Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Πολύτιμος βαθμός για ΠΑΣ, σε ματς με καλή διαιτησία και δίκαια μοιρασιά


Ο Φάμπρι Κάστρο έβαλε το γκολ της ισοφάρισε και πανηγυρίζει με τον δικό του τρόπο.

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τη Λαμία στην πόλη της Φθιώτιδας και η οποία κρίθηκε από δύο κεφαλιές, του Καραμάνου στο 56’ που έκανε το 1-0 και του Κάστρο στο 86’ πλου ισοφάρισε σε 1-1.
Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο βαθμός της ισοπαλίας για τον ΠΑΣ είναι πολύτιμος. Είχε να πάρει βαθμός εκτός έδρας από το φθινόπωρο, όταν είχε κερδίσει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα. Βέβαια οι νίκες κάνουν την διαφορά στη βαθμολογία, αλλά από το τίποτα, καλός είναι και ο βαθμός. Μη ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ είχε να αντιπαρατεθεί με μια καλή και ποιοτική ομάδα, που έφερε σημαντικά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα, φτάνοντας και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό.

Ήταν ένα ματς στο οποίο έγινε δίκαια μοιρασιά. Ίσα γκολ, ίσες ευκαιρίες για γκολ (από μία μεγάλη ευκαιρία είχαν και οι δύο μονομάχοι), ίδια σχεδόν στατιστική απεικόνιση (ακόμη και η υπέροχή ήταν από 50%) και με μια διαιτησία που προσπάθησε να μοιράσει στη μέση το καρπούζι και να μη αδικήσει κανέναν. Εύγε στον Παπαπέτρου που ήταν καλός και δεν αδίκησε τον ΠΑΣ, όπως πολλοί άλλοι προηγούμενοι συνάδελφοί του. Είδε από κοντά τις φάσεις και λειτούργησε με δικαιοσύνη και σωστά αντανακλαστικά. Φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία για την καλή διαιτησία, κάτι που θα πρέπει να είναι αυτονόητο. Αλλά είδαν πολλά τα μάτια μας σε παιχνίδια του ΠΑΣ και έτσι θα πρέπει να πούμε και δύο καλά λόγια για τον ρέφερι και τους βοηθούς του. Αν έγιναν κάποια λάθη δευτερεύουσας σημασίας για την σημασία του αγώνα, ήταν ανθρώπινα. 

Όπως είπαμε και στην αρχή, στο ματς της Λαμίας, είχαμε την απόλυτη δικαιοσύνη, σε γκολ, βαθμούς, εικόνα αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, έχοντας οι δύο ομάδες από μια καλή ευκαιρία, πάλι με κεφαλιές. Στο 22’ ο Σαράνοφ έκανε φοβερή απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Κάργα στη γωνία και στο 44’ ο Μιχαήλ έκανε επίσης σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Μπαράλες, που ενδεχομένως να ήταν και εκτεθειμένος. Στην επανάληψη, η Λαμία πέτυχε πολύ γρήγορα το γκολ, στο 56’ με τον Καραμάνο και στη συνέχεια γύρισε πίσω, περισσότερο για να διασφαλίσει το 1-0. Ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε, βοήθησε πολύ και ο Πετράκης με τις αλλαγές του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα και έτσι η προσπάθεια που έγινε από τον άξονα και τα πλάγια, απέφερε την ισοφάρισε, έστω και στο 86’ με την ωραία κεφαλιά του Φάμπρι Κάστρο. Ναι μεν υπήρχαν κάποιες αδυναμίες στην ολοκλήρωση των φάσεων, αλλά μετρά το αποτέλεσμα, ότι πήρε έναν χρυσό πόντο.

Ο ΠΑΣ, έχοντας τη συμπαράσταση και 100 ηρωικών φιλάθλων που ταξίδεψαν χρονιάρα μέρα στη Λαμία, πάλεψε το παιχνίδι και όλοι οι παίκτες προσπάθησαν. Σε αυτά τα παιχνίδια, που πλεονάζει το ματς και η πίεση, περισσότερο μετρά το αποτέλεσμα. Το ότι μέχρι το τέλος πίστεψε ότι κάτι μπορεί να πάρει είναι ένα καλό σημάδι. Κορυφαίοι του ΠΑΣ Κάργας και Μπουκουβάλας που βοήθησαν σε άμυνα και επίθεση. Πολύ καλός και πάλι ο γκολκίπερ Μιχαήλ, πολύτιμος ο Κάστρο που έδωσε βαθμό, μαχητικός ο Τζημόπουλος και κινητικός στην επανάληψη ο Νικολιάς, όπως και ο Γιάκος. Καλή παρουσία είναι και ο Πάντελιτς.

Η Λαμία έχει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Σήμερα δεν έδειξε πολλά πράγματα, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά σε αυτό οφείλεται και η μαχητικότητα του ΠΑΣ που δεν της επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι της. Από τους παίκτες που ξεχώρισαν είναι οι Σαράνοφ, Σκαρντοβέλι, Μπαράλες, Καραμάνος.


ΤΑ ΓΚΟΛ

56’: Ο Βάντερσον προλαβαίνει με αυτοθυσία τη μπάλα πριν αυτή περάσει εκτός πλάγιας γραμμής, βγάζει μία καλοτραβηγμένη σέντρα από τα αριστερά και ο Καραμάνος με κεφαλιά ψαράκι από το σημείο του πέναλτι σκοράρει για το 1-0.

86’: Ο Μπουκουβάλας εκτελεί το κόρνερ, ο Κάστρο πετάγεται στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά κάνει το 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

15': Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Πάντελιτς περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και στην ευθεία με την εστία, κόντρα στο τείχος και λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ η μπάλα. Εκτελείται το κόρνερ από τα δεξιά αλλά δεν αποφέρει κάτι.

22': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Αθανασιάδης κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κάργας πιάνει την φαλτσαριστή κεφαλιά λίγο πίσω από την μικρή περιοχή αλλά ο Σαράνοφ απογειώνεται και με το ένα χέρι αποκρούει σε κόρνερ. Αυτό εκτελείται αλλά η φάση σταματά για επιθετικό φάουλ πάνω στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

35': Διαμαρτύρεται για πέναλτι ο ΠΑΣ για μαρκάρισμα του Βάντερσον στον Πάντελιτς. Υπάρχει μία μικρή επαφή αλλά ο αμυντικός της Λαμίας βρίσκει πρώτα καθαρά τη μπάλα.

44': Ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Πίτι κάνει μια ωραία σέντρα, ο Μπαράλες – ελαφρώς σε θέση οφσάιντ - πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Μιχαήλ του λέει «όχι». Ο Καρυπίδης παίρνει το... ριμπάουντ αλλά είναι εκτεθειμένος.

59’: Φάουλ του Μπερτόλιο απέκρουσε ο Μιχαήλ.

63’: Σε σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου ο Μπερτόλιο μέσα από την περιοχή πήγε να σουτάρει αλλά του έκλεισε τον χώρο ο Κάργας που απέκρουσε σε κόρνερ.

71’: Ξαφνικό σουτ του Νικολιά έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Παπαπέτρου (Αθηνών), που τα πήγε πολύ καλά. Βοηθοί: Χατζηνάκος (Δράμας), Τζιώτζιος (Θράκης) 4ος: Τσαμούρης (Πειραιά). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Τζημόπουλος (36'), Πάντελιτς (58')

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Γ. Σκόνδρας (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον Μπεχαράνο, Δημούτσος (82’ Τομάς), Πίτι (69’ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Μπαράλες
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Κάργας, Α. Σκόνδρας (62’ Γιάκος), Νικολιάς, Πάντελιτς, Βιντάλ (60’ Αποστολόπουλος), Κάστρο, Μάνος (67’Λεό), Αθανασιάδης