Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ετοιμάζονται να οπλίσουν 15 ομάδες της Βορειοδυτικής Ελλάδας


Ξεκίνησε η προετοιμασία του Τηλυκράτη (φωτο sportime24.gr) που θα είναι από τις αξιόλογες ομάδες και στο νέο πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (Εφημερίδα ΦΩΣ)

Στο φόρτε είναι οι προετοιμασίες των ομάδων της Βορειοδυτικής Ελλάδας και είναι ευκαιρία σήμερα θα γνωρίσουμε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη Σούπερ Λίγκα, τη Β’ και Γ’ Εθνική από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννινα και την Κέρκυρα. Αυτή η μεγάλη περιοχή της χώρας μας, θα εκπροσωπηθεί τη νέα σεζόν 2018-19 στη Σούπερ Λίγκα από ΠΑΣ και Παναιτωλικό, δύο ιστορικές και μεγάλες ομάδες της περιφέρειας, που έχουν ως στόχο και το κάτι παραπάνω από την παραμονή. Στη Β’ Εθνική θα εκπροσωπηθεί από ΑΟΚ Κέρκυρα και Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, στη Γ’ Εθνική από Ναυπακτιακό Αστέρα, Νέο Αμφίλοχο Αμφιλοχίας, Τηλυκράτη Λευκάδας, Α. Ο. Φλωριάδα Άρτας, Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας, Α. Ε. Λευκίμμη Κέρκυρας, Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, Σούλι Παραμυθιάς, Αχέροντα Καναλλακίου, Δόξα Κρανούλας και Θρίαμβο Σερβιανών Ιωαννίνων. Περιδιαβαίνοντας στον ποδοσφαιρικό χάρτη των 7 νομών, θα συναντήσουμε συνολικά 15 ομάδες στις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες. Και δεκάδες άλλες ερασιτεχνικές ομάδες που αγωνίζονται στις έξι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της περιοχής, αποτελώντας μια μεγάλη δεξαμενή παραγωγής ταλέντων. Οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν προετοιμασία, με όνειρα και φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν. Ας ξεκινήσουμε και εμείς ένα μικρό δημοσιογραφικό οδοιπορικό για να γνωρίσουμε τις ομάδες και τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στα στρατόπεδά τους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Στόχος είναι, όπως τον οριοθέτησε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, η άνετη παραμονή στη Σούπερ Λίγκα και ό,τι προκύψει στη συνέχεια. Προπονητής παρέμεινε για 5η χρόνια ο Γιάννης Πετράκης. Περισσότερα δεν χρειάζεται να πούμε, αφού τα αναλύσαμε στο καθημερινό ρεπορτάζ και τα αφιερώματα που κάναμε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Σταθερά μεγαλομέτοχος είναι ο Φώτης Κωστούλας και πρόεδρος ο Γεράσιμος Μπελεβώνης. Μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο έχει και ο Παναιτωλικός. Παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία ο Τραϊανός Δέλλας και στο τελευταίο φιλικό με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Όνειρο των φιλάθλων του Αγρινίου, είναι να δουν κάποτε τον Παναιτωλικό και στην Ευρώπη.

ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ: Πάντα ένας υποβιβασμός αφήνει ανοιχτές πληγές, αλλά στην Κέρκυρα προσπαθούν να τις κλείσουν. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι ακόμα σε εξέλιξη, δεν ολοκληρώθηκε και ο έμπειρος τεχνικός Δημήτρης Σπανός προσπαθεί να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα σταθεί με αξιώσεις στο νέο πρωτάθλημα. Στόχος είναι ασφαλώς η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. 

Α. Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ: Εκπροσώπησε στη Β’ Εθνική επάξια τον νομό Άρτας, που έχει μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο, κάνοντας πέρσι σημαντική πορεία. Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη το βασικό στάδιο προετοιμασίας στη Βασιλίτσα Γρεβενών. Προπονητής και τη νέα σεζόν παρέμεινε ο Σάκης Παπαβασιλείου. Ψυχή της ομάδας είναι ο μεγαλομέτοχος Οδυσσέας Δράκος. Πήρε την ομάδα από τις μικρές κατηγορίες και την ανέβασε στη Β’ Εθνική. Η Άρτα είχε να δει ομάδα σε αυτή την κατηγορία από το 1979, όταν είχε υποβιβαστεί η Αναγέννηση μετά από μπαράζ αγώνα με τη Βέροια.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Παλιότερα αγωνίστηκε και στη Β’ Εθνική. Επέστρεψε στη Γ’ Εθνικής ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με σκοπό να εδραιωθεί αρχικά σε αυτή την κατηγορία, βλέποντας στα επόμενα χρόνια που θα μπορεί να φτάσει ο πήχης. Πρόεδρος ανέλαβε ο Λάμπρος Χρυσανθόπουλος , ενώ προπονητής παρέμεινε ο έμπειρος Δημήτρης Σκούνας. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και θα συνεχιστεί στο «Παπαχαραλάμπειο» στάδιο της Ναυπάκτου, που είναι η έδρα της ομάδας. Τελευταία έγιναν αξιόλογες μεταγραφές όπως των Γκασούκα, Φάμπιο, Κοκκίνη, Λαγού, Γραμματικόπουλου και άλλων. Ο Σκούνας θέλει να κάνει ανταγωνιστικό σύνολο, με καλή παρουσία στην κατηγορία.

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, καθώς ο πρόεδρος Μάρκος Φουρλάνης δεν έδωσε το στίγμα για το τι μέλει γενέσθαι. Μέχρι τώρα δεν έγινε καμία μεταγραφή, δεν είναι σίγουρο αν παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο Παπαχρήστος, ούτε πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Αντίθετα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αποχώρησαν πολλοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Κολυβάκης, Ζοτάι, Τσιούνης, Χρηστογιάννης, Κοκκίνης, Τόσκα, Λίλα, Ρεπετσάς, Μανιάτης, Καλοκαίρης, Μακρής, Κωστακιώτης. Πέρσι ο Αμφίλοχος ήταν από τις δυνατές ομάδες στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, έχοντας στις τάξεις του και τον Τσιούνη που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Παράλληλα έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στόχος είναι να συνεχίσει την αξιόλογη πορεία στη Γ’ Εθνική. Πρόεδρος είναι ο γιατρός Θανάσης Καραγιάννης και προπονητής ο Δημήτρης Κονιδάρης (βοηθός του Ανδρέα Παντζιαρά τα τελευταία χρόνια). Πέρσι η ιστορική ομάδα της Λευκάδας κατέκτησε τον τίτλο του 3ου ομίλου και συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική. Έγιναν κάποιες επιλεγμένες μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ, όπως τελευταία του Γιάννη Πριόνα από την ομάδα νέων του Παναιτωλικού, αλλά το βάρος έπεσε στο να παραμείνει ο βασικός κορμός και να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες. Ανανέωσαν τη συνεργασία οι Γεωργάκης, Ιασωνίδης, Μπαλί, Τσελάι, Σπύρος και Γιώργος Καταγής, Περιστέρης, Βασίλας, Φέτσης, Τρανουλίδης, Μπουρδούβαλης και άλλοι. Ο Τηλυκράτης θα είναι και πάλι από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

Ο προπονητής του Α. Ο. Φλωριάδας Γιώργος Γιάννου

Α. Ο. ΦΛΩΡΙΑΔΑΣ ΑΡΤΑΣ: Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Άρτας. Η Φλωριάδα είναι χωριό που απέχει 25 χιλιόμετρα από την Άρτα και ανήκει διοικητικά στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Υπήρξε αλλαγή σκηνικού. Αποχώρησε ο πρόεδρος Θωμάς Οικονόμου και τη σκυτάλη πήρε ο Θωμάς Βασίλας, ενώ αποχώρησε και ο προπονητής Αποστόλης Χρήστου, παλιά δόξα της Αναγέννησης Άρτας. Η τεχνική ηγεσία ανατέθηκε στον Γιώργο Γιάννου, έμπειρος προπονητή, που γνωρίζει πολύ καλά τη Γ’ Εθνική από τη θητεία του στον Εθνικό Φιλιππιάδας. Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία, στο ανακαινισμένο γήπεδο του χωριού.  Πρόσφατα ο Α. Ο. Φλωριάδας Άρτας, καθώς απέκτησε τον Βραζιλιάνο Ντο Σάντος από Αλβανική ομάδα, τον Χρήστο Τσιφλίδη από την Αναγέννηση Άρτας και τον 20χρονο Γιάννη Ψαρρά από τον Ερμή Αμυνταίου.

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ: Παρέμειναν στις επάλξεις ο πρόεδρος Χρήστος Λουκούμης και ο προπονητής Χρήστος Τζίμας, κάνοντας από κοινού τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, με στόχο την παραμονή και ότι βγει στην πορεία. Έγιναν σημαντικές μεταγραφές, ακόμα και με παίκτες που έπαιξαν στη Σούπερ Λίγκα και σε επαγγελματικές κατηγορίες (Ζδράβος Πανθρακικού, Βασιλειάδης, Χρηστογιάννης, Πάνος, Ραχιώτης, Μιχάλης κ.α.) και σε σχέση με πέρσι ενισχύθηκε το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό. Εκτιμάται ότι θα είναι από τις ομάδες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο, γιατί όχι πρωταγωνιστικό, στο νέο πρωτάθλημα. 

Α. Ε. ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τελευταία μπήκε δυναμικά στο μεταγραφικό παιχνίδι με την προσθήκη των Βλάσση, Κασνέτσι, Τσόφλιου, Γαρόζη, Παπαδόπουλου, Κυπτίου, Σελμανάι και την παραμονή των Γραμμένου, Βλάχου, Στέρεβ, Γαστεράτου, Βασιλάκη, Τσεβανέδη. Πρόεδρος είναι ο Σπύρος Μάστορας και προπονητής ο Δημήτρης Μαγκαφίνης με παρουσία και σε πάγκους επαγγελματικών ομάδων κατά το παρελθόν. Πήρε τη θέση του Γιάννη Σφακιανάκη με τον οποίο διακόπηκε η συνεργασία. Η Λευκίμμη ήταν και πέρσι στη Γ’ Εθνική, οπότε γνωρίζει καλά τα μονοπάτια της κατηγορίας.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνικής ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Κέρκυρας. Πρόεδρος είναι ο Γιάννης Καραϊσαρλής και προπονητής ο Νίκος Θεοδοσιάδης, κόουτς πέρσι του Απόλλωνα Λάρισας και παλιότερα της Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γ’ Εθνικής. Ως νεοφώτιστη ομάδα, ασφαλώς πρωταρχικό στόχο έχει την παραμονή. 

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Αγωνίζεται χρόνια στη Γ’ Εθνική με σταθερή πορεία και στόχους. Δεν πρωταγωνίστησε ποτέ για να διεκδικήσει άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά ούτε και κινδύνεψε. Ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία, που ξεκίνησε την προετοιμασία υπό την επίβλεψη των Μουρούτη – Καλιαμούρη, με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία. Ποια θα είναι αυτή, θα το δείξει ο χρόνος. Πρόεδρος είναι ο Λεωνίδας Μάστορας με γενικό αρχηγό τον Νίκο Λιάκο, παλιό διεθνή άσσο του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία ξεκίνησε από τις 30 Ιουλίου, ενώ στην πρώτη συγκέντρωση παρέστησαν ο βουλευτής της περιοχής Βασίλης Γιόγιακας και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος. 

Η πρόεδρος του Σουλίου Παραμυθιάς Έρρικα Ντούμα με μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας

ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η πανέμορφη πρόεδρος Έρρικα Ντούμα γράφει ιστορία, καθώς η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική και γίνεται μεγάλη προσπάθεια η ομάδα να κάνει καλή πορεία και στη νέα κατηγορία. Προ ημερών ξεκίνησε η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του τεχνικού Λευτέρη Βέρμπη. Έγιναν σημαντικές μεταγραφές παικτών που έχουν παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική, για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους παίκτες. Αποκτήθηκαν οι Σιαράβας, Μουσκάι, Μαρμούτας, Νούγιας, Τσουμάνης, Κουρούτης και άλλοι. Με το που ανέβηκε η ομάδα, η πρόεδρος Έρρικα Ντούμα φρόντισε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για να υπάρχει χρόνος σωστών επιλογών. 

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ομάδα με πολλές παραστάσεις από την κατηγορία, αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο και παλιότερα, που η Γ’ Εθνική ήταν καθαρά επαγγελματική κατηγορία. Πρόεδρος παρέμεινε ο Δημήτρης Κασσής και προπονητής ο Βασίλης Σιαφάκας. Δεν ξεκίνησε ακόμα η προετοιμασία και η ομάδα είναι στο στάδιο ανασυγκρότησης. Αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, ενώ πρόσφατα ανανέωσαν τη συνεργασία οι Άγγελος Ρίζος, Μιχάλης Καραφλιάς, Δημήτρης Αρχοντάκης, Σταύρος Παπαγεωργίου.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ: Για πρώτη φορά θα παίξει και ο Θρίαμβος Σερβιανών στη Γ’ Εθνική με κύριο στόχο την παραμονή. Η προετοιμασία συνεχίζεται εντατικά υπό την επίβλεψη του Αλέκου Τάτση. Η ομάδα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ που έχει πλαστικό χόρτο. Πρόεδρος παρέμεινε ο Παναγιώτης Νάσσης. «Για μένα η Γ’ Εθνική είναι ένα στοίχημα και πιστεύω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε» δήλωσε ο κόουτς Αλέκος Τάτσης. Τελευταία σημειώθηκε έντονη μεταγραφική δραστηριότητα με την απόκτηση των Δρόσου, Αλεξίου, Χαρίση, Ζότα, Τσουμάνη, Μπλέτσα, Τσίντα, ενώ αρκετοί είναι και οι παίκτες που ανανέωσαν τη συνεργασία.