Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο!

Ο περίπτωση του διεθνή γκολκίπερ Μάρκου Βελλίδη θα απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Φρένο στην άκρατη μεταγραφολογία των ημερών με διάφορα σενάρια για μετακινήσεις παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαια με τον ΠΑΣ, αλλά φέρονται να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες.
Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που ρωτήθηκε τις τελευταίες μέρες για το θέμα αυτό, που απασχολεί και την κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, από συνεργάτες του φέρεται να τους είπε τα εξής: «Μα πως θα φύγουν οι παίκτες αφού έχουν συμβόλαια; Πρέπει κάθε φορά να βγάζουμε ανακοινώσεις για ότι γράφεται; Ούτε ποτέ ήρθε κανείς παίκτης να ζητήσει να φύγει από την ομάδα». 

Ο ηγέτης του ΠΑΣ καθησύχασε τους συνεργάτες του ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και η ομάδα θα επιλέξει πάλι καλούς παίκτες για να αναπληρώσει τα κενά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το τηλέφωνό μου χτυπάει καθημερινά. Δεν μπορείτε πόσοι παίκτες παίρνουν και θέλουν να έρθουν στον ΠΑΣ. Όλα αυτά θα συζητηθούν μετά το τέλος της εβδομάδας και όχι αυτές τις μέρες που χάσαμε μέρες από τη ζωή μας λόγω του γνωστού θέματος με την αδειοδότηση». Από την ομάδα λένε ότι το γεγονός της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ, δεν σημαίνει ότι η ομάδα άνοιξε τις πόρτες για να φύγει όποιος παίκτης θέλει. 

Οι δύο σίγουρες μεταγραφές είναι των Κοροβέση και Χαρίση που έκλεισαν στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστοβασίλης έδωσε τις αφορμές για να ξεκινήσει αυτή η άκρατη μεταγραφολογία λέγοντας το βράδυ που δεν πήρε ο ΠΑΣ αδειοδότηση ότι εκτός από Χαρίση και Κοροβέση υπάρχει και τρίτος παίκτης που έκλεισε σε άλλη ομάδα. Πάνω σ’ αυτό τον γρίφο στηρίχτηκαν διάφορα δημοσιεύματα, αναφέροντας ότι ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον ΠΑΣ όχι μόνο παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια, αλλά και άλλοι που δεν είναι ελεύθεροι όπως οι Τσάβεζ, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μανιάς, Τζημόπουλος και άλλοι. 

Πάντως έτσι όπως είναι έκρυθμη η κατάσταση στα Γιάννινα με τον Χριστοβασίλη να είναι «κόκκινο πανί» για μερίδα φιλάθλων, αν πουληθεί και άλλος πρωτοκλασσάτος παίκτης, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στα Γιάννινα. Για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Βελλίδης, από τους κορυφαίους Έλληνες γκολκίπερ που δικαίως κλήθηκε από τον Μαρκαριάν στην εθνική ομάδα. Είναι ένας παίκτης με ανεβασμένες μετοχές που σίγουρα θα έχει προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες. Ο ίδιος θα αποφασίσει για τη μετέπειτα πορεία του. Αν βρει κάτι άλλο που θα τον γεμίζει περισσότερο και με καλύτερες προοπτικές, θα πάει εκεί. 

Αρκεί βέβαια να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να παίξει και να μη είναι δεύτερη ή τρίτη επιλογή, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αν δεν έχει παιχνίδια είναι δύσκολο να διατηρηθεί και στην εθνική. Αν οι προτάσεις δεν είναι όπως τις θέλει ο διεθνής γκολκίπερ, είναι βέβαιο ότι θα μείνει στον ΠΑΣ, καθώς είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη θητεία του στα Γιάννινα, κάνοντας μια ανοδική πορεία από πλευρά της ατομικής απόδοσης σε σημείο που να κληθεί στην εθνική. Πάντοτε τα πολλά παιχνίδια που παίρνει στα πόδια του ένας παίκτης, τον κάνουν να πατά πιο δυνατά σε σχέση με άλλους παίκτες που είναι στον πάγκο. 

Ο Μάρκος Βελλίδης είναι από τους πιο αξιόλογους χαρακτήρες που πέρασαν από τον ΠΑΣ, έχει άριστες σχέσεις με την ομάδα αλλά και με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, οπότε υπάρχουν πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιο, καίτοι και αυτός μετά το ματς με τον Εργοτέλη, όπως ο Κοροβέσης έδειξε να αποχαιρετά τον κόσμο. Αυτή την εξέλιξη θα είχε το θέμα Βελλίδη ακόμα και αν ο ΠΑΣ έπαιρνε την αδειοδότηση. Οι Ντάσιος , Μιχαήλ που είναι Γιαννιώτες και μεγάλωσαν μέσα στον ΠΑΣ είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν. «Αν ο πρόεδρος κάνει αυτά που συζητήσαμε, σας το λέω από τώρα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με μένα, γιατί η καρδιά μου είναι εδώ» δήλωσε ο Αλέξης Μιχαήλ. Το ίδιο θετικοί είναι και οι υπόλοιποι παίκτες. Απλά δεν μπορεί να τους κρατήσει όλους λόγω του περιορισμού από τη μη αδειοδότηση.

Επιστροφή όλων των δανεικών


Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Λίλα που είναι δανεικός στην Πάρμα και υπάρξει περίπτωση να γυρίσει στα Γιάννινα μετά τις περιπέτειες της Ιταλικής ομάδας, θεωρηθεί αυτό μεταγραφή ή συνέχεια του προηγούμενου συμβολαίου. Για τους άλλους δύο δανεικούς Ιωάννου, Κολιοφούκα στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί είναι κάτω των 21 ετών. Ο Μουσκάι που είναι δανεικός στην Παρτιζάν Τιράνων είναι μεν κάτω των 24 ετών, αλλά παίζει στην εθνική ελπίδων της Αλβανίας και εμπίπτει στους περιορισμούς. 

Η περίπτωσή του είναι πανομοιότυπη με του Λίλα. Αν ισχύσει το παλιό συμβόλαιο θα συνεχίσει στον ΠΑΣ χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μετά το ρεπό της Τρίτης ξεκίνησε από χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, όπου θα πέσει και η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένας αγώνας με ιστορική σημασία διεκδίκησης της εξόδου στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς για τους κυανόλευκους τώρα είναι ένα παιχνίδι μόνο για το γόητρο και την τιμή των όπλων. 

Η έλλειψη αδειοδότησης και φέτος ήταν ένα γερό σοκ για όλους. Για το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Τζημόπουλος ενώ επιστρέφουν Χαρίσης, Τσάβεζ. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΠΑΕ το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ειδική αντοχή και την υποομαδική τακτική. Παρόντες ήταν όλοι εκτός των Νάκου και Γαρουφαλιά. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τέλος της θα βραβευθεί ο Σταύρος Τσουκαλάς ως MVP του παιχνιδιού κόντρα στον Εργοτέλη.