Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής στον ΠΑΣ Γιάννινα

Από Δευτέρα θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα ο Ζάιρο (αριστερά στη φωτο με τον Δ. Νιαρχάκο όταν ήρθε στον ΠΑΣ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Έντονη δραστηριότητα είχε η χθεσινή μέρα για τους παίκτες του ΠΑΣ.
Στις 12 το μεσημέρι που μαλάκωσε λίγο ο καιρός έγινε προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ με ποικιλία ασκήσεων για την βελτίωση της φυσικής και τεχνικής κατάρτισης, ενώ το απόγευμα οι παίκτες βρέθηκαν σε κεντρικό κατάστημα χορηγού της ομάδας με αθλητικά είδη (Funky Buddha) όπου έκανα και οι ίδιοι τους… πωλητές εισπράττοντας και ποσοστό που πήγε για κοινωνικές δράσεις. Συγκεκριμένα κάθε αγορά που γινόταν, υπήρχε έκπτωση 20% για τους πελάτες, αλλά παράλληλα και 1 ευρώ πήγαινε στο ταμείο του κοινωνικού συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Σήμερα πριν από την προπόνηση που θα γίνει το μεσημέρι, οι παίκτες θα επισκεφθούν την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για να μοιράσουν δώρα αλλά και να δώσουν ευχές και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις χρονιάρες μέρες. Οι κοινωνικές δράσεις του ΠΑΣ είναι κάτι που τηρείται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, όπως το Πάσχα και άλλες γιορτές. Γιατί η ομάδα αυτή είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ανταποδίδοντας την αγάπη με τέτοιες δράσεις που εισπράττει απ’ αυτή. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι προπονήσεις μέχρι την Τετάρτη που θα αναχωρήσει η αποστολή για την Αθήνα, αφού την Πέμπτη υπάρχει το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, θα γίνονται σε καθημερινή βάση. Ρεπό θα έχουν οι παίκτες μόνο την Κυριακή, που είναι η μέρα της Πρωτοχρονιάς για να περάσουν οικογενειακά. Μέσα στον Ιανουάριο ο ΠΑΣ έχει 8 παιχνίδια φωτιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο και θέλει πολλές δυνάμεις για να ανταπεξέλθει σ’ αυτό το βαρύ φορτίο. Υπάρχουν αυστηρές οδηγίες προς τους παίκτες για τον Γιάννη Πετράκη, αυτές τις γιορτινές μέρες να προσέξουν πάρα πολύ την εξωγηπεδική ζωή τους και να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά καθήκοντα. Στόχος είναι η διεκδίκηση της 5ης θέσης, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η ομάδα των Ιωαννίνων να δείξει με τη νέα χρονιά καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο αλλά να έχει και δυνάμεις για να αντέξει 8 παιχνίδια σε ένα μήνα.

Ο Μπέριος που χτύπησε στην προχθεσινή προπόνηση κάνει θεραπεία λόγω διαστρέμματος και δεν υπολογίζεται για το ματς με Πανιώνιο. Ο Κόντε συνεχίζει να κάνει θεραπεία και ειδικό πρόγραμμα για να ξεπεράσει το πρόβλημα με την τενοντίδα. Στην χθεσινή προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις ο Ζάιρο στο πόδι και το βράδυ έκανε εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι. Τα αποτελέσματα θα γίνουν σήμερα γνωστά. Εκτιμάται ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα μπορέσει από Δευτέρα να αρχίσει προπονήσεις. Επί του παρόντος η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη.

Με τον Πανιώνιο ο ΠΑΣ θα αγωνισθεί δύο φορές μέσα στον Γενάρη και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρόνο. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου θα γίνει το ματς στη Νέα Σμύρνη για την 1η αγωνιστική και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα γίνει το ματς στα Γιάννινα για την 16η αγωνιστική. Οι αναμετρήσεις αυτές των δύο ιστορικών ομάδων παρουσιάζουν εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού σύμφωνα με την βαθμολογική θέση που έχουν, είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ


Στα μεταγραφικά δεν υπάρχουν εξελίξεις και όπως γράψαμε τις προηγούμενες μέρες, ο ΠΑΣ θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου μόνο για νέους και εξελίξιμους παίκτες και αν βρεθεί στο δρόμο του κάποια εξαιρετική περίπτωση από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την καλύτερη ενίσχυση της ομάδας, αλλά θα κινηθούν στον κατάλληλο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν συνήθως στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, οπότε υπάρχει ακόμα δρόμος όπως και μυστήριο για τα μεταγραφικά των κυανόλευκων. Χθες οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του υψηλόσωμου επιθετικού Δημητρίου Φερφελή στον ΠΑΣ Λαμία, όπως είχαμε σημειώσει χθες και προχθές στο σχετικό ρεπορτάζ. Υπάρχει μια φημολογία να πάει για 6 μήνες δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου ο Αλέξανδρος Νικολιάς για να πάρει παιχνίδια, αλλά επί του παρόντος δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα στην ομάδα. Ο τραυματισμός που είχε το καλοκαίρι τον έφερε πίσω, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνει και να ψάξει τις ευκαιρίες να διεκδικήσει θέση στην ομάδα.