Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Τι συμφώνησαν Χριστοβασίλης και Πετράκης για τα μεταγραφικά

Συνάντηση για τα μεταγραφικά είχαν στην Αθήνα είχαν Χριστοβασίλης και Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ενώ οι παίκτες του ΠΑΣ είναι σε Χριστουγεννιάτικη άδεια μέχρι την Τρίτη 27 του μηνός και έχει σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, το ενδιαφέρον των φιλάθλων επικεντρώνεται στο μεταγραφικό κομμάτι. Αν πρόκειται δηλαδή ο ΠΑΣ να κάνει κάποια κίνηση στη μεταγραφική σκακιέρα ή αν υπάρξει και αποχώρηση ποδοσφαιριστή, είτε με μεταγραφή είτε με λύση συμβολαίου.
Είναι και οι μέρες τέτοιες που κυριαρχούν τα μεταγραφικά σενάρια, καθώς την Πρωτοχρονιά θα ανοίξει επίσημα η μεταγραφική αυλαία του χειμώνα.

Παλιότερες εποχές και στα Γιάννινα τέτοιες μέρες κυριαρχούσε η μεταγραφολογία, αλλά μέχρι τώρα δεν φάνηκε στους ορίζοντες κάποια κίνηση. Και αυτό επιτείνει ακόμα περισσότερο το… μυστήριο, που είναι το βασικό συστατικό στοιχείο των διαφόρων σεναρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο προπονητής Γιάννης Πετράκης συμφώνησαν να κινηθούν μόνο αν υπάρξει κάποια αξιόλογη περίπτωση, είτε με νεαρό παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τον ΠΑΣ, είτε με άλλον παίκτη που θα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία της ομάδας. «Θα κάνουμε μεταγραφή που θα πιάσει τόπο και όχι επειδή είναι μεταγραφική περίοδο και πρέπει και εμείς κάτι να κάνουμε» φέρεται να ειπώθηκε στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα και πριν από το ματς με την ΑΕΚ. Οπότε όλα είναι ανοιχτά και το μεταγραφικό ενδιαφέρον θα υπάρχει μέχρι και τέλος Γενάρη. 

Τον περασμένο Ιανουάριο ο ΠΑΣ έκανε έξυπνες μεταγραφές που έπιασαν τόπο, καθώς απέκτησε τους Πασχαλάκη από Πανθρακικό, Κούτρη από Εργοτέλη, Μαυροπάνο από Απόλλωνα Σμύρνης και Νικολιά από Ολυμπιακό Βόλου. Ο Πασχαλάκης μέχρι να αποβληθεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν βασικός με πολύ καλές εμφανίσεις στα ματς με Οντ και Άλκμααρ, ο Κούτρης πήρε θέση στην ενδεκάδα και με δικό του γκολ ο ΠΑΣ προκρίθηκε στη Νορβηγία επί της Οντ για το Γιουρόπα Λιγκ, ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός Μαυροπάνος έχει πολύ καλές προοπτικές με συμμετοχές στα ματς κυπέλλου. Ο Νικολιάς ξεκίνησε καλά αλλά τον άφησε πίσω ο τραυματισμός που είχε το καλοκαίρι. 

Κάπως έτσι θα κινηθεί και φέτος σ’ αυτό τον τομέα ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Με στοχευμένες μεταγραφές παικτών που μπορούν να βοηθήσουν και να μπουν στο κλίμα και το πνεύμα της ομάδας. Τα μεταγραφικά θέματα χειρίζεται πλην των Χριστοβασίλη, Πετράκη και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος. Ο Ελληνοολλανδός Τζέιμς Ευμορφίδης σταμάτησε να προπονείται και έφυγε από τα Γιάννινα, ενώ επέστρεψε από τη Σερβία ο Ντόλοβατς που μόλις ενηλικιωθεί τον Φεβρουάριο θα επικυρωθεί η μεταγραφή του.