Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Βελλίδης, οι ανανεώσεις και η επόμενη μέρα στον ΠΑΣ

Ο Βελλίδης με την Εθνική ομάδα στο ταξίδι για Ουγγαρία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Και προχτές που ήταν η μέρα του Ευαγγελισμού και της Εθνικής γιορτής, στο γήπεδο την πέρασαν οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς ο Γιάννης Πετράκης είχε προγραμματισμένη προπόνηση που έγινε κανονικά το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Παρά τη βροχή που έπεφτε στο βοηθητικό γήπεδο έχει δίτερμα μικρής διάρκειας και ασκήσεις φυσικής κατάστασης όπου έλαβαν μέρος όλοι οι παίκτες πλην των διεθνών Βελλίδη, Στρούνα, Τζημόπουλου, Χαρίση και των τραυματιών Τσάβεζ και Γαρουφαλιά.
Ο Τσάβεζ πάει πολύ καλύτερα και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό. Θα φανεί αυτό από Δευτέρα με Τρίτη αν καταφέρει να ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις, γιατί ο τραυματισμός τον έφερε λίγο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. 


Την επιστροφή του Αργεντινού μέσου την περιμένουν με ενδιαφέρον στο κυανόλευκο στρατόπεδο, γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης που ανεβάζει την ισχύ της ομάδας και πολλές φορές την έχει πάρει και στις πλάτες του σε κρίσιμα παιχνίδια. Από πλευράς ποινολογίου και καρτών δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο Νόε Ακόστα που συμπλήρωσε κάρτες στο προηγούμενο ματς με τον Πλατανιά δηλώθηκε να εκτίσει την  ποινή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αφού σώθηκε και μαθηματικά με τους 3 βαθμούς που θα πάρει από το ματς με τον ΟΦΗ, που δεν έγινε το περασμένο Σάββατο στο «Γεντί Κουλέ», διασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία και θα επιδιώξει να κάνει ένα δυνατό φινάλε στο πρωτάθλημα με την ελπίδα να κατακτήσει και την 5η θέση. Εκτιμάται ότι το εγχείρημα αυτό είναι δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος, ο ΠΑΣ θα τα δώσει όλα για όλα σε κάθε παιχνίδι και ότι ήθελε προκύψει. 

Πιστεύεται ότι αυτή τη φορά αν αγωνιστικά εξασφαλιστεί η έξοδος στην Ευρώπη, θα καταφέρει και να αγωνιστεί καθώς γίνεται προσπάθεια από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη να μπει η ΠΑΕ στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τρέχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να μη υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση, όπως το 2012 που η ΟΥΕΦΑ άναψε κόκκινοι φως.

Ελπίδες να μείνει ο Βελλίδης

Μετά την κλήση του Μάρκου Βελλίδη στην εθνική ομάδα και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν περί παρακολούθησής του από άλλες ομάδες, πολλοί υπαινίχθηκαν ότι είναι δύσκολο να τον κρατήσει και στα επόμενα χρόνια ο ΠΑΣ, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου τρέχοντος έτους. Εν μέρει αυτό έχει μια βάση γιατί η κλήση στην εθνική ομάδα πάντα δίνει υπεραξία σε ένα ποδοσφαιριστή. Όμως με την περίπτωση του Μάρκου Βελλίδη είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η κλήση του στην εθνική ομάδα ήταν μια επιβεβαίωση της καλής παρουσίας που είχε στον ΠΑΣ από πέρσι και ήταν κάτι αναμενόμενο. 

Παρόλα αυτά στον ΠΑΣ διατηρούν πολλές ελπίδες ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο λαμπρός Μακεδόνας γκολκίπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στα Γιάννινα. Και αυτό το στηρίζουν στο γεγονός ότι ο Μάρκος Βελλίδης είναι πολύ προσγειωμένο παιδί και ποτέ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη θητεία του στον ΠΑΣ. Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στις προτεραιότητές του είναι να μιλήσει πρώτα με τον ΠΑΣ και να συνεχίσει και στα επόμενα χρόνια ως βασικός γκολκίπερ. 

