Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Χαμόγελα και αισιοδοξία στον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Μετά από καιρό επέστρεψαν τα χαμόγελα στο κυανόλευκο στρατόπεδο μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από καιρό επέστρεψαν πάλι τα χαμόγελα στα Γιάννινα, μετά την σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 που σημείωσε προχθές ο ΠΑΣ επί της ΑΕΚ στην Αθήνα.

Αυτό που μετρά περισσότερο είναι η κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών που τους είχε απόλυτη ανάγκη η ομάδα, για να αναπνεύσει βαθμολογικά και να νιώσει καλύτερα στη συνέχεια. Από εκεί και μετά, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που φωτίζουν περισσότερο την επιτυχία, καθώς ο ΠΑΣ είχε να κερδίσει την ΑΕΚ εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο του 1990, ενώ είναι και η πρώτη νίκη στο Ολυμπιακό στάδιο Καλογρέζας με όποιες ομάδες και αν αγωνίστηκε εκεί (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Καλλονή). Η ουσία είναι ότι η ομάδα πήρε το τρίποντο, με την ελπίδα να υπάρξει συνέχεια των επιτυχιών για να κεφαλαιοποιήσει και βαθμολογικά το συγκρότημα του Γιαννίκη τις καλές εμφανίσεις. Και σε προηγούμενα παιχνίδια ο ΠΑΣ είχε καλή απόδοση, αλλά έχανε στις λεπτομέρειες τους βαθμούς, κυρίως από δικά του λάθη. 

Τώρα οι κυανόλευκοι ελπίζουν για καλύτερες ημέρες στη συνέχεια και η νίκη επί της ΑΕΚ θα τους δώσει την καλή ψυχολογία που έλειπε όπως και την αυτοπεποίθηση για να γίνουν περισσότερο ουσιαστικοί στα παιχνίδια, έχοντας οι καλές εμφανίσεις και το ανάλογο βαθμολογικό αντίκρισμα. Μεταξύ των κερδών από τη νίκη στην Καλογρέζα είναι και το καλό ντεμπούτο του τερματοφύλακα Γιούρι Λοντίγκιν. 

Για την επιστροφή του στα ελληνικά γήπεδο ο Ελληνορώσος γκολκίπερ δήλωσε: «Όντως ήταν ιδανική επιστροφή, γιατί σ’ ένα δύσκολο ματς μου δόθηκε η ευκαιρία και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερο ντεμπούτο στον ΠΑΣ Γιάννινα και με τέτοιο αποτέλεσμα. Παίζαμε με μια ομάδα ποιοτική που μας πίεζε αρκετά. Δεν θα έλεγα ότι κινδυνεύσαμε πάρα πολύ. Είχανε τις φάσεις τους, αλλά είχαμε κι εμείς. Νομίζω ότι τα γκολ που βάλαμε ήταν σε πολύ καλό χρονικό σημείο και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να πετύχουμε μια τόσο σημαντική νίκη, γιατί χρειαζόμασταν βαθμούς». Ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Γιάννης Κάργας σημείωσε: «Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει θάρρος για τη συνέχεια. Την αφιερώνω σε όλα τα παιδιά. Όταν παίζεις με τις μεγάλες ομάδες πάντα έχεις κι ένα κίνητρο παραπάνω. Θες να δείξεις κιόλας. Σε όλα τα ματς όμως πρέπει να παίζεις έτσι, εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. Ίσως και να μας υποτιμούν κάποιες φορές κι εμείς να βρίσκουμε τους χώρους να σκοράρουμε. Στο τέλος πληρώναμε συνήθως ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν ποιότητα. Σ’ αυτό υπερέχουν έναντι μας και μόνο οι μεγάλες ομάδες». 

Από χθες που επέστρεψε η ομάδα στα Γιάννινα, ο Αργύρης Γιαννίκης ζήτησε απ’ όλους να μην κολλήσουν στο περασμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ και αποπροσανατολιστούν, αλλά να στρέψουν την προσοχή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που θα γίνει μεθαύριο Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική. Για να έχει αξία η νίκη στην Αθήνα, θα πρέπει να υπάρξει και άλλο τρίποντο την Κυριακή. Ο Γιαννίκης χθες «κατασκόπευσε» τηλεοπτικά τον Ατρόμητο, στο παιχνίδι που έδωσε στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Με τον Ατρόμητο ο ΠΑΣ θα παίξει μεθαύριο στα Γιάννινα για το πρωτάθλημα και αμέσως μετά, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, θα τον αντιμετωπίσει στο Περιστέρι για το Κύπελλο, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα που έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2. Θα απουσιάσουν οι Χουτεσιώτης, Πίρσμαν που είχαν δηλωθεί σε αυτό το παιχνίδι να εκτίσουν την ποινή μιας αγωνιστικής από κίτρινες κάρτες. Επιστρέφει ο Εραμούσπε, ενώ θα λείψει εκ νέου λόγω τραυματισμού ο Κάστρο.