Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Έχει ελπίδες στην έφεση ή είναι τζάμπα κόπος;

Για 4η χρονιά χωρίς αδειοδότηση ο ΠΑΣ Γιάννινα

Απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ο φάκελος του ΠΑΣ όπως και άλλων έξι ΠΑΕ. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί γιατί υπάρχει η ρήτρα εμπιστευτικότητας. Αν είναι μόνο η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας το πρόβλημα για τον ΠΑΣΑ, σήμερα άνοιξε η εφαρμογή του TAXIS για τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις, όπου αναμένεται να μπει και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Αν η ΠΑΕ μπει στη ρύθμιση και πρέπει να το κάνει άμεσα, τότε υπάρχει ελπίδα να προσκομιστεί η ενημερότητα στην δευτεροβάθμιο επιτροπή που θα εκδικάσει την έφεση. Αν ασφαλώς δεν υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες που να καθιστούν άκυρη την εκπρόθεσμη προσκόμιση της φορολογικής ενημερότητας. 

Αν υπάρχουν και άλλες ελλείψεις στο φάκελο, τότε τα πράγματα είναι περισσότερο δύσκολα. Πάντως για 4η συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΣ δεν παίρνει αδειοδότηση και αυτό είναι ένα ζήτημα που «ξενερώνει» τον κόσμο και τον απογοητεύει, ανεξάρτητα αν τα τελευταία χρόνια η ομάδα πάει καλύτερα χωρίς μεγάλα και ακριβά συμβόλαια. Τώρα αν δεν πάρει αδειοδότηση, έχει δικαίωμα να κάνει 3 ανανεώσεις συμβολαίων ή μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών το καλοκαίρι και μία ανανέωση ή μεταγραφή τον Ιανουάριο. Παράλληλα έχει δικαίωμα άλλες δύο ανανεώσεις συμβολαίων άνω των 24 ετών μέχρι τέλος της επόμενης σαιζόν. 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι λήγουν 7 συμβόλαια παικτών που ήταν στη ραχοκοκαλιά της ομάδας και δεν μπορεί να τους κρατήσει όλους οπότε θα είναι πλήγμα. Όπως και να έχει το θέμα ο ΠΑΣ θα πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη του (αν δεν τα ρυθμίσει σημαίνει ότι σηκώνει λευκή πετσέτα)για να μπορεί να κάνει έστω και περιορισμένα ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές το καλοκαίρι  και να κάνει την έφεση μήπως και αλλάξει τίποτα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις παράκάτω αποφάσεις.
-Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923 ΑΠΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, Π.Α.Ο.Κ., ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΕΛ και ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΑΟ.
-Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Ο.Φ.Η., ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΓΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ., ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους.