Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Στα ίσα τον Ολυμπιακό και ότι βγει στο παιχνίδι

Φάση από την περσινή αναμέτρηση ΠΑΣ - Ολυμπιακός 3-1

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ανεβασμένο το ηθικό και χωρίς βαθμολογικό άγχος ο ΠΑΣ περιμένει το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο και στην κορυφαία ελληνική ομάδα.
Η αναμέτρηση αυτή θα ξεκινήσει στις 19:30 με απευθείας μετάδοση από το κανάλι NOVA 1. Οι κυανόλευκοι ποντάρουν πολλά στο νόμο της μπάλας και του ποδοσφαίρου ότι σε ένα ματς όλα μπορούν να γίνουν, όσο και αν υπάρχει απόσταση δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων.

Και από τη στιγμή που δεν έχουν βαρίδια στα πόδια, καθώς προέρχονται από σημαντική νίκη με 2-0 μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου και έχουν μια διαφορά 11 βαθμών από τη γραμμή του υποβιβασμού, αύριο θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο και ότι ήθελε προκύψει. Ναι μεν στα Γιάννινα εκτιμάται ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη νίκη και όλα τα προγνωστικά συγκλίνουν προς το μέρος του, αλλά και ο ΠΑΣ θα το παλέψει στα ίσια το ματς και ότι βγει. 

Άλλωστε στο ποδόσφαιρο, καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, όσο ποιοτική και αν είναι. Γι’ αυτό και ο Πετράκης, όπως φάνηκε στις προπονήσεις, δεν θα ταμπουρωθεί στην άμυνα, αλλά θα ξεκινήσει με δύο επιθετικούς τους Ιλιτς και Μανιά. Με τη διαφορά ότι φουνταριστός θα είναι ο Μανιάς, ενώ ο Σέρβος θα είναι πιο πίσω και θα βγαίνει μπροστά σαν δεύτερος επιθετικός. 

Η γενικότερη δομή του ΠΑΣ σίγουρα θα είναι αμυντικογενής, γιατί ο Ολυμπιακός δεν συγχωρεί εύκολα τα λάθη, έχοντας ως κρυφό αυτού τις αντεπιθέσεις, όπως έγινε και πέρσι που κέρδισε με σκορ 3-1 τους πρωταθλητές. Και επιπλέον, τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, πόσο μάλλον με τον Ολυμπιακό που κατά κοινή ομολογία διαθέτει την καλύτερη και πληρέστερη ομάδα, είναι και ένα επιπρόσθετο κίνητρο ατομικά για τους παίκτες για να δείξουν την αξία τους και να βγάλουν τον δικό τους εγωισμό. 

Μάλιστα ο Μιχάλης Μανιάς κατά τη χτεσινή βράβευσή του ως MVP της 19ης αγωνιστικής (το βραβείο επέδωσε ο συνεργάτης του Πετράκη Γιώργος Γεωργουλόπουλος) όταν ρωτήθηκε για το αυριανό παιχνίδι, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες και πόσο μάλλον με τον Ολυμπιακό, είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Δεν παύει όμως να είναι ένα ακόμη παιχνίδι για το πρωτάθλημα, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, ώστε να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Άντι Λίλα γιατί δηλώθηκε αύριο να εκτίσει την ποινή της 1 αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης και τον Ευριπίδη Γιάκο που είναι τραυματίας. Ο Γιάκος και χτες έκανε ατομικό πρόγραμμα, οπότε θα είναι εκτός αποστολής. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι στη διάθεση του Κρητικού τεχνικού, όπως και οι νεοαποκτηθέντες Πασχαλάκης, Κούτρης, τα δελτία των οποίων εκδόθηκαν χτες από την ΕΠΟ. Ο Πασχαλάκης θα είναι στην αποστολή, ενώ με τη βασική ενδεκάδα θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια ο Περιστερίδης. Από τη στιγμή που αυτός είχε θετική παρουσία στο Περιστέρι έχει και την προτεραιότητα από τον Πετράκη να είναι βασικός. Ο Κούτρης θέλει λίγο χρόνο προσαρμογής, οπότε σταδιακά θα ενταχτεί στην ομάδα και να πάρει χρόνο συμμετοχής. 

Το πρόγραμμα προετοιμασίας θα ολοκληρωθεί σήμερα με μια προπόνηση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια που έχουν γενική τιμή για όλες τις θύρες 15 ευρώ. Μπορεί να μη γεμίσει το γήπεδο, όπως άλλες εποχές, αλλά σίγουρα θα έχει τον περισσότερο κόσμο απ’ όλα τα προηγούμενα ματς. Υπενθυμίζεται στους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο όσο το δυνατόν πιο νωρίς γιατί υπάρχει η διαδικασία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και αν πάνε τελευταία ώρα θα πέσουν σε ουρές που κατά κανόνα σχηματίζονται.

ΡΕΦΕΡΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας θα διευθύνει τον αυριανό αγώνα. Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο Γρηγόριος Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Λαμπρόπουλος έχει διευθύνει φέτος και άλλα δύο ματς και συγκεκριμένα: Παναθηναϊκός – ΠΑΣΑ 3-1, Πλατανιάς – ΠΑΣ 0-1.

ΜΑΝΙΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ

Χτες στα γραφεία της ΠΑΕ δόθηκε στο Μιχάλη Μανιά το βραβείο MVP της 19ης αγωνιστικής. Το βραβείο επιδόθηκε από τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο βοηθό του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία. Σε δηλώσεις του ο Μανιάς και σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποια συζήτηση με τον ΠΑΣ για ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει στις 30 Ιουνίου 2016 δήλωσε: «Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επαφή. Ότι και να γίνει έχω υποχρέωση πρώτα να μιλήσω με τον ΠΑΣ γιατί με έχει στηρίξει πάρα πολύ αυτά τα δύο χρόνια, πρώτα έχω υποχρέωση να μιλήσω εδώ και μετά τα υπόλοιπα». 

Όσο για τη βράβευσή του σημείωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο για μένα. Μου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω. Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα μου, ενώ αυτό το βραβείο κάλλιστα μπορούσε να το είχε κερδίσει και ο Σταύρος Τσουκαλάς ο οποίος κι αυτός έβαλε το δικό του λιθαράκι. MVP δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και όλος ο κόσμος που μας ακολούθησε στο Περιστέρι. Ήταν μια συνολική προσπάθεια από όλ0υς. Συνεχίζουμε».

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε μια διάταξη 4-4-2 ο ΠΑΣ πιθανόν να παραταχτεί αύριο με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο άμυνας τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, στη μεσαία γραμμή τους Τσουκαλά, Ακόστα, Ηλιάδη, Γαρουφαλιά και στην επίθεση Ίλιτς και Μανιά.

ΑΥΡΙΟ Η Κ-20 ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ τον Ολυμπιακό. Διαιτητής ορίστηκε ο Ιωάννης Σταματελόπουλος του συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς τους Νικόλαο Χαρίση, Εμμανουήλ Κότορο επίσης του συνδέσμου Ηπείρου.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ Κ-17 ΚΑΙ Κ-15

Οι ομάδες νέων Κ-17 και Κ-15 του ΠΑΣ ήταν να παίξουν σήμερα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Μάλιστα καθορίστηκαν τα γήπεδα και οι διαιτητές, αλλά λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων η σούπερ λίγκ αποφάσισε την αναβολή των αγώνων στις κατηγορίες αυτές.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Σε άλλες σελίδες ο «Η.Α.» έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα με άγνωστες ιστορίες που σχετίζονται με τους αγώνες του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Όσον αφορά την προϊστορία, αύριο είναι η 21η αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Γιάννινα. Στις προηγούμενες 20 αναμετρήσεις από το 1974 μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής καταγράφονται 6 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 8 νίκες του Ολυμπιακού. Αν λάβουμε υπόψη ότι σε άλλες έδρες ο Ολυμπιακός περνά αέρα, στα Γιάννινα πάντα εύρισκε δυσκολίες. Ειδικά στη δεκαετία 74-84 πάντα είχε έναν εφιάλτη όταν ήταν να παίξει στα Γιάννινα, έχοντας πολλές φορές και την εύνοια της διαιτησίας. Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος έγιναν και 2 παιχνίδια κυπέλλου όπου οι αυριανοί μονομάχοι έχουν από μία νίκη ο καθένας.

ΧΩΡΙΣ ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Χωρίς τον τιμωρημένο Σαλίνο θα έρθει στα Γιάννινα ο Ολυμπιακός σήμερα αεροπορικώς στις 6 το απόγευμα. Ο Μποτία που συμπλήρωσε κάρτες δηλώθηκε να απουσιάσει από το ματς με τον Ολυμπιακό. Στη χτεσινή προπόνηση χτύπησε ο Τσόρι Ντομίγκεζ και θα μείνει εκτός αποστολής. Τραυματίες είναι επίσης οι Καμπιάσο, Ερνάνι και μέχρι χτες το απόγευμα αμφίβολη η συμμετοχή του Ντα Κόστα. Ο Μανιάτης προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες αλλά είναι δύσκολο να είναι στην αποστολή. Ο Ολυμπιακός έρχεται στα Γιάννινα με φόρα και μετά από τη νίκη με 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο ματς κυπέλλου που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Ο Μάρκο Σίλβα ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν στο μυαλό τους το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά θα έχουν να σκεφτούν τα επόμενα παιχνίδια, όπως και αυτό με την Άντερλεχτ που θα καθορίσει για φέτος την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

ΣΙΛΒΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Σε δηλώσεις στη ΝOVA ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα δήλωσε για την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Είδα ότι χάσαμε πέρσι και άλλες χρονιές στα Γιάννινα. Είναι μια έδρα που πάντοτε μας δυσκολεύει. Το παιχνίδι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με ένα επίπεδο αρκετά ανεβασμένο, που να μας επιτρέψει να κερδίσουμε. Δεν είναι πάντα εύκολο να κερδίζεις, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα μας από το πρώτο λεπτό να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα αυτό τον αγώνα, όπως κάναμε και στο τελευταίο παιχνίδι. Από την αρχή στα Γιάννινα να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε υψηλό το επίπεδό μας».