Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΣΑΤ για τον τραυματισμό δημοσιογράφου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΤ για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Θανάση Μυριούνη 


Τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Θανάση Μυριούνη στο Καυτατζόγλειο στάδιο, την ώρα που κάλυπτε το παιχνίδι Ηρακλής – ΠΑΣ, για τον "Πρωϊνό Λόγο" και το Passports.gr καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου Θανάση Μυριούνη κατά τον χτεσινό (5.12.16) αγώνα της Super League μεταξύ ΗΡΑΚΛΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, δηλώνει τη συμπαράσταση του στον ίδιο, καταδικάζει το γεγονός και ζητεί  παράλληλα τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων για την αποτροπή πράξεων βίας στους αθλητικούς χώρους.

Τα νέα «διαπιστευτήρια» οπαδικής βίας, εναντίον μάλιστα εκπροσώπων του Τύπου που εκτελούν τα καθήκοντα τους σε τέτοιες δύσκολες και βάρβαρες συνθήκες, πέρα από την καταγγελία τους, απαιτείται να αντιμετωπιστούν με την δέουσα σοβαρότητα από όλους εκείνους που οφείλουν να προασπίζουν την ασφάλεια του πολίτη  και μάλιστα στο χώρο του Αθλητισμού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Την έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία του για τη χαλαρή λήψη μέτρων τάξης στον αγώνα Ηρακλή – ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό (με πέτρα στο κεφάλι) του απεσταλμένου του «Πρωινού Λόγου», αθλητικογράφου Θανάση Μυριούνη, εξέφρασε ο Εκδότης – Διευθυντής της εφημερίδας Γιάννης Κουτσολιόντος προς τις αθλητικές Αρχές και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Μεταξύ άλλων, τονίζει, πως «τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές, με θύματα μάλιστα λειτουργούς του Τύπου, προσθέτουν μια ακόμη μαύρη σελίδα στο «βιβλίο διαπιστευτηρίων» του αθλητισμού, διασύροντας  διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητούμε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ: ΑΠΕΦΥΓΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Ο Θανάσης Μυριούνης τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή «Αποκάλυψη» των Βασίλη Βέργη-Σάββα Λιβάνιου ότι θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση για τον ίδιο, ότι στάθηκε τυχερός και πως δεν είναι στόχος ο ίδιος.

Αναλυτικά μίλησε για:
-την τραυματική του εμπειρία στο Καυτανζόγλειο και την κατάστασή του: «Είμαι μια χαρά, ευτυχώς γλίτωσα τα χειρότερα. Ήμασταν αποστολή πέντε ατόμων που ήρθαμε από τα Γιάννενα, όπως κάνουμε σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ ώστε να καλύψουμε το ματς για ραδιόφωνο των Ιωαννίνων. Δεν φαινόταν στην αρχή ότι θα γίνει κάτι, επειδή δεν υπήρχε κόσμος. Είπα στην αρχή στη μετάδοση ότι ήταν μόνο δέκα άτομα στις εξέδρες και ότι οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο ήταν περισσότεροι εκείνη τη στιγμή από τον κόσμο. Επειδή δεν υπήρχε πολύς χώρος στο σημείο που ήμασταν αρχικά, είπαμε να αλλάξουμε θέση και να κάτσουμε στα “ανοιχτά” δημοσιογραφικά.
Είχαμε δει από πάνω ότι υπήρχαν κενά εκεί. Ανοίγει η θύρα 6 και μπήκαν οπαδοί του Ηρακλή, χωρίς να έχουν απειλητικές διαθέσεις ούτε προς τα εμάς και ούτε προς τους ρεπόρτερ του Ηρακλή. Δεν ήμασταν εμείς ο στόχος. Η αστυνομία πρέπει να ήταν από έξω επειδή έριξαν κρότου λάμψης. Είχαν αυτοσχέδια πολεμοφόδια οι οπαδοί, όπως κάτι σκουπόξυλα . Όταν έριξε κρότου λάμψης η αστυνομία άρχισαν να πηγαίνουν προς τη θύρα 10. Σε εκείνο το σημείο τα δημοσιογραφικά μπήκαν στη μέση και έγιναν πεδίο μάχης. Με πέτυχε στο κεφάλι το αντικείμενο».

-το αν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση: «Ναι, ήμουν τυχερός και θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση. Είμαι ψηλός και γεροδεμένος. Το λέω αυτό επειδή όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δίπλα μου είναι μια συνάδελφος κοντά στα 50 κιλά και αν δεχόταν κάποιο αντικείμενο για παράδειγμα η συγκεκριμένη θα είχαμε πολύ χειρότερα πράγματα. Με πήγαν στον τρίτο πάγκο που είναι οι διαιτητές και το ιατρικό τιμ. Απ’ ότι μου είπαν πρόκειται για κάτι συμβαίνει συχνά στο γήπεδο του Ηρακλή».


Επίσης, θέλησε να τονίσει και κάτι άλλο με αφορμή το συμβάν, χωρίς να του γίνει κάποια ερώτηση: «Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο. Οι δημοσιογράφοι της επαρχίας ρίχνουν αρκετό τρέξιμο, όπως συμβαίνει και με τον δικό σας ανταποκριτή τον Γιάννη Γιαννάκη. Είναι περισσότερο άνθρωποι που δουλεύουν και δεν φαίνεται πολύ η δουλειά τους. Θα προτιμούσα να προβάλλονται περισσότερο κάποια από τα θέματά μας και όχι αυτό το πρόσωπό μας που φαίνεται από χθες».