Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Με 51 αθλητές και αθλήτριες ο ΝΟΙ στη μάχη της πρωτιάς

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου πάει για την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας


Πανέτοιμος να ριχτεί στη «μάχη» του 82ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος κατεβάζει στον Σχινιά, για μία ακόμη χρονιά, την πολυπληθέστερη ομάδα από κάθε άλλο σωματείο της χώρας μας, συνολικά 51 αθλητές και αθλήτριες!

Η α΄ φάση του Πρωταθλήματος, που και φέτος είναι τριήμερης διάρκειας, ξεκινάει αύριο με τους προκριματικούς αγώνες και συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με τελικούς και ημιτελικούς. Στο πλαίσιό του ο Ν.Ο.Ι. θα βρεθεί αντιμέτωπος με 26 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος του Ομίλου να διατηρήσει για μία ακόμη χρονιά το «στέμμα» του Πρωταθλητή και Πολυνίκη, ωστόσο, η εικόνα θα αποκρυσταλλωθεί μετά και τη β΄ φάση του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στα Γιάννενα.

Οι αγώνες της α΄ φάσης του Πανελληνίου, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, αφορούν τις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Νέων και Ανδρών – Γυναικών ελαφρών βαρών. Σ’ αυτούς θα λάβουν μέρος 447 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Το «παρών» στον Σχινιά για τους αγώνες θα δώσουν ο Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι.. Επικεφαλής της αποστολής του Ομίλου είναι ο Έφορος Κωπηλασίας Κώστας Μπίλης. Τον Ν.Ο.Ι. στηρίζει ως χορηγός στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος το Ιπποκράτειο Κέντρο Ιωαννίνων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος δε θα αγωνιστούν με τα χρώματα του Ν.Ο.Ι. οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης λόγω συμμετοχής τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βραδεμβούργου, ενώ έναν μόνο αγώνα θα τρέξει ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος προετοιμάζεται με την Εθνική Ομάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Ρίο.
Η ομάδα του Ν.Ο.Ι.

Στο 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα λάβουν μέρος με τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι εξής άνδρες, νέοι και έφηβοι αθλητές:
Αποστόλης Λαμπρίδης, Κων/νος Μάντζιος, Νίκος Βλάχος, Σπύρος Αντώνης, Κων/νος Βαρδάκας, Στέφανος Ντούσκος, Χρήστος Κουτσιαύτης, Μιχάλης Παπατσίμπας, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Δημήτρης Μπουντούρης, Μανώλης Παπασταύρου, Γιώργος Αντώνης, Αλέξανδρος Μπούγιας, Άρης Γραμμενιάτης, Θανάσης Παλαιοπάνος, Άγγελος Μπερής, Κων/νος Μουλάς, Αποστόλης Ντότης, Παντελής Σωτηρακόπουλος, Κων/νος Παπαδιώτης, Γιώργος Γραμμενιάτης, Μιχάλης Φαΐτάς, Αλέξανδρος Μαμακής, Ανδριανός Οικονόμου, Φίλιππος Τσικούρας, Κων/νος Θεοδώρου, Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Ευάγγελος Ντακουμής, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Γιώργος Κολιός, Λεωνίδας Γούνης, Χρήστος Λαγός και Βαγγέλης Δρόσος.
Στις κατηγορίες Γυναικών και Νεανίδων θα αγωνιστούν οι αθλήτριες: Αγγελική Γκρέμου, Αμαλία Τσιάβου, Άννα Ιωάννου, Ξανθή Κολτσίδα, Κατερίνα Ζέρβα, Άρτεμις Ντούσκου, Μαίρη Παύλου, Αφροδίτη Σιόλου, Αριάδνη Μήτση, Πηνελόπη Μπατσή, Κατερίνα Βλάχου, Αλεξία – Άρτεμις Κασιούμη, Εύα Μπάμπου, Πετρούλα Τσιάβου, Αλεξάνδρα Δρόσου, Αθανασία Μάκου, Βασιλική Ντότη και Εβελίνα Μπομπουγιάννη.

***
Τσίλης – Τζιάλλας με την Τετράκωπο
 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Στο Βραδεμβούργο της Γερμανίας βρίσκονται οι δύο Ολυμπιονίκες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, όπου θα αγωνιστούν με την Τετράκωπο των Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το οποίο ξεκινάει αύριο και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Στο Πρωτάθλημα η Ελλάδα συμμετέχει με τα δύο πληρώματα τα οποία έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τσίλης και Τζιάλλας, μαζί με τους Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγελόπουλο που συμπληρώνουν το πλήρωμα της Τετρακώπου, στοχεύουν στο βάθρο και στην κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια βάρκα με τους δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές κατέκτησε πέρυσι τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων