Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Επέτειος δύο χρόνων στην ΕΠΣΗΠ της διοίκησης Κ. Βρακά

Η παράταξη του Κώστα Βρακά κέρδισε τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.


Δύο χρόνια συμπλήρωσε σήμερα η διοίκηση του Κώστα Βρακά στην ηγεσία της ΕΠΣΗΠ. Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης έγιναν σαν σήμερα και πριν από δύο χρόνια, την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.


Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ στο φύλλο της Τρίτης 3 Ιουνίου 2014.

Αλλαγή διοικητικού σκηνικού μετά από πολλά χρόνια σημειώθηκε στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου στις εκλογές που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Πλειοψήφησε η παράταξη του Κώστα Βρακά ο οποίος αναμένεται να αναλάβει στην προεδρία και να διαδεχτεί στην ηγεσία της Ένωσης τον Βασίλη Μάντζιο που αποχωρεί μετά από 23 χρόνια. Αυτός είχε διαδεχτεί στην ηγεσία της ΕΠΣΗΠ το «Νέστορα» του Γιαννιώτικου ποδοσφαίρου Ξενοφώντα Κοντούρη. Ο Κώστας Βρακάς υπήρξε μέλος των διοικήσεων στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επί προεδρίας Μάνθου Κολέμπα και Χριστόφορου Παπαδόπουλου και για ένα διάστημα το 2006 επί προεδρίας Αλέξη Κούγια. Επίσης ήταν από τα στελέχη της διοίκησης του Χριστόφορου Παπαδόπουλου στην Α. Ε. Γιάννενα. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν οι: Κώστας Αυδής, Κώστας Βρακάς, Παναγιώτης Γκόλιας, Παναγιώτης Δαβής, Βασίλειος Ευθυμίου, Λάζαρος Κιτσάκης, Κωνσταντίνος Λιανός, Στέφανος Μιχάλης, Νικόλαος Μπαράτσας, Αριστείδης Παππάς, Ηλίας Φίλος. Οι εκλογές έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό με κοινή λίστα όλων των υποψηφίων (40 στον αριθμό) και όχι με ψηφοδέλτια παρατάξεων αλλά όλοι οι εκλεγέντες πλην του Ηλία Φίλου πρόσκεινται στην κίνηση του Κώστα Βρακά που αναμένεται να είναι και ο νέος πρόεδρος. Μάλιστα χτες βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο για την κατανομή των αξιωμάτων. Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Γαϊτανίδης Δημήτριος, Λιόντος Βασίλειος-Χρήστος, Σακκάς Ηρακλής.

Αναλυτικά τι πήρε ο κάθε υποψήφιος

Οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι, επιτυχόντες και επιλαχόντες είναι: 
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ: Κώστας Βρακάς 49, Λάζαρος Κιτσάκης 46, Νικόλαος Μπαράτσας 46, Βασίλειος Ευθυμίου 45, Παναγιώτης Γκόλιας 43, Κωνσταντίνος Λιανός 38, Παναγιώτης Δαβής 37, Στέφανος Μιχάλης 37, Κωνσταντίνος Αυδής 36, Αριστείδης Παππάς 35, Ηλίας Φίλος 34.

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ: Δημήτριος Δήμος 33, Λεωνίδας Ευθυμιάδης 29, Νικόλαος Καραμάνης 28, Νικόλαος Σιούλας 28, Σπυρίδων Σταμούλης 26, Μιχάλης Τασιούλης 26, Γεώργιος Τσιάβος 26, Γεώργιος Αντωνίου 25, Νικόλαος Σκούμπος 25, Κων/νος Ρουσάκης 25, Μιλτιάδης Κουμπής 22, Δημήτριος Κολιός 20, Βασίλειος Μάντζιος 20, Θεμιστοκλής Γείτονας 18, Φίλιππος Καρράς 18, Μιχαήλ Δάλλας 17, Ιωάννης Μηλιώτης 17, Σπυρίδων Πάϊκας 16, Νικόλαος Μπούτσικος 15, Γεώργιος Γκουβάς 14, Βασίλειος Φασούλας 14.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Θεόδωρος Παππάς 37, Ανδρέας Ευαγγέλου 35, Άγγελος Μπήτσικας 33, Παντελής Νάκος 31, Νικόλαος Ντόντης 25, Αριστείδης Καλαϊτζόγλου 25.


Φίλος: Κάναμε ένα καθαρό αγώνα


Ο Ηλίας Φίλος εξελέγη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΗΠ, όχι όμως και η παράταξή του. Ο ίδιος σε γραπτή δήλωση και μετά τα χτεσινά αποτελέσματα των εκλογών (όπου η παράταξη Βρακά εξέλεξε 10 από τα 11 μέλη) αναφέρει τα εξής: «Μετά το πέρας των εκλογών της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω συγχαρητήρια στην παράταξη του Κώστα Βρακά αλλά και στον ίδιο προσωπικά  για την άνετη και  μεγάλη εκλογική νίκη που πέτυχαν. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε την προσπάθειά μας και δώσαμε έναν καθαρό κι έντιμο αγώνα. Δεν καταφέραμε όμως να πείσουμε την πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων για τις προτάσεις μας, το σχεδιασμό μας και το όραμά μας για την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Ωστόσο, θεωρώ πως στην αλλαγή σελίδας που επετεύχθη στο 25ετές κατεστημένο της Ένωσης, η συμβολή μας υπήρξε καθοριστική. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία για τη  συμμετοχή τους και την υπομονή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να διαβεβαιώσω τους ανθρώπους τους, ότι με υπευθυνότητα  και πνεύμα συνεργασίας  θα διαθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και αρκετό χρόνο  προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα όλα τα μεγάλα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εξάλλου, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει και προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δουλέψουμε από την επόμενη κιόλας μέρα».