Γι’ αυτό και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καίτοι είχε το δικαίωμα από τον κανονισμό να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Ούτε από τον ΠΑΣ τον πίεσαν να ανανεώσει από τον Ιανουάριο το συμβόλαιο, για να μη τον αποπροσανατολίσουν από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Παραμονές και των υπόλοιπων

Επίσης λήγει το συμβόλαιο του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Δημήτρη Σωτηρίου, του αρχηγού της ομάδας Γιώργου Ντάσιου που έχει μια μακρά θητεία στον ΠΑΣ, του υπαρχηγού Αλέξη Μιχαήλ που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας, του Νόε Ακόστα και του Ισπανού αριστερού αμυντικού Ναδάλες και του Αυγενικού. Η αξιολόγηση όλων θα γίνει από τον Γιάννη Πετράκη που θα είναι και στη νέα σαιζόν στην τεχνική ηγεσία. 

Το πιθανότερο είναι να γίνει σε όλους πρόταση ανανέωσης καθώς είναι παίκτες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία και στο αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ντάσιος και Μιχαήλ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς έχουν σημαντική αγωνιστική συνεισφορά αλλά είναι και παίκτες που μεγάλωσαν μέσα στην οικογένεια του «Άγιαξ της Ηπείρου» και είναι ένας επιπλέον λόγος να συνεχίσουν ως σημαίες της ομάδας. 

Πιστεύεται ότι με τις προσπάθειες που γίνονται για τη ρύθμιση των χρεών θα εξασφαλίσει η ΠΑΕ την αδειοδότηση για να μη έχει ηλικιακούς περιορισμούς στα μεταγραφικά του καλοκαιριού ώστε ο προγραμματισμός για τη νέα σαιζόν με τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές να γίνει σύμφωνα με το σχεδιασμό του Πετράκη και της διοίκησης.

Η χτεσινή μέρα στα αγωνιστικά

Σε ότι έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι σε καθημερινή βάση γίνονται οι προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του. Απουσιάζουν οι διεθνείς Βελλίδης, Τζημόπουλος, Χαρίσης, Στρούνα και πρόγραμμα αποκατάστασης κάνουν οι τραυματίες Τσάβεζ και Γαρουφαλιάς. Με χαμηλότερους ρυθμούς προπονούνται οι Ντάσιος, Τσουκαλάς, για αποφόρτιση. Η προετοιμασία για το ματς με τον Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί και σήμερα με μια προπόνηση που θα γίνει το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο.

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (27 Μαρτίου 2014) στις αθλητικές σελίδες κυριαρχούσε το ρεπορτάζ ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Πανθρακικό. Μεταξύ άλλων σημειώναμε και τα εξής: «Τη νίκη για να «κλειδώσει» και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία θα επιδιώξει ο ΠΑΣ στη σημερινή αναμέτρηση με τον Πανθρακικό που θα γίνει στις 17:15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι NOVA1. Με την κατάκτηση των 3 βαθμών οριστικοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά η παραμονή στη σούπερ λίγκα, γεγονός που έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Γιατί αν εξαιρέσουμε τη χρυσή δεκαετία 74-84 που ο «Άγιαξ» είχε έντονη παρουσία με μεγάλες επιτυχίες στην Α’ Εθνική, έκτοτε δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί. Έμεινε δύο χρόνια στη διετία 85-87 και από εκεί και μετά ήταν ομάδα ασανσέρ ανάμεσα σε Α’ και Β’ Εθνική όπου τον ένα χρόνο ανέβαινε και τον επόμενο υποβιβαζόταν. Αυτή η φορά των πραγμάτων αντιστράφηκε τα τελευταία χρόνια, όπου φέτος είναι η 3η συνεχόμενη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία και με νίκη σήμερα διασφαλίζεται και η 4η παρουσία για τη νέα σαιζόν, κάτι που σηματοδοτεί την ιστορική πορεία του. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να μη πήρε τίποτα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήταν άσχημη η αγωνιστική παρουσία του….».