Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στο "κόκκινο" η αγωνία, παραμένει το χάσμα με Ίλιτς

Τι θα βγάλει ο έλεγχος των φακέλλων αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Καθώς τελείωσαν χτες τα πλέι οφ, οι μέρες που ακολουθούν είναι γεμάτες αγωνία για τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα, περιμένοντας να μάθουν αν έχει καμία τύχη η καταγγελία που έκανε η τοπική ΠΑΕ στην ΟΥΕΦΑ για τις αδειοδοτήσεις και αν υπάρχει περίπτωση να παίξει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο Γιουρόπα Λιγκ.
Από σήμερα μέρα με τη μέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει επίσημα το τοπίο, είτε από την ΕΠΟ είτε από την ΟΥΕΦΑ, καθώς στις 20 Ιουνίου θα γίνει η κλήρωση. Έτσι η αγωνία για το θέμα αυτό θα χτυπήσει κόκκινο αυτές τις μέρες. Μέχρι να υπάρξουν επίσημα τα αποτελέσματα από τον έλεγχο φακέλων που έκανε η ΟΥΕΦΑ, θα είναι σε αναμονή και η εξέλιξη των υπόλοιπων ζητημάτων. 


Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, οι δηλώσεις του Μπράνα Ίλιτς που δείχνει ότι θα διαβεί την πόρτα της εξόδου από την ομάδα, προκάλεσαν ένα σοκ στον φίλαθλο κόσμο, γιατί ο Σέρβος επιθετικός έχει 4 χρόνια στην ομάδα και έχει προσφέρει σε δύσκολες εποχές. Από την άλλη όμως κατανοούν και τη στάση της ΠΑΕ που θέλει να έχει συμμαζεμένα τα οικονομικά της, ενώ δείχνουν και εμπιστοσύνη στις επιλογές της διοίκησης που έδειξε στα τελευταία χρόνια ότι έχει τον τρόπο να κάνει καλές κινήσεις και να βρίσκει ικανούς ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος σίγουρα θέλει να μείνει ο Ίλιτς στην ομάδα, αλλά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και σε τέτοια ζητήματα μπαίνουν στο μέσον και άλλα πράγματα. Έτσι το χάσμα ανάμεσα στον Ίλιτς και στον ΠΑΣ παραμένει, μη αποκλείοντας όμως κανείς ότι στα μεταγραφικά υπάρχουν ανατροπές και αλλαγές δεδομένων από τη μια μέρα στην άλλη, ή ακόμα και από ώρα σε ώρα. 

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΣ συνεχίζονται, εξετάζονται πολλές περιπτώσεις παικτών από Αργεντινή και εκεί έπεσε το μεγαλύτερο βάρος του ενδιαφέροντος. Πιστεύουν ότι με καλό σκάουτινγκ και με καλές επιλογές μπορούν να βρουν παίκτες που οι απαιτήσεις τους δεν θα ξεφεύγουν από τις δυνατότητες και θα μπορούν να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα. Η ποδοσφαιρική αγορά της Αργεντινής είναι πολύ μεγάλη και παρέχει ευκαιρίες για να βρουν για τον ΠΑΣ τους κατάλληλους παίκτες. Ακούγοντας το όνομα της Αργεντινής κάποιοι παλιοί φίλαθλοι μπορεί να κάνουν συνειρμούς με τη δεκαετία του ’70 που υπήρχαν στη βασική ενδεκάδα πέντε μεγάλοι άσσοι από τη χώρα αυτή. Έχουν αλλάξει οι εποχές και ο ΠΑΣ δεν προτίθεται να χαλάσει τον κορμό που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια και οι μεταγραφές από το εξωτερικό θα είναι δύο έως τρεις, σε επίπεδο καλών και φτασμένων παικτών. Αφού ξεκαθαρίσει το θέμα με την καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, θα είναι πιο ευδιάκριτες οι κινήσεις και στη μεταγραφική σκακιέρα. 

Τέλος όσον αφορά τους διεθνείς παίκτες του ΠΑΣ, ο Θέμης Τζημόπουλος ήταν και πάλι βασικός με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας στη νίκη με σκορ 5-0 που σημείωσε επί της Εθνικής Βανουάτου. Ένα από τα πέντε γκολ σημείωσε ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού Μπαρμπαρούσης. Επόμενο ματς είναι στις 4 Ιουνίου με τα νησιά Σολομώντα. Τα ματς είναι για το κύπελλο εθνών Ωκεανίας και αν προχωρήσει η Εθνική Νέας Ζηλανδίας στις επόμενες φάσεις, μισό καλοκαίρι ο Τζημόπουλος θα το περάσει εκεί, αφού στις 8 Ιουνίου θα γίνουν τα ημιτελικά και στις 11 Ιουνίου ο τελικός. Είναι επόμενο ότι ο Κοζανίτης αμυντικός θα ξεκινήσει αργότερα από τους άλλους συμπαίκτες του προετοιμασία με τον ΠΑΣ, όπως και ο Λίλα που θα παίξει με την Εθνική Αλβανίας στο EURO 2016.