Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Εν αναμονή στον ΠΑΣ της απάντησης του Γιάννη Πετράκη


Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΣ ο Πετράκης και περιμένουν την απάντησή του

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ανοιχτό εξακολουθεί να είναι το θέμα προπονητή στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αναμένουν οι διοικούντες εδώ και μέρες την οριστική απάντηση του Γιάννη Πετράκη, στην πρόταση που του έγινε για ανανέωση της συνεργασίας.
Ο Κρητικός τεχνικός, ναι μεν συμμετέχει στον σχεδιασμό της ομάδας, αφού όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν και ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους τον ευχαρίστησαν δημόσια, αλλά ακόμα δεν έδωσε απάντηση στον Χριστοβασίλη.

Το θέμα προπονητή, τράβηξε και φέτος σε βάθος χρόνου, όπως και πέρσι, με διαβουλεύσεις και συζητήσεις, χωρίς ακόμα να υπάρξει συμφωνία. Εκτιμάται όμως ότι θα κλείσει θετικά με τη συνέχιση της συνεργασίας, γι’ αυτό και στον ΠΑΣ έχουν την υπομονή να περιμένουν, χωρίς να κάνουν καμία άλλη σκέψη για διάδοχο κατάσταση. Προφανώς ο Πετράκης, θέλει να δει κατά πόσο θα υλοποιηθούν κάποια πράγματα στα μεταγραφικά, για να είναι η ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν, αν και μήνα Μάιο καμία ομάδα δεν ολοκληρώνει τις μεταγραφές της και μετά να αποφασίσει, κάνοντας προφανώς τις δικές του σκέψεις.

Ο φίλαθλος κόσμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή, καθώς ο Πετράκης δεν είναι τυχαίος προπονητής για τα Γιάννινα, αλλά είναι ο μακροβιότερος της ιστορίας του και παρουσίασε σημαντική δουλειά τα 4,5 χρόνια που ήταν στην τεχνική ηγεσία. 

Στα μεταγραφικά, μετά την ανανέωση των 5 συμβολαίων και τις 4 μεταγραφές που έγιναν, υπάρχει μια μικρή στάση το τελευταίο διήμερο. Ωστόσο δημοσιεύματα στη Βουλγαρία αναφέρουν ότι ο ΠΑΣ έκανε πρόταση και ενδιαφέρεται για τον 31χρονο μέσο Βλάντιμιρ Γκάντσεφ, που αγωνίσθηκε στη σεζόν που πέρασε στην Ανόρθωση Κύπρου. Ο Γκάντσεφ είναι γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ξεκίνησε από τις ομάδες νέων του Παναθηναϊκού και αγωνίσθηκε ως δανεικός σε ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Λέφσκι Σόφιας, με 26, 19 και 23 συμμετοχές αντίστοιχα. Η Λέφσκι τον πήρε με μεταγραφή, έχοντας αυτός με τη φανέλα της 143 συμμετοχές και 21 γκολ. Επόμενος σταθμός ήταν η Κόβεντρι. Πέρα από τον Γκάντσεφ, εξετάζονται περιπτώσεις και άλλων ξένων και ελλήνων παικτών, κυρίως για ενίσχυση του κέντρου και της επίθεσης. Εδώ να προσθέσουμε, ότι γράφεται δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Μεταγραφικά σενάρια είναι και έτσι να τα εκλάβουμε. 

Το μεταγραφικό κομμάτι δεν πρόκειται να κλείσει άμεσα. Γιατί καμία ομάδα δεν ολοκληρώνει τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό μήνα Μάιο. Από τον κανόνα αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει και ο ΠΑΣ, πιστεύοντας ότι μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία αρχές Ιουλίου, θα έχει βρει τους κατάλληλους παίκτες. 

Όσο για το πρόγραμμα προετοιμασίας, στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Στις 30 Ιουνίου 2018 θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για την προετοιμασία της νέας χρονιάς, ξεκινώντας με εργομετρικά το Σάββατο 30/6 και την Κυριακή 1/7 στο ΠΕΑΚΙ. Δευτέρα και Τρίτη, 02/07 και 03/07 αντίστοιχα, σε 2 γκρουπ θα ακολουθήσουν αιματολογικές εξετάσεις και η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα είναι τη Δευτέρα 02/07 στις 18.30. Ακολούθως θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους μέχρι τις 15/7, όπου και θα αναχωρήσουν για την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι. Η ομάδα θα καταλύσει στο ξενοδοχείο AVARIS στο Καρπενήσι από τις 15 Ιουλίου έως και τις 27 Ιουλίου 2018 για την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς».


Δημοσιεύτηκε στον Ηπειρωτικό Αγώνα Παρασκευή 25-5-2018