Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Δυστυχώς ο ΠΑΣ έχασε ένα εύκολο παιχνίδι

Οι παίκτες της Καλλονής πανηγυρίζουν το γκολ της νίκης (ΦΩΤΟ lesvosnews.net.gr)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα που έγινε στη Μυτιλήνη και άξιζε να πάρει τη νίκη με τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε, αλλά η Καλλονή ήταν αυτή που την κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 4ο λεπτό πήρε τη νίκη. Μια δίκη που δεν άξιζε, για να την πάρει βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ο διαιτητής Καλογερόπουλος.
Ακόμα και το γκολ που σημείωσε υπάρχουν αμφιβολίες για φάουλ αφού ο Πετρόπουλος στηρίχτηκε πάνω στον Τζημόπουλος όταν πήρε την κεφαλιά και δεν τον άφησε να σηκωθεί. Και ακόμα η φάση προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ. Χτυπήθηκε το φάουλ, η μπάλα βγήκε κόρνερ και από δημιουργήθηκε η φάση του γκολ. 

Επιπλέον αυτή η ομάδα που απέκτησε συμπάθειες σε όλη την Ελλάδα, αλλά κάποια περιστατικά τη μειώνουν και χαλούν την εικόνα της, δείχνοντας νοοτροπία δεκαετίας του '60. Όπως τα νταηλίκια από τον πάγκο όπου πρωταγωνιστούσαν δύο τρεις τύποι που δεν ήταν ποδοσφαιριστές, με συνέπεια ο Καλογερόπουλος να αποβάλει τον Καρτάλη αλλά και τον βοηθό του Πετράκη τον Γεωργουλόπουλο, έναν ήσυχο άνθρωπο που ποτέ δεν έδωσε τέτοια δικαιώματα. Στο γήπεδο ορισμένοι παίκτες, ήταν εριστικοί και στο τέλος πολύ άσχημη εικόνα ήταν το "πέσιμο" που έγινε στους παίκτες του ΠΑΣ. Ο Τσαμπούρης στο β’ ημίχρονο έκανε ένα επικίνδυνο τάκλιν πάνω στον Κοροβέση, σαν αυτό που είχε κάνει παλιά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στον Χαμαντού και τον άφησε ανάπηρο. Ευτυχώς ο Κοροβέσης  τραβήχτηκε και γλίτωσε τα χειρότερα. Ενέργεια που ήταν για απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Αλλά ο Καλογερόπουλος δεν έδειξε ούτε κίτρινη. Στο τέλος απέβαλε και το Μπέριο με 2η κίτρινη κάρτα, ίσως δικαιολογημένα, αλλά έτσι όπως σφύριζε ο ρέφερι προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του ΠΑΣ. Θα έχει ενδιαφέρον το βράδυ της Κυριακής στην "Αθλητική Κυριακή" πως θα κρίνει ο Βασιλάκης τις ασχήμιες της διαιτησίας, που εξευτελίζουν το ποδόσφαιρο, διώχνοντας και τον κόσμο από τα γήπεδα. Η Καλλονή δεν δικαιούταν σε καμία περίπτωση τη νίκη. Ο ΠΑΣ έχασε σημαντικές ευκαιρίες απ’ αυτές που δεν χάνονται. Δυστυχώς χάθηκαν 3 βαθμοί τζάμπα απέναντι σε μια πολύ μέτρια ομάδα που από την αρχή έδειχνε φοβισμένη και ίσως να την ικανοποιούσε και η ισοπαλία. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά η Καλλονή πάει να γίνει δεύτερος Πανιώνιος και να κάνει καλό «πελάτη» τον ΠΑΣ, καθώς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

ΤΟ ΓΚΟΛ

4’: Από το κόρνερ του Γιορέντε ο Πετρόπουλος σηκώνεται πολύ ψηλά και ανοίγει το σκορ.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

41': Απίστευτο σουτ από μακριά από τον Μανιά, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

78': Ο Τσαμπούρης εκτελεί απευθείας κόρνερ και σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

16': Ο Τσάβες κάνει τη σέντρα, ο Ίλιτς αιφνιδιάζεται και πιάνει πολύ ατσούμπαλα την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει τον Χογκ.
19': Ο Ίλιτς εκτελεί φάουλ, ο Τζημόπουλος παίρνει την κεφαλιά και ο Χογκ μπλοκάρει.
26': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Χογκ βγαίνει γρήγορα και αποκρούει το πλασέ του Μανιά, η μπάλα πάει στον Ακόστα κι εκείνος κάνει τραγικό τελείωμα.
37': Ο Χουάνμα σκοράρει με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώνεται, καθώς ο παίκτης ήταν ακάλυπτος.
38': Ο Μανιάς γυρίζει και κάνει το σουτ με το αριστερό, εξαιρετική επέμβαση από τον Χογκ.
41': Απίστευτο σουτ από μακριά από τον Μανιά, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.
59': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Τσάβες βγάζει μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίλιτς στρώνει στον Ακόστα κι εκείνος από κοντά αστοχεί.
82': Ο Τσάβες κάνει μία σέντρα, ο Χογκ αιφνιδιάζεται και αποκρούει την τελευταία στιγμή.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον Καλογερόπουλο τα είπαμε και παραπάνω. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δικαίως έχει παράπονα ο ΠΑΣ. Έδειξε κίτρινες κάρτες σε Κεϊτά, Ρόχα, Μπέριο, Χουάνμα. Ο αμυντικός του ΠΑΣ Μπέριος στις καθυστερήσεις δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς έδειχνε πολύ εκνευρισμένος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Ανέστης, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Κεϊτα, Καλτσάς, Ρόχας (74’ Μίνγκας), Μανούσος (85’ Λεοζίνιο), Πετρόπουλος (65’ Άλβες), Χουάνμα.


ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ίλιτς, Χαρίσης, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Μπέριος, Μανιάς, Τσάβες, Στρούνα (85’ Αυγενικού), Τζημόπουλος, Ακόστα