Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αθωώθηκαν Χριστοβασίλης και Αγγελής για τα "στημένα"


Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης όπως και οι Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και πριν από λίγο ανακοινώθηκαν και οι ποινές που τους υποβλήθηκαν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από tovima.gr

Φυλάκιση 4,5 ετών και 35.000 ευρώ πρόστιμο είναι η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων στον Μάκη Ψωμιάδη στην υπόθεση με τα στημένα. Από την ποινή αφαιρείται η περίπου δυο ετών κράτησή του σε Ελλάδα και Σκόπια. 

Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά ημέρα) και μέχρι την έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι ο Ψωμιάδης είναι «ελεύθερος» για την υπόθεση με τα στημένα, ωστόσο θα παραμείνει κρατούμενος λόγω άλλης υπόθεση (ΑΕΚ).

Ο Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για α) απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατ' επάγγελμα και συνήθεια και β) για δωροδοκία-δωροληψία, αλλά αθώος για α) για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και β) για παράνομο στοιχηματισμό.

Ένοχοι μαζί με τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Καβάλα και ΑΕΚ κρίθηκαν και οι Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωστούλας και Περικλής Αμανατίδης. 

Αντίθετα, αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος κι ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα.

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα κι ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, κρίνεται ένοχος για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός.

Ο Διονύσης Κωτούλας, ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, κρίθηκεένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Οι τελικές ποινές

Ψωμιάδης: Φυλάκιση 4,5 έτη και 35.000 πρόστιμο με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση

Ριαβόγλου: 4,5 χρόνια και 40.000 με αναστολή

Μητρόπουλος: 3 χρόνια και 30.000 με αναστολή

Κωτούλας: 2 χρόνια με αναστολή

Αμανατίδης: 2 χρόνια με αναστολή