Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η υπόθεση Ίλιτς, οι μεταγραφές και αναμονή για το σινιάλο από ΟΥΕΦΑ

Θα συνεργαστούν στη νέα χρονιά Πετράκης και Ίλιτς; Ιδού η απορία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ενώ όλα έδειχναν ότι στο οικονομικό θα βρισκόταν η χρυσή τομή για την ανανέωση του συμβολαίου από τον Μπράνα Ίλιτς, τελικά χτες υπήρξαν άλλες εξελίξεις.
Ο Σέρβος φορ με δηλώσεις του στο sport-fm.gr όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, αλλά δείχνει ότι βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τα Γιάννινα δηλώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είχαμε όντως μία συνάντηση με τη διοίκηση. Βάλαμε τα δεδομένα κάτω, όμως δεν είμαστε κοντά κι έτσι πλέον δεν είναι η πρόθεσή μου να συνεχίσω στον ΠΑΣ. Η αλήθεια είναι πως πέρασα τέσσερα πολύ όμορφα χρόνια στα Γιάννενα. Δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο, όμως πλέον είμαι 31 χρονών και δεν γίνεται να μην κοιτάζω το μέλλον μου». 


Για το αν έχει προτάσεις από ομάδες εξωτερικού και Ελλάδας ανέφερε: «Έχουμε μιλήσει με μερικές ομάδες. Στην Ελλάδα είμαι αρκετά χρόνια εδώ και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πολύ. Δεν θα έλεγα λοιπόν ότι έχω πρόβλημα αν παραμείνω στην Ελλάδα ή η επόμενη ομάδα μου είναι από το εξωτερικό. Στην παρούσα φάση αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρω μια ομάδα που να με καλύπτει». Οι δηλώσεις του Ίλιτς έχουν σχολιαστεί ποικιλότροπα από τους φίλους της ομάδας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ενοχλήσει και τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Όμως επειδή στα μεταγραφικά μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα από τη μια στιγμή στην άλλη, δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμα ότι ο Ίλιτς είναι οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΣ, όπως και το αντίθετο ότι είναι κοντά για υπογραφές. Αν οι δύο πλευρές δεν ξανασυζητήσουν για να βρουν μια λύση περισσότερο συναινετική με σκοπό την ανανέωση της συνεργασίας και τραβήξουν το σχοινί, δεν αποκλείεται ο Σέρβος άσσος να αποτελέσει παρελθόν μετά από 4 χρόνια μιας πολύ καλής παρουσίας με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Επειδή και ο Μανιάς δεν είναι βέβαιο αν μείνει, ψάχνοντας κάτι καλύτερο στο εξωτερικό, ο ΠΑΣ μεταξύ των άλλων θέσεων θα πρέπει να «τσεκάρει» από τη μεταγραφική αγορά και επιθετικούς. Γιατί θα έχει μείνει μόνο με τον Φερφελή στην επίθεση. Επειδή σήμερα τελειώνουν τα πλέι οφ και ενδέχεται από αύριο ή μέχρι την Παρασκευή να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με την καταγγελία για τις αδειοδοτήσεις στην ΟΥΕΦΑ. Αν ο ΠΑΣ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ θα κινηθεί στη μεταγραφική σκακιέρα με πιο αποφασιστικές κινήσεις και πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι παίκτες θα επιστρέψουν από τις διακοπές, καθώς στις 13 Ιουνίου θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις και στις 16 με 17 θα αρχίσουν οι προπονήσεις. Αν όχι, τότε θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για καλύτερο ψάξιμο. Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει στάση αναμονής. 

Πιο πολύ έχει ρίξει τα μεταγραφικά του δίχτυα στην Αργεντινή. Οι περιπτώσεις σαν του Ντε Βινσέντι, του Τσάβεζ που έκαναν τη διαφορά ως παίκτες με ξεχωριστή ποιότητα, άνοιξαν την όρεξη των ανθρώπων του ΠΑΣ και τους ώθησαν στην αγορά της Αργεντινής. Ήδη έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες και οι περιπτώσεις των εξετάζονται. Για τον μεσοεπιθετικό Λεάντρο Γκονσάλες της Ατλέτικο Τουκουμάν υπήρξε ενδιαφέρον από τον ΠΑΣ, αλλά ο παίκτης δεν θέλησε να έρθει στα Γιάννινα. Τουλάχιστον αυτή η εκδοχή δίνεται από πηγές του ΠΑΣ Γιάννινα.

 ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΥΡΩΠΗ

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι αυτές οι μέρες, καθώς ενδέχεται να γίνει γνωστή η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για την καταγγελία του «Άγιαξ της Ηπείρου» για το θέμα των αδειοδοτήσεων, οπότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αν έχει η τοπική ομάδα πιθανότητες να παίξει στην Ευρώπη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή θα γίνουν σήμερα τα πλέι οφ από την Πέμπτη θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα. Είτε να το ανακοινώσει η ΟΥΕΦΑ, είτε μέσω κύκλων ή από διαρροές, όπως γίνεται συνήθως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία ότι ο ΠΑΣ θα παίξει αντί του Πανιωνίου στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ


Η Γιαννιώτικη ΠΑΕ απέκτησε μετά από 4 χρόνια αδειοδότηση και θα προσπαθήσει τώρα που δεν έχει περιορισμούς να επιφέρει μια ισορροπία στο ρόστερ. Ναι μεν δεν θα γίνουν μεγάλα ανοίγματα που θα ξεφύγουν από τα οικονομικά δεδομένα, καθότι η πολιτική της οικονομικής εξυγίανσης και σταθερότητας θα συνεχιστεί, αλλά στο μέτρο του δυνατού θα υπάρξουν ενισχύσεις. Και αν η ομάδα αποκτήσει δικαίωμα από την ΟΥΕΦΑ να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, οι ενισχύσεις θα είναι μεγαλύτερες, καθώς θα χρειαστεί να κάνει δύο φορές προετοιμασία το καλοκαίρι. Μέχρι τώρα ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Περιστερίδης, Σκόνδρας. Οι Στρούνα και Ηλιάδης αποχώρησαν, καθώς δεν δέχτηκαν την οικονομική πρόταση που τους έγινε. Ειδικά με τον Στρούνα υπήρξε μέγα χάσμα στις διαπραγματεύσεις που έγιναν. 

Στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια και των Μανιά, Ίλιτς, Ιωάννου. Με τα τωρινά δεδομένα στο ρόστερ της ομάδας που έχουν συμβόλαια και στη νέα σαιζόν είναι οι: Περιστερίδης, Κολιοφούκας, Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Ναδάλες, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Κούτρης, Νικολιάς, Μασούρας, Γιάκος, Φερφελής. Είκοσι παίκτες είναι τώρα στο ρόστερ. Όμως θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις μέχρι τον τελικό σχεδιασμό.