Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Μετά τον Λουκίνα θα ανακοινωθεί και η συμφωνία με Μιχαήλ!


Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει για άλλα δύο χρόνια στον ΠΑΣ ο Αλέξης Μιχαήλ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο 27χρονος επιθετικός της Α. Ε. Καραϊσκάκης Γιάννης Λουκίνας είναι η 3η μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα που ανακοινώθηκε χθες., μετά τους Στέφανο Σιόντη και Γιώργο Παμλίδη του ΑΟΚ Κέρκυρα.
Παράλληλα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφώνησαν και με τον αρχηγό της ομάδας Αλέξη Μιχαήλ να υπογράψει διετές συμβόλαιο μέχρι 30/6/2020 και οι επίκεινται οι επίσημες ανακοινώσεις. Ο Μιχαήλ είναι ίσως από τους μακροβιότερους παίκτες της Σούπερ Λίγκας που έχει τόσο μακρόχρονη παρουσία στην ίδια ομάδα, καθώς είναι επαγγελματίας από το 2004 και έλειψε μόνο δύο εξάμηνα που είχε πάει δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό.

Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή που ταυτίζεται η καριέρα του με μια ομάδα. Και ο Μιχαήλ είναι γέννημα θρέμμα του ΠΑΣ και βγήκε από τις ακαδημίες της ομάδας. Έχει 270  συμμετοχές στα πρωταθλήματα Α, Β, Γ’ Εθνικής, 15 στο Κύπελλο και 4 στην Ευρώπη με τη φανέλα της τοπικής ομάδας. Με την εμπειρία του θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική ομάδα και η παραμονή του έχει και μια άλλη ξεχωριστή σημασία, καθώς θα συνεχιστεί η συνεργασία με έναν παίκτη ταυτισμένο με τον ΠΑΣ, περνώντας μαζί του τα καλά αλλά και τα πέτρινα χρόνια των υποβιβασμών στη Γ’ Εθνική. Η παραμονή του Μιχαήλ είναι κάτι που θέλει και ο Πετράκης. 

Ο Λουκίνας βρέθηκε χθες στα Γιάννινα και υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι 30/6/2020. Φέτος στην Α. Ε. Καραϊσκάκης είχε 29 συμμετοχές και 11 γκολ στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Παλιότερα αγωνίστηκε Πανιώνιο, Καλλονή, Ρουφ, Νίκη Βόλου, Φωκικό Άμφισσας, Χανιά και Ηρακλή. Το χώρο της Σούπερ Λίγκας γνώρισε με τον Ηρακλή με τον οποίο είχε 26 συμμετοχές και 1 γκολ, αλλά ο υποβιβασμός του Γηραιού στη Γ’ Εθνική, τον ώθησε στην Α. Ε. Καραϊσκάκης. Χθες, μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω τη συνεργασία με την ομάδα του ΠΑΣ, θέλοντας να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλη, τον προπονητή της ομάδας κ. Πετράκη και τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Νιαρχάκο. Είναι τιμή μου να παίζω για μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, με την ιστορία που έχει, και περιμένω το ντεμπούτο μου στο Ζωσιμάδες για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΟ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΥ

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις συνεχίζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άλλος ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον ΠΑΣ είναι ο Ζαν Μπαπτίστ Λεό που αγωνίζεται στον Κισσαμικό, έχοντας 23 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Στην ομάδα των Χανίων είναι τεχνικός ο Γιάννης Πετράκης, γιός του τεχνικού του ΠΑΣ. Χθες ο Γιάννης Πετράκης παρακολούθησε τον αγώνα Τρίκαλα – Κισσαμικός, έχοντας βέβαια τα βλέμματα και στον Λεό. Πηγές της ομάδας αναφέρουν ότι θα γίνουν και άλλες πολύ σημαντικές μεταγραφές, πρωτοκλασάτων παικτών για να γεμίσει κυρίως ο χώρος του κέντρου και της επίθεσης. Υπάρχει ο σχεδιασμός και πολλές μεταγραφές θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ήδη παρακολουθούνται παίκτες από το εξωτερικό, με ποιότητα, για να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.


ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Ανοιχτό εξακολουθεί να είναι το θέμα της ανανέωσης ή μη της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη. Όπως τονίσαμε και χθες όλα είναι ανοιχτά και στον αέρα. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δημοσιεύματα ότι για τον Πετράκη ενδιαφέρεται και ο Απόλλωνας Σμύρνης. Χθες ο έμπειρος τεχνικός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Athletic Radio 104,2 απέφυγε να πει τι θα γίνει την επόμενη μέρα και πέταξε το μπαλάκι στον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Χριστοβασίλη, τονίζοντας ότι του έχει πει τι θέλει για να μείνει στα Γιάννινα. Όπερ, μεθερμηνευόμενα τα λεγόμενά του, σημαίνουν ότι ζήτησε ενίσχυση της ομάδας για να μη έχει τα προβλήματα της σεζόν που πέρασε. Αλλά και από τον ΠΑΣ λένε ότι θα γίνουν περισσότερες μεταγραφές φέτος σε σχέση με άλλα χρόνια και είναι αντιληπτό και στη διοίκηση ότι πρέπει να γίνουν μεταγραφές. 

Ο Πετράκης σε χθεσινές δηλώσεις του τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έχει ανανεωθεί η συνεργασία μας όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Εάν δεν κάτσω στον ΠΑΣ θα έχω ήσυχη την συνείδηση μου ότι έκανα και κάνω το καλύτερο για την ομάδα που αγαπάω. Δεν είναι παράγοντας το οικονομικό, το τι θέλω τα γνωρίζει ο πρόεδρος έχουμε μιλήσει εδώ και έναν μήνα. Υπήρξαν ομάδες που με ενόχλησαν, δεν βιάζομαι να αποφασίσω». Τα θέμα Πετράκη θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Πέρσι η συμφωνία είχε γίνει στις 25 Μαίου, φέτος ίσως νωρίτερα να υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις για την παραμονή ή την αποχώρηση μετά από 4,5 χρόνια από την τεχνική ηγεσία του «Άγιαξ».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ

Για τη σεζόν που έφυγε ο Γιάννης Πετράκης τόνισε: «Εκτός του ότι η ομάδα δεν κινδύνευσε ποτέ, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος ήμασταν μέσα στον στόχο της Ευρώπης, πουλήθηκε ο Μαυροπάνος με μεγάλα οφέλη για την ομάδα, όλα δείχνουν ότι θα φύγει και ο Κόντε με πολλά ανταποδοτικά οφέλη. Βάλαμε μέσα στην ομάδα πολλά νέα παιδιά, διευρύναμε την βάση της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Παίξαμε καλύτερα από αυτά που κερδίσαμε βαθμολογικά και το θεωρώ φυσιολογικό γιατί βάλαμε νέα παιδιά με ταλέντο. Πιστεύω πως για αυτόν τον λόγο δεν κάναμε το παραπάνω βήμα όμως να μην ξεχνάμε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας γιατί υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ και καλύτερη οργάνωση. Όμως η ομάδα των Ιωαννίνων δεν είναι ασανσέρ όπως ήταν παλιότερα, έχει σταθεροποιηθεί και πλέον είναι στο χέρι του προέδρου να διατηρήσει τα δεδομένα και μέσα από τις κινήσεις που θα γίνουν να μπορέσει να την στηρίξει». Για το ρεκόρ του στα Γιάννινα με τα 4,5 χρόνια σημείωσε: «Είμαι τέσσερα χρόνια και πέντε σεζόν. Είναι πολύ τιμητικό για εμένα γιατί και ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα. Έχω βρει πολύ καλές συνθήκες δουλειάς, έχω την ευκαιρία να είμαι απερίσπαστος, ο κόσμος με αγαπάει. Αναδείχθηκα κορυφαίος παίκτης της Ελλάδας, βοήθησα την ομάδα να εξυγιανθεί και όλα αυτά είναι σημαντικά για εμένα. Αισθάνομαι τιμή και χαρά που είμαι σε αυτήν την ομάδα και την αγαπάω».
………………………..