Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Οπωσδήποτε νίκη για να μη μπλέξει σε περιπέτειες

Οπωσδήποτε νίκη θέλει αύριο ο ΠΑΣ στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανθρακικό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο ματς με τον Πανθρακικό έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι παίκτες και ο Γιάννης Πετράκης, θέλοντας οπωσδήποτε τη νίκη για να ανακάμψουν βαθμολογικά. Παράλληλα να ανεβεί και η ψυχολογία τους. Γιατί ο ΠΑΣ έχει να δει νίκη από τις 23 Σεπτεμβρίου (όταν κέρδισε τον Ατρόμητο 1-0 στα Γιάννινα) και έκτοτε έχει 3 ήττες, 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα και την προχτεσινή ισοπαλία 1-1 με το Γηραιό πάλι στα Γιάννινα. 

Συνεπώς το αυριανό παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 17:15 (μετάδοση από NOVA 2) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», όπου η νίκη γι’ αυτόν φαντάζει κάτι παραπάνω από μονόδρομο. Μια νέα αποτυχία θα προκαλέσει αναταράξεις στα νερά της Παμβώτιδας, αλλά θα φέρει την ομάδα σε δύσκολη βαθμολογική θέση και δεν θα μπορέσει να ξεφύγει στη συνέχεια από τη μέγγενη της εσωστρέφειας και του άγχους. 

Έτσι το ματς του κυπέλλου με τον Ηρακλή το άφησαν στην άκρη και το μυαλό τους είναι στο αυριανό παιχνίδι. Το οποίο, όπως είπε και ο Πετράκης στους παίκτες, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί και ο Πανθρακικός είναι σε δύσκολη θέση και θα προσπαθήσει στα Γιάννινα με όλες τις δυνάμεις του να πάρει θετικό αποτέλεσμα. 

Το αυριανό ματς για τον ΠΑΣ δεν θα έχει καμία σχέση με το προχτεσινό του κυπέλλου. Επιστρέφουν οι Μανιάς, Κοζορώνης, Ακόστα που ήταν εκτός αποστολής για να ξεκουραστούν και ασφαλώς θα ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα και όσοι αρχικά ήταν προχτές στον πάγκο. Απόντας θα είναι ο Μπέριος που έχει 4 κίτρινες κάρτες. Αυτό που προβληματίζει τον έμπειρο τεχνικό της ομάδας είναι ότι δεν μπορεί να κρατήσει εύκολα το σκορ και δέχεται εύκολα γκολ. Πάνω στο κομβικό αυτό σημείο προσπαθεί να βρει λύσεις.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑ

Ο ΠΑΣ πιθανόν να ξεκινήσει το αυριανό παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό το Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας Μιχαήλ, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ Τσουκαλά, Κοζορώνη, στα πλάγια ως περιφερειακούς τους Ακόστα, Τσάβεζ και στην επίθεση Μανιά και Ίλιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών με βοηθούς τους Καρσιώτη (Κορινθίας), Μπαλτά (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ο Κύζας (Δράμας) και παρατηρητής ο Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Φωτιάδης εντάχτηκε στο φετινό καλοκαίρι στους πίνακες της σούπερ λίγκα και για πρώτη φορά θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ. Παλιότερα στη Γ’ Εθνική, τη σαιζόν 2007-2008 είχε διευθύνει δύο παιχνίδια της Α. Ε. Γιάννενα με Νέους Επιβάτες (ΠΑΟΝΕ) και Εθνικό Κατερίνης.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 ο ΠΑΣ αύριο Κυριακή θα υποδεχτεί τον Πανθρακικό στο ΠΕΑΚΙ. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 14:30 με διαιτητή τον Μάριο Σιντόρη του συνδέσμου Θεσπρωτίας.
-Για το πρωτάθλημα Κ-17 ο ΠΑΣ αύριο Κυριακή θα φιλοξενήσει στο ΠΕΑΚΙ τη Skoda Ξάνθη. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με διαιτητή τον Αριστοτέλη Κωστούλα του συνδέσμου Άρτας.
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στα Γιάννινα με τη Skoda Ξάνθη. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι με διαιτητή τον Κοσμά Γιώτη του συνδέσμου Ηπείρου.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε ο Πανθρακικός στα Γιάννινα για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα, σημειώθηκαν ισάριθμες ισοπαλίες. Στο γενικό σύνολο των αγώνων που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» από το 2005 μέχρι σήμερα υπερισχύουν οι νίκες του ΠΑΣ. Συγκεκριμένα σε σύνολο 8 αγώνων για τα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Εθνική καταγράφονται 5 νίκες του 5 και 3 ισοπαλίες. Αξιοσημείωτο ότι ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε να κερδίσει ποτέ στα Γιάννινα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σαιζόν: 05-06 (Γ) 1-0, 06-07 (Β) 1-0, 07-08 (Β) 1-0, 09-10 (Α) 2-0, 10-11 (Β) 2-1, 12-13 (Α) 0-0, 13-14 (Α) 1-1, 14-15 (Α) 2-2.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Ο ΜΕΛΙΣΣΗΣ


Στον Πανθρακικό υπάρχει το ερωτηματικό για τον Μελίσση που είναι τραυματίας κατά πόσο θα είναι έτοιμος. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλου (γκολκίπερ του ΠΑΣ τη σαιζόν 09-10). Μάλιστα στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης στην Τούμπα (νίκη 2-0 υπέρ του Δικέφαλου), ο Ελευθερόπουλος ξεκούρασε τους Αανασιάδη, Σερφά, Μεχία, Ιγκόρ, Χαβίτο, Λαδάκη, Χασομέρη. Ο Ελευθερόπουλος διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού τον Ρόκα. Με την ομάδα της Κομοτηνής αγωνίζεται και ο Γιαννιώτης άσσος Κωνσταντίνος Ζδράβος – Ρίζος που παράλληλα είναι και φοιτητής Νομικής. 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου
15:00 Λεβαδειακός – Πανιώνιος NS3
17:15 Πλατανιάς – Καλλονή NS3
19:30 Βέροια – Ολυμπιακός NS1
Κυριακή 1 Νοεμβρίου
15:00 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ NS2
17:15 Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός NS4
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός NS2
19:30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ NS1
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
19:30 Ηρακλής - Ατρόμητος NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 24
Παναθηναϊκός 18
ΑΕΚ 16
ΠΑΟΚ 14
Πανιώνιος 13
Αστέρας Τρίπολης 12
Λεβαδειακός 11
Βέροια 11
Ατρόμητος 9
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Παναιτωλικός 8
Ξάνθη 8
Πλατανιάς 8
Ηρακλής 7
Καλλονή 6
Πανθρακικός 3