμοιες δοκιμές θα γίνουν και με άλλους νεαρούς κυρίως παίκτες που έχουν προταθεί. Πριν από τον Γκάρα δοκιμάσθηκε και ο Ελληνολλανδός  Τζέιμς Ευμορφίδης, αλλά επί του παρόντος δεν έγινε καμία κίνηση από τον ΠΑΣ για την απόκτησή του. 

Μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του 17χρονου Ντόλοβατς που είναι στη δύναμη του ΠΑΣ από το καλοκαίρι αλλά δεν μπορεί ακόμα να βγει δελτίο πριν ενηλικιωθεί. Στα μεταγραφικά παρά τα όσα λέγονται και γράφονται ότι θα μετακινηθούν παίκτες του ΠΑΣ σε άλλες ομάδες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Για τον Φερφελή, όπως σημειώσαμε και χθες υπάρχει ενδιαφέρον από τη Λαμία για την απόκτησή του και αναμένονται εξελίξεις. Για το λόγο αυτό είναι με άδεια και απουσίασε και από τη χθεσινή προπόνηση.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ εν’ όψει της πρώτης εντός έδρας αναμέτρησης για το 2017 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Πέμπτη 05/01 στις 15.00, ανακοινώνει τα εξής:  Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Τρίτη 03/01 στα εκδοτήρια του Αγίου Ανδρέα, από τις 15.00 έως τις 20.00 .  Την Τετάρτη 04/01 τα εκδοτήρια του Αγίου Ανδρέα θα λειτουργήσουν επίσης από τις 15.00 έως τις 20.00, ενώ την Πέμπτη 05/01 τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 10.00 π.μ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΣΚΟΥΛΑΣ

Τον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΣ (5/1 ώρα 15.00 Νέα Σμύρνη) ορίσθηκε να διευθύνει ο Εμμανουήλ Σκουλάς του συνδέσμου Θεσσαλίας (Βόλου). Βοηθοί του θα είναι οι Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιάς). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Μιχαήλ Καλαθενός (Ρόδου).  Ο Σκουλάς έχει διευθύνει ακόμα ένα παιχνίδι Σούπερ Λίγκα (Ηρακλής – Πλατανιάς 1-1) και τώρα θα διευθύνει το 2ο παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία. Στην φετινή αγωνιστική σεζόν έχει διευθύνει άλλα 3 ματς κυπέλλου και 3 ματς Γ’ Εθνικής. Είναι στους πίνακες Β’ Εθνικής από το 2011. Πρώτη φορά θα διευθύνει και αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα, όχι μόνο στη Σούπερ Λίγκα αλλά και σε μικρότερες κατηγορίες.

ΟΙ ΡΕΦΕΡΙ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στην Ελλάδα φθάσαμε να αλλάζει ο χρόνος και να γίνονται παιχνίδια 1ης αγωνιστικής. Για τα ματς που θα γίνουν Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από την άλλη εβδομάδα ορίσθηκαν από την ΚΕΔ οι εξής διαιτητές: Λάρισα – Βέροια Φωτιάδης (Σερρών), Πλατανιάς – Παναθηναϊκός Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης), Ηρακλής – Ξάνθη Κύζας (Δράμας), Κέρκυρα – Ατρόμητος Αρετόπουλος (Τρικάλων), Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ Τζήλος (Λάρισας), ΑΕΚ – Παναιτωλικός Μάνταλος (Καβάλας), Πανιώνιος – ΠΑΣ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Τρίτη 3 Ιανουαρίου
17.15 Ηρακλής – Ξάνθη NS2
19.30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ NS1
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

15.00 Κέρκυρα – Ατρόμητος NS2
17.15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός NS2
17.15 Λάρισα – Βέροια NS3
19.30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης NS1
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου
15.00 Πανιώνιος – ΠΑΣ NS2

19.30 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός NS1