Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Η νίκη στον Βόλο, οι μεγάλες ευκαιρίες στον ΠΑΣ!

Με ανατροπή στο β' ημίχρονο ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ

Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη ο ΠΑΣ στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου έχασε 2-1 από τον ΝΠΣ Βόλος.Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι 0-1 με καταπληκτικό γκολ του Παμλίδη στο 3’ και ανέτρεψαν το σκορ οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Μπαριέντος στο 55’ και κεφαλιά του Ουάρντα στο 77’. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Το πρώτο 45λεπτο ανήκε στον ΠΑΣ που ξεχώρισε για την έξυπνη τακτική του. Ο Γιαννίκης έβαλε στον ύπνο τον συνάδελφό του Λόπεθ και του έστησε παγίδες. Οι παίκτες του ΠΑΣ με δεμένες τις γραμμές της άμυνας και του κέντρου, έδιναν χώρο στους παίκτες του Βόλου, τους τραβούσαν μπροστά και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις. Έτσι μπήκε το καταπληκτικό γκολ του Παμλίδη στο 3’, ενώ άνετα θα μπορούσε να γίνει και το 0-2, καθώς στο 9’ ο Κριζμάν την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τον Φεράρι με φάουλ (που δεν έδωσε ο Τσαγκαράκης) ενώ έμπαινε επικίνδυνα στα καρέ. 

Επίσης στο 12’ ο Παμλίδης απέφυγε δύο αντιπάλους αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο. Στο 36’ ο Κριζμάν έχασε τεράστια ευκαιρία όταν σε κάθετη μπαλιά του Καρτάλη ήταν τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ που του έκλεψε τη μπάλα. Ο Βόλος στο διάστημα αυτό, είχε κάποιες φάσεις αλλά όχι ιδιαίτερα αξιόλογες. Στο 8’ ένα σουτ του Μαρτίνεζ απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, στο 23’ σωστά ακυρώθηκε γκολ από κεφαλιά του Ουάρντα από σέντρα του Φεράρι, αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Δουβίκα ενώ και ο σκόρερ φάνηκε να είναι σε θέση οφσάϊντ και στο 42’ ένα μακρινό σουτ του Δουβίκα έφυγε άουτ. Αυτές οι τρεις ήταν όλες και όλες οι φάσεις του ΝΠΣ ενώ ο ΠΑΣ έχασε καταπληκτικές ευκαιρίες.

Η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Βόλος εξάσκησε μεγάλη πίεση στον ΠΑΣ και κατάφερε να κάνει την ανατροπή σε 2-1. Οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι σταδιακά έπεφτε λόγω κόπωσης η απόδοση των περισσότερων παικτών του ΠΑΣ, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου και στη συνέχεια να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί προς την εστία του Χουτεσιώτη, έχοντας και κάποιους παίκτες με μεγάλη ποιότητα όπως οι Ουάρντα, Μαρτίνες, Μπαριέντος, Πέρες, φεράρι. Αυτοί και κάποιοι άλλοι έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Το γκολ της ισοφάρισης στο 55’ ξεκίνησε από «άδειασμα» του Μαρτίνες σε Καρτάλη, Πίρσμαν, έβγαλε τη σέντρα στον Ουάρντα, η κεφαλιά βρήκε το χέρι του Σάλιακα και καταλογίστηκε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαριέντος (δοκάρι και γκολ). Σε καλό σημείο έγινε το 1-1. Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να αντιδράσει όπως έπρεπε, παρότι ο Γιαννίκης πέρασε στο γήπεδο και τον Λεό για να κάνει επιθετικό το σχήμα. Στο 65΄ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρτίνες που σούταρε άουτ από κοντά. Ο ΠΑΣ μετά το 70’ άρχισε πάλι να κρατά περισσότερο τη μπάλα, να γίνεται περισσότερο ενεργητικός στο παιχνίδι του και στο 73’ μετά από ώρα, δημιούργησε πάλι μια επικίνδυνη φάση που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Παντελάκη από πολύ κοντά απέκρουσε ο τερματοφύλακας η μπάλα βρήκε το χέρι του Φεράρι που το θεώρησε ακούσιο ο Τσαγκαράκης. Εδώ μπορούσε να γίνει πάλι το 1-2, αλλά δεν έγινε. Εκεί που ο ΠΑΣ άρχισε να παίρνει λίγο τα πάνω του, στο 77’ σε χτύπημα κόρνερ, ο Ουάρντα βρέθηκε για μια ακόμα φορά ακάλυπτος και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ο ΠΑΣ είχε πάλι την ευκαιρία στο τέλος να φέρει το ματς στα ίσα, όταν σε κάθετη σέντρα του Πίρσμαν ο Ελευθεριάδης που ήταν ακάλυπτος στην περιοχή χωρίς να είναι οφσάιντ, έπιασε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. 


Με λίγα λόγια οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Ο ΠΑΣ στο α’ είχε πολύ καλή τακτική, καλές τοποθετήσεις, αλλά στην επανάληψη έχασε μέτρα, έχασε δυνάμεις και ο Βόλος που ανέβασε στροφές έκανε την ανατροπή. Ναι μεν ο Βολος ήταν περισσότερο δραστήριος και είχε κινητικότητα στον αγωνιστικό χώρο, με περισσότερο κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες. Και το 2-1 υπέρ του Βόλου, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι άδικο αποτέλεσμα, αλλά βάσει της εικόνας του αγώνα και τον βαθμό επικινδυνότητας των ευκαιριών, η ισοπαλία θα ήταν δικαιότερο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο ΠΑΣ είχε κάποια προβλήματα στην αμυντική γραμμή στις στημένες φάσεις, όπου τρεις φορές ο Ουάρντα πήρε κεφαλιές χωρίς να τον φυλάει κανείς, ενώ είναι γνωστό πόσο επικίνδυνος παίκτης είναι. Επίσης ο «Άγιαξ», δεν είχε την φρεσκάδα των δύο προηγούμενων αγώνων με Άρη και Ολυμπιακό και στο β’ ημίχρονο έχασε δυνάμεις. Πάντως δεν ήταν κακός, ήταν αξιόμαχος, πάλεψε για θετικό αποτέλεσμα και στα σημεία έχασε τη μάχη από έναν πολύ αξιόλογο αγωνιστικά αντίπαλο με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Ναι μεν ο Βόλος δεν έχει ιστορία και βαριά φανέλα (καμία σχέση με Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου) αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες. Δεν είναι τυχαίο που έχει 10 βαθμούς σε 5 παιχνίδια.
Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν στο α’ ημίχρονο οι καταπληκτικοί Καρτάλης, Παμλίδης, μαχητικός ήταν ο Νάουμετς, όπως και ο Σιόντης. Θετικός ο Χουτεσιώτης. Στην επανάληψη αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο ήταν οι Παντελάκης, Κάστρο. Από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή (Λεό, Ελευθεριάδης, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ) δεν ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσαγκαράκης σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Του ξέφυγαν δύο τρεις φάσεις που έκανε επιθέσεις ο ΠΑΣ και κυρίως στο 9’ στο σπρώξιμο του Φεράρι πάνω στον Κρίζμαν που δεν του επέτρεψε να πλασάρει. Επίσης στη φάση του 68’ με την κοντινή κεφαλιά του Παντελάκη, φάνηκε η μπάλα να βρίσκει το χέρι του Φεράρι, αλλά η περίπτωση εξετάστηκε από το VAR οπότε δεν μπορεί να καταλογιστεί κάτι σε βάρος του ρέφερι. Βοηθοί του ήταν οι Δημητριάδης του Συνδέσμου Καστοριάς, Τζιουβάρας του Συνδέσμου Κοζάνης. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών. Κίτρινες: Μπαριέντος, Σιόντης, Σάλιακας, Πέρσμαν, Κολόμπο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης,Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (37’ Περέα), Μπαριέντος, Ουάρντα, Μαρτίνες (92’ Νίνης), Δουβίκας (80’ Κιάκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (89’ Μπρένερ), Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέερσμαν, Καρτάλης (82’ Ελευθεριάδης), Φάμπρι, Σιόντης (81’ Ντομίνγκεθ), Νάουμετς (61’ Λεό),Κριζμάν, Παμλίδης