Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Δίκοπο μαχαίρι το θέμα Κόντε στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κόντε συζητά με τον Βιδάλ στην πρώτη προπόνηση ενώ δίπλα είναι ο Λεό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τον Αγιασμό που έγινε προχθές, μια νέα χρονιά ξεκίνησε για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», με στόχο να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρσι, αλλά να έχει και μεγαλύτερες φιλοδοξίες, πέρα από τον στρατηγικό στόχο της άνετης παραμονής. Φέτος υπήρξε πρωτοφανής κινητικότητα σε σχέση με άλλα χρόνια, καθώς έγιναν 8 μεταγραφές και 7 ανανεώσεις συμβολαίων και έπεται συνέχεια.
Θα γίνουν ακόμα μία έως δύο μεταγραφές και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία και τι θα φανεί στην πορεία, ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες ενισχύσεις, αν αυτό ζητηθεί από τον Πετράκη.

Υπάρχει εκκρεμότητα με τον Πέδρο Κόντε, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, με την ενεργοποίηση της ρήτρας. Μέχρι τώρα δεν βρέθηκε ομάδα για να πληρώσει τα 900.000 ευρώ της ρήτρας, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί μέχρι τέλος Αυγούστου που θα τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Για τον λόγο αυτό υπάρχει προβληματισμός στην ομάδα, αν πρέπει να προχωρήσει σε απόκτηση σέντερ φορ ή να ποντάρει στην παραμονή του Κόντε. Υπάρχει το συμβόλαιο που λήγει στις 30/6/2019, αλλά με την ενεργοποίηση της ρήτρας, μπορεί μέχρι τέλος Αυγούστου να μείνει ελεύθερος και αν ο ΠΑΣ δεν έχει άλλο σέντερ φορ, θα αναγκαστεί να ψάχνει την τελευταία στιγμή. 

Ο κ. Χριστοβασίλης σε προχθεσινές δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΣ θέλει να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είναι στο χέρι του. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θα φύγει μόνο με την ενεργοποίηση της ρήτρας. Το θέμα Κόντε το άφησαν για λίγο στην άκρη, πιστεύοντας ότι μπορεί να υπάρξουν μεταγραφικές προτάσεις από ομάδες. Γι’ αυτό οι κινήσεις που είχαν γίνει προ καιρού για απόκτηση νέου σέντερ φορ έχουν παγώσει. Έτσι στον μεταγραφικό σχεδιασμό, που κατά μεγάλο ποσοστό έχει υλοποιηθεί, η μοναδική βασική εκκρεμότητα είναι η θέση του σέντερ φορ. Αν μείνει ο Κόντε, ο ΠΑΣ θα είναι δυνατός και στην επίθεση, αφού ο Ισπανός είναι από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες που πέρασαν από τα Γιάννινα, αλλά με δεδομένες τις δηλώσεις που κατά καιρούς έκανε, ότι θέλει να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Κόντε ξεκίνησε κανονικά προετοιμασία, περιμένοντας και αυτός τις εξελίξεις για την επόμενη ημέρα της καριέρας του. 

Όσον αφορά τις μεταγραφές που έγιναν, το βάρος έπεσε στο κέντρο και στην επίθεση και εκεί έγιναν οι μεγαλύτερες ενισχύσεις. Από τις 8 μεταγραφές, μόνο ο Άλεξ Κακούμπα είναι αριστερό μπακ (θα είναι δίδυμο με τον Τσικάρσκι) και ο Σιόντης αμυντικό χαφ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μεσοεπιθετικοί (Κούζικ, Ξύδας, Φάμπρι Κάστρο, Λεό) και επιθετικοί (Λουκίνας, Παμλίδης). Η άμυνα παραμένει η ίδια και καλύφθηκε με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Περιστερίδη, Τζημόπουλου, Σκόνδρα, Μιχαήλ, Αποστολόπουλου και Μπουκουβάλα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τους παίκτες ξεκίνησαν νωρίς τα «βάσανα» καθώς από χθες ξεκίνησαν διπλές προπονήσεις. Ατομικό πρόγραμμα κάνει ο Λεό που έχει τράβηγμα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Πετράκη. Με τους επαγγελματίες ξεκίνησαν προετοιμασία και οι Παπαϊωάννου, Πήλιος, Βασιλάκης από την ομάδα νέων Κ20